Buitenlandse bedrijven strijden om Nederlands talent

Buitenlandse bedrijven strijden om Nederlands talent

Deense Minister van Werkgelegenheid opent EmigratieBeurs en zoekt gekwalificeerd personeel in Nederland

Door de historisch lage werkloosheidscijfers in de meeste EU landen, zijn steeds meer bedrijven buiten hun eigen landsgrenzen op zoek naar geschikt personeel. Deze “war on talent” is een gevolg van de sterk aantrekkende economieën en de toenemende vergrijzing binnen Europa.  Zo blijkt uit een rondgang onder de deelnemende buitenlandse  bedrijven en regio’s aan de EmigratieBeurs die op 9 en 10 februari  plaatsvindt in Expo Houten.

Op  zaterdag  9 februari om 10.00 uur opent de Deense Minister van Werkgelegenheid, Troels Lund Poulsen samen met de ambassadeurs van Noorwegen, Dhr. Martin Sørby en Finland, Mevr. Päivi Kaukoranta de 23e editie van de EmigratieBeurs. Zij geven daarmee het startschot voor de bedrijven uit hun land om Nederlandse arbeidskrachten te werven.

“Net als andere landen is er in Denemarken een tekort aan gekwalificeerd personeel – tegelijkertijd zien we in andere Europese landen grote aantallen arbeidskrachten die of werkloos zijn zoals in Zuid Europa. Of arbeidskrachten die een internationale/Europese carrière ambiëren zoals in Nederland. De EmigratieBeurs is een prachtig platform, waar de vraag van Deense bedrijven naar arbeid en Nederlands aanbod elkaar kunnen ontmoeten”, aldus Dhr Troels Lund Poulsen.

De aanwezige buitenlandse bedrijven verleiden nieuwe Nederlandse werknemers met direct beschikbare banen, vaste contracten, verhuisvergoedingen, woonruimte, hulp bij het vinden van de juiste school voor de kinderen en taal cursussen.

3% van de Nederlandse werknemers wil naar het buitenland vertrekken.

Circa 3 % van de Nederlanders denkt na over een vertrek naar het buitenland (cijfer NIDI). Van deze groep van 510.000 mensen vertrekt jaarlijks 30% daadwerkelijk. De emigratie vanuit Nederland is in 10 jaar met 27% gestegen van 122.576 (2007) naar 155.370 (2018) per jaar. Belangrijkste redenen zijn een andere kwaliteit van leven, meer rust, meer ruimte en een natuurlijke omgeving voor de kinderen -  weg van de files, criminaliteit en de ‘hufter‘ mentaliteit in Nederland.

Nederlanders zijn gewild in het buitenland vanwege hun opleiding, talenkennis, flexibiliteit en ondernemingszin. Daarnaast is het bij veel buitenlandse werkgevers bekend, dat veel Nederlanders in het buitenland willen werken.

Binnen 6 maanden verhuisd.

De Scandinavische landen zijn erg actief op de EmigratieBeurs. Onder het thema “Emigration Express to Sweden” worden Nederlandse arbeidskrachten aangezet om binnen 6 maanden bij een Zweedse werkgever te beginnen. Gezocht wordt niet alleen naar de bekende gewilde groepen als ingenieurs, personeel in de gezondheidszorg en ICT’ers, maar ook naar leraren, horecapersoneel, vrachtwagenchauffeurs, personeel voor de maritieme sector, en vakkrachten voor de bouw.

----------- EInde persbericht  ----------

 

U bent van harte welkom op de EmigratieBeurs op 9 en 10 februari in Expo Houten. Voor meer informatie over dit persbericht en de EmigratieBeurs, kunt u contact opnemen met Directeur Tom Bey via tom@emigratiebeurs.nl of 0643887846. Website: www.emigratiebeurs.nl

EmigratieBeurs

plaats:
Den Haag
website:
http://www.emigratiebeurs.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234