BlueWind Medical benoemt Dr. Roger R. Dmochowski, MD, MMHC, als Chief Medical Officer

HERZLIYA, Israël, July 31, 2018 /PRNewswire/ --

BlueWind Medical, ontwikkelaar van een miniatuur, draadloos neurostimulatieplatform voor de behandeling van diverse klinische indicaties, heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Dr. Roger R. Dmochowski van de Vanderbilt University alsChief Medical Officer van het bedrijf (CMO). Dr. Dmochowski zal diverse klinische inspanningen gaan leiden, waaronder OASIS (overactieve blaas stimulatiesysteem-onderzoek) een centrale test van RENOVA iStim(TM) voor de behandeling van een overactieve blaas (OAB). Het onderzoek zal naar verwachting begin 2019 van start gaan in maximaal 25 medische centra in verschillende Europese landen, met een doelgroep van 250 patiënten die de RENOVA iStim(TM) geïmplanteerd zullen krijgen.

Dr. Dmochowski is een wereldwijd gevestigde naam op het gebied van urologie, OAB en incontinentie, ontvanger van de Zimskind Award en Lifetime Achievement Awards van de Urodynamics Society voor zijn verworvenheden in de klinische behandeling van incontinentie, een Fellow van het American College van Chirurgen en is bovendien lid van de American Urological Association en International Continence Society, evenals van de American Board of Urology. Dr. Dmochowski publiceerde meer dan 320 artikelen, 100 hoofdstukken in boeken en 460 samenvattingen, gaf meer dan 260 presentaties tijdens diverse nationale en internationale bijeenkomsten, leidde en nam deel aan tientallen OAB- en incontinentie-onderzoeken, is bovendien hoofdredacteur van NeuroUrology and Urodynamics en dient in de redactieraad voor verschillende wetenschappelijke tijdschriften. Dr. Dmochowski zal werkzaam blijven in allerlei klinische en academische functies bij de Vanderbilt-universiteit en op andere posities bij medische organisaties.

"Ik ben erg blij dat ik medisch toezicht kan blijven houden over het klinische onderzoek van de RENOVA iStim(TM), waarvan ik denk dat het een significant positief effect zal hebben op het leven van patiënten," zei Dr. Dmochowski.

"We zijn verheugd om Dr. Dmochowski formeel te mogen verwelkomen in ons team en zijn ervan overtuigd dat hij voor BlueWind van grote waarde zal zijn vanwege zijn kennis, ervaring en enthousiasme", aldus Guri Oron, CEO van BlueWind.

Over BLueWind Medical  

BlueWind Medical werd in 2010 opgericht door Rainbow Medical. Het bedrijf ontwikkelt een platformtechnologie van draadloze miniatuurneurostimulators, die door middel van een minimaal invasieve ingreep geïnjecteerd of geïmplanteerd kunnen worden ter behandeling van diverse indicaties. Door de behoeften van de patiënt centraal te stellen creëert het team van ervaren en toegewijde ingenieurs en onderzoekers van BlueWind Medical een veelzijdig en effectief platform, dat de neuromodulatie, zoals wij die kennen, transformeert.

Over Rainbow Medical  

Rainbow Medical (http://www.rainbowmd.com ) is een unieke particuliere beleggingsmaatschappij die investeert in start-ups die op een groot aantal medische vakgebieden innovatieve, door Yossi Gross uitgevonden medische hulpmiddelen ontwikkelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mw. Meital Levi Tal, meital@xmind.co.il

CONTACT: +972-54-7739677

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234