GaultMillau presentatie beste chefs en restaurants door Martijn Krabbé

Presentatie Nederlandse editie internationale restaurantgids 26 oktober in Den Haag

Maandag 26 oktober vindt in Den Haag-Scheveningen de presentatie plaats van de Nederlandse editie van de internationaal gerenommeerde restaurant- en hotelgids GaultMillau 2010. Het Fortis Circustheater is deze dag het gastronomische epicentrum van Nederland: de fine fleur van de Nederlandse gastronomie is aanwezig. Jan van Lissum, hoofdredacteur en verantwoordelijk uitgever van GaultMillau Nederland, geeft een overzicht van de resultaten in de nieuwe gids en maakt de GaultMillau Award-winnaars bekend. Voorafgaand aan de officiële lancering van de nieuwe gids vindt er 's middags nog een uniek moment plaats. Voor de GaultMillau Lunch in restaurant Le Cirque komen alle topchefs van Nederland bij elkaar.

Awards

Het programma in het Fortis Circustheater in Den Haag-Scheveningen staat in het teken van de nieuwe resultaten van de opgenomen restaurants en hotels in de gids 2010. Tijdens het officiële gedeelte worden tevens de GaultMillau Awards uitgereikt. Deze prestigieuze onderscheidingen worden jaarlijks toegekend aan onder meer de beste chefs, sommeliers en gastheren van Nederland. Direct na de uitreiking van de GaultMillau Awards worden de overige resultaten van de restaurants en hotels bekend gemaakt.

Grote verrassingen

In de nieuwe gids zijn 527 restaurants en ruim 220 geselecteerde hotels opgenomen: het resultaat van diverse uitvoerige, anonieme bezoeken per bedrijf door een team van ruim 20 internationale en professionele inspecteurs. De in de GaultMillau Nederland gids opgenomen bedrijven worden tot de beste in hun soort van Nederland gerekend. Professionals, pers en consumenten kijken reikhalzend uit naar de bekendmaking van de jaarlijkse nieuwe noteringen, de punten (toques/koksmutsen) en de positief-kritische restaurantrecensies. Volgens Jan van Lissum bevat de GaultMillau Nederland gids 2010 grote verrassingen.

Meest verkochte gids

De laatste 3 edities was GaultMillau Nederland, sinds 2006 uitgegeven door the WINE and FOOD association, de meest verkochte internationale restaurant- en hotelgids in Nederland.

Verkrijgbaar

Vanaf dinsdag 27 oktober is de Nederland gids 2010 verkrijgbaar in diverse winkels, boekhandels, supermarkten en via www.gaultmillau.nl .Verkoopprijs euro 9,95 (ISSN 1872-666), distributie voor de retail via Aldipress.

Martijn Krabbé

Dat Martijn Krabbé de presentatie verzorgt is niet onverwacht. Krabbé is een enthousiast liefhebber van (top)gastronomie. Hij heeft inmiddels zijn band met de culinaire wereld flink verstevigd. Zijn vrije tijd besteedt hij graag in de keuken of hij bezoekt met zoon Bickel de grote restaurants der aarde. Zijn productkennis, smaak en kookkunsten doen overigens niet onder voor die van menig restaurantprofessional. Via RTL-programma's als Wie is de chef en Topchef heeft zijn passie voor koken ook een plek in zijn werk ingenomen. Momenteel is Martijn Krabbé iedere dinsdagavond te zien op RTL 4 als presentator van het programma Topchef Vips, waaraan diverse bekende Nederlanders zoals Gordon, Renate Verbaan, Guus Meeuwis en Chimène van Oosterhout deelnemen. GaultMillau-hoofdredacteur Jan van Lissum treedt hier op als recensent door wie de bn-ers na afloop van hun groepsopdracht op hun individuele prestaties beoordeeld worden.

GaultMillau Nederland

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234