Cat® phones onthult twee nieuwe modellen 'rugged' smartphones

BERLIJN, August 31, 2017 /PRNewswire/ --

De S41 en S31 geïntroduceerd op de IFA in Berlijn

Cat phones [http://www.catphones.com/en-gb ] heeft op de IFA in Berlijn twee nieuwe modellen toegevoegd aan zijn toonaangevend portfolio van 'rugged' Android smartphones. De Cat S41 en S31 zijn extreem robuuste smartphones, die zijn ontworpen om in de zwaarst mogelijke omstandigheden te blijven werken.

Voor het zien van de Multimedia News Release, klik hier: https://www.multivu.com/players/uk/8166452-built-to-survive-rugged-cat-s31-smartphone

Cat phones worden gebruikt in uiteenlopende sectoren en omstandigheden waarbij de telefoon wordt blootgesteld aan buitengewoon zware omstandigheden. Hierbij kun je denken aan de agrarische sector, bouw en constructie, (elektro-)techniek, visserij en beveiliging, maar ook outdoor-activiteiten zoals survival, bergbeklimmen, waterport en andere buitensporten.

De Cat S41 en S31 zitten vol upgrades en nieuwe functionaliteiten die zijn toegevoegd na grondig onderzoek[1] naar de voorkeuren van gebruikers van Cat phones, met name op het vlak van batterijcapaciteit, stevigheid en display.

De Cat S41 is de opvolger van de S40 en bevat een enorm krachtige 5000mAh batterij, voor een accuduur tot 44 dagen stand-by of 38 uur 3G bellen, waardoor je ook na dagen zonder opladen bereikbaar blijft. De S41 is ook als powerbank in staat op andere apparaten op te laden, dankzij de Battery Share-functie en de meegeleverde USB-kabel. De telefoon stopt automatisch met het opladen van andere toestellen zodra een eenvoudig in te stellen batterijpercentage is bereikt.

De stevigheid van de S41 is vastgesteld op MIL SPEC 810G. Valtests van 1,80 meter op betonnen ondergrond doorstaat de S41, net als alle Cat phones in het potfolio zonder krasje. Daarnaast is de telefoon IP68 stof- en waterafstotend en beschikt over kraswerend Gorilla(R) Glass 5, dat ook in direct zonlicht leesbaar blijft en te bedienen is in natte omstandigheden en met handschoenen aan.

De Cat S31 beschikt over dezelfde MIL SPEC 810G standaard, maar is uitgerust met Gorilla(R) Glass 3 en een 4000mAh batterij, en beschikt niet over de Battery Share-functie. Het is een telefoon die je rustig over mee naartoe kunt nemen en die je gedurende langere tijd bereikbaar houdt.

"Deze lancering getuigt van onze voortdurende toewijding om compromisloze toestellen te maken, die daadwerkelijk van nut zijn in de meest uiteenlopende zware omstandigheden waarin onze klanten ze gebruiken," zegt Peter Stephens, de CEO van de Bullitt Group, de wereldwijde licentiehouder voor mobiele telefoons van Caterpillar. "We hebben goed geluisterd naar onze klanten en telefoons gebouwd die voldoen aan hun strengste eisen."

De Cat S41 en S31 zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor respectievelijk EUR 449 en EUR 329, op http://www.catphones.com en bij diverse geselecteerde verkooppunten en providers.

Noten voor redactie 

[1] Onderzoek

In een studie onder bijna 22.000 Cat phones-gebruikers gaf meer dan driekwart (76%) aan dat batterijduur een essentiële voorwaarde voor hen was. 98% zag het als hooggewaardeerde feature. De studie liet ook zien dat 76% van de gebruikers eerdere mobiele telefoons had beschadigd en daarbij frustratie en problemen ervoer bij gebruik van hun (vaak) enige communicatiemiddel. Niet verrassend is daarom dat 94% van de gebruikers van Cat phones de mogelijkheid om de telefoon te laten vallen hoog waardeert, terwijl 71% aangaf het krasvaste scherm essentieel te vinden.

