Persbericht: Feestelijke Opening STRP 2019

FEESTELIJKE OPENING STRP 2019

Vrijdagavond 29 maart konden de eerste genodigden een voorproefje krijgen van STRP 2019. Tijdens de drukbezochte opening konden bezoekers veel nieuwe werken zien van o.a. Nick Verstand en Salvador Breed, kreeg men het liefdesvirus van Heather Dewey-Hagborg toegediend en kon men werken bekijken en beleven van 16 (inter)nationale kunstenaars.

Vanaf vandaag, zaterdag 30 maart, stelt STRP haar deuren open voor het publiek, maar gisteren hebben circa 600 genodigden al een exclusief voorproefje gekregen van STRP Festival en het glas geheven op een positieve toekomst. Waar het evenement voorheen een biënnale was, kunnen bezoekers vanaf dit weekend weer rekenen op een jaarlijks festival in een doorlopend jaarprogramma.

Tijdens de openingsavond kon men voor het eerst kennismaken met maar liefst 10 nieuwe werken die door STRP mede zijn geproduceerd.

De expo, performances, conferentie en workshops die gedurende 10 dagen zullen plaatsvinden in het Klokgebouw, staan allemaal in het teken van alternatieve en creatieve toekomstscenario's. Maar STRP daagt ook uit om kritisch na te denken over wat komen gaat. Kunstenaars reflecteren op hoe we ons nu en in de toekomst verhouden tot ons eigen lichaam, tot elkaar en tot de natuur.

Zo veranderden Nick Verstand en Salvador Breed met behulp van laserlicht en geluid niet alleen het perspectief op ruimte, maar verruimden ook de geest. Ontwierp Teun Vonk een installatie om bezoekers meer in contact te laten komen met hun lichaam door los te komen van de zwaartekracht. En liet de Japanse Aki Inomata heremietkreeften kiezen tussen een 3D-geprinte schelp, met bijvoorbeeld de skyline van New York of Tokio, en een natuurlijke schelp.

De opening werd ceremonieel afgesloten met de toediening van een liefdesvirus onder de gasten om vanuit Eindhoven te verspreiden. STRP Festival is nog tot en met 7 april te bezoeken in het Klokgebouw in Eindhoven. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur en via strp.nl.

 

Geplaatst in:

Foto's: Hanneke Wetzer

STRP

plaats:
Eindhoven
website:
http://www.strp.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234