Free Record Shop-groep bundelt transport Benelux bij Centraal Boekhuis

Free Record Shop-groep bundelt transport Benelux bij Centraal Boekhuis

Optimalisatie distributie Free Record Shop, vanLeest en Game Mania

Capelle aan den IJssel / Culemborg, 1 februari 2010 - Het vervoer naar de ruim 360 winkels van de Free Record Shop-groep wordt vanaf maart dit jaar uitgevoerd door logistiek dienstverlener Centraal Boekhuis. Om het transport in de Benelux te stroomlijnen, ging de Free Record Shop-groep op zoek naar één vervoerder die het gehele werkgebied kan bedienen. Met een uitgebreid distributienetwerk in winkelgebieden stelt Centraal Boekhuis de retailorganisatie in staat die efficiencyslag te maken.

Het vervoer betreft niet alleen de winkels van Free Record Shop, maar ook de zaken van vanLeest en Game Mania die tot de groep behoren. In totaal is de retailorganisatie goed voor ruim 360 winkels op het gebied van entertainmentproducten in de Benelux.

Efficiënte beheersing goederenstroom
De partijen bereikten afgelopen december overeenstemming naar aanleiding van een tender die de Free Record Shop-groep vorig jaar uitschreef. Doel was te komen tot de selectie van één vervoerder voor de gehele Benelux. Tot op heden werd het transport voor de verschillende winkelketens door diverse vervoerders uitgevoerd. Met het uitbesteden van het vervoer aan Centraal Boekhuis bundelt de Free Record Shop-groep het transport naar alle winkels, waarmee de beheersing van de goederenstroom in de keten eenvoudiger en efficiënter wordt.

Transport naar winkelgebieden
Het distributienetwerk van Centraal Boekhuis sluit perfect aan op dat van de Free Record Shop-groep. Dagelijks verzorgt Centraal Boekhuis het transport naar ruim 2.500 bestemmingen in de Benelux, voornamelijk in winkelstraten. Van oorsprong was het vervoer hoofdzakelijk gericht op de boekenbranche; inmiddels rijdt Centraal Boekhuis, op basis van synergie met de afleveradressen van de boekenzendingen, al zo'n 25 jaar voor een steeds breder palet van opdrachtgevers. Doelstelling van het Centraal Boekhuis is dan ook om zich steeds verder te concentreren op het transport naar winkelgebieden. Het vervoer voor de Free Record Shop-groep past uitstekend binnen die strategische doelstelling. De vervoersactiviteiten vanuit de distributiecentra van Free Record Shop in Nederland en België en Game Mania in België worden gedurende de maand maart overgenomen.

Free Record Shop Holding BV

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234