Specificaties Cat S41 


- Krachtige 5000mAh batterij, tot 44 dagen standby of 38 uur 3G bellen. Mogelijkheid
om andere apparaten op te laden met de Battery Share powerbank-functie en meegeleverde
USB-kabel
- IP68 stof- en waterafstotend, valtest van 1,80 meter op beton, MIL SPEC 810G, Gorilla
(R) Glass 5
- Tot 60 minuten op 2 meter diepte waterdicht
- Android(TM) Nougat
- 3GB RAM, 32GB ROM. Uitbreidbaar geheugen met microSD(TM) tot 2TB
- MediaTek octa-core 2.3GHz chipset
- 13MP achtercamera met LED flits, autofocus met PDAF, 8MP voorcamera, beide met
onderwaterfunctionaliteit.
- LTE Cat 6, VoLTE, VoWiFi
- Superhelder 5" FHD display, ook bruikbaar met natte vingers of handschoenen
- Getextureerde casing voor extra grip
- Instelbare shortcut-toetsen voor Push to Talk (PTT), SOS of makkelijke toegang tot
flitslicht of camera.
- Gecureerde apps en content catalogus


Specificaties Cat S31 


- Krachtige 4000mAh batterij
- IP68 stof- en waterafstotend, valtest van 1,80 meter op beton, MIL SPEC 810G, Gorilla
(R) Glass 3.
- Tot 35 minuten op 1,2 meter diepte waterdicht
- Android(TM) Nougat
- 2GB RAM, 16GB ROM. Uitbreidbaar geheugen met microSD(TM)
- 4.7" 720p HD display, ook bruikbaar met natte vingers of handschoenen
- Qualcomm Quad-Core 1.3GHz Snapdragon chipset
- 8MP achtercamera, 2MP voorcamera
- LTE Cat 4, VoLTE, VoWiFi
- Getextureerde casing voor extra grip
- Instelbare shortcut-toetsen voor Push to Talk (PTT), SOS of makkelijke toegang tot
flitslicht of camera.
- Gecureerde apps en content catalogus
- Dual SIM - Nano


Over Cat phones en accessoires 

Het merk Cat (van Caterpillar) staat voor vertrouwen, duurzaamheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Het DNA van Cat is terug te vinden in iedere mobiele telefoon en accessoire die de Bullitt Group Ltd. maakt en voorziet in voorziet in grenzeloze mogelijkheden en robuuste bereikbaarheid. Onze producten zijn ontworpen voor draadloze communicatie volgens de laatste technologie, om in de behoeften van een veeleisende levensstijl te voorzien. Ze zullen je niet teleurstellen. Voor meer informatie, ga naar http://www.catphones.com.

Over de Bullitt Group 

De Bullitt Group biedt wereldwijd toonaangevende merken de mogelijkheid snel marktaandeel te veroveren in de markt voor consumentenelektronica, door nieuwe, langlopende omzetstromen te genereren. De Bullitt Group heeft sinds de oprichting 6 jaar geleden miljoenen mobile telefoons, audioproducten en gerelateerde apparaten en accessoires ontworpen, geproduceerd en gedistribueerd in meer dan 60 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor van de Bullitt Group is gevestigd in Reading, Groot-Brittannië, met kantoren in onder andere Tapei (Taiwan), Shenzhen (China) en New York (VS). Meer informatie: http://www.bullitt-group.com.

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/550496/Cat_phones_S31_Front.jpg )Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/550496/Cat_phones_S31_Front.jpg


Video:
https://www.multivu.com/players/uk/8166452-built-to-survive-rugged-cat-s31-smartphone
CONTACT: Havana Orange GmbH, Kathrin Geisler, T: +49-89-92131-51-60, E: catphones@havanaorange.de

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234