Nacht van de Vluchteling groeit verder met editie Kamp Westerbork

De officiële inschrijving voor de Nacht van de Vluchteling 2019 start vandaag via nachtvandevluchteling.nl. Het nationale evenement dat plaatsvindt in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni en waarbij duizenden mensen 40 kilometer in de nacht lopen voor vluchtelingen in de wereld, vindt dit jaar voor de 10de keer plaats. Een indrukwekkende sponsorloop van 10, 20 en 40 km met duizenden lopers in het holst van de nacht over bijzondere routes.

Het doel van de Nacht van de Vluchteling is om aandacht te vragen voor miljoenen vluchtelingen die wereldwijd van huis en haard verdreven zijn, en om zoveel mogelijk geld op te halen om hen te helpen. Momenteel zijn ruim 68 miljoen mensen in de wereld op de vlucht. Veruit de meeste van hen worden 'in de regio' opgevangen, maar vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Stichting Vluchteling biedt noodhulp om het leven van deze mensen te verbeteren.

Naast de nachtelijke 40 kilometer van Rotterdam-Den Haag, Amsterdam-Haarlem, Utrecht-Amersfoort, en Nijmegen-Arnhem, en de extra 10 en 20 km routes in Amsterdam en Rotterdam, is er dit jaar een exclusieve 40 km route opgenomen van Herinneringscentrum Kamp Westerbork naar Groningen. Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork werd gebouwd en de eerste vluchtelingen er binnenkwamen.

Met de exclusieve editie van Herinneringscentrum Kamp Westerbork naar Groningen willen Stichting Vluchteling en Herinneringscentrum Kamp Westerbork samen aandacht vragen voor vluchtelingen in de jaren dertig van de vorige eeuw, en het gure klimaat dat destijds resulteerde in een nachtmerrie, onder andere omdat de mensen wegkeken van wat er aan de hand was, en de overeenkomsten met 2019, een tijd waarin vluchtelingen het opnieuw voor de kiezen krijgen.

Lopers, sponsors en supporters kunnen zich vanaf vandaag via nachtvandevluchteling.nl aanmelden. Wees er snel bij.

Geplaatst in:

Voor meer informatie en details kunt u contact opnemen met de Persvoorlichter van Stichting Vluchteling:
Gerard van Mourik, Email: gerardvanmourik@vluchteling.nl en mobiel & WhatsApp 0624531848.

Stichting Vluchteling

plaats:
Den Haag
website:
https://www.nachtvandevluchteling.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234