Aperio LV1 IVD van Leica Biosystems goedgekeurd voor externe bevroren coupes en telepathologie*

VISTA, California, 31 juli 2018 /PRNewswire/ -- Leica Biosystems, de wereldleider in pathologieworkflowoplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat haar live view telepathologiesysteem, de Aperio LV1 IVD [https://www.leicabiosystems.com/digital-pathology/scan/aperio-lv1/], nu gebruikt kan worden voor diagnose op het scherm in Europa**, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

https://mma.prnewswire.com/media/724521/Jerome_LV1_AT2.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/724521/Jerome_LV1_AT2.jpg]

Dit compacte digitale pathologiesysteem, met een capaciteit van 4 preparaten, navigeert als een conventionele microscoop, maar biedt een keur aan digitale voordelen. Live View met gerobotiseerde bedieningselementen maakt realtime telepathologie mogelijk met externe toegang tot preparaten in minder dan 15 seconden. Het kan ook functioneren als een scanner met laag volume voor gehele preparaten en het kleine formaat ervan past eenvoudig in een beperkte ruimte in het laboratorium.

Met CE-markering voor in-vitro diagnostiek, alsmede registratie bij Therapeutics Goods Administration (TGA) en Health Canada, kunnen klanten in Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada nu gebruik maken van de Aperio LV1 IVD voor diagnostische aflezingen van bevroren coupes en regelmatige FFPE-histologiepreparaten.

"Met deze registraties kunnen onze klanten gebruik maken van de Aperio LV1 IVD voor klinische diagnostiek als onderdeel van hun dagelijkse anatomische en chirurgische pathologieworkflows," aldus Jerome Clavel, General Manager Pathology Imaging bij Leica Biosystems. "Realtime digitale toegang tot preparaten is van essentieel belang voor pathologen om consultaties van externe bevroren coupes en aflezingen van preparaten te bieden vanuit hun kantoor of een andere locatie."

(De claims ten aanzien van het klinisch gebruik beschreven in de verstrekte informatie zijn nog niet vrijgegeven of goedgekeurd door de Amerikaanse FDA. Bovendien zijn de producten niet beschikbaar in de Verenigde Staten.)

Over Leica Biosystems: Leica Biosystems (LeicaBiosystems.com [http://www.leicabiosystems.com/]) is een wereldleider in workflowoplossingen en -automatisering, waarbij elke stap in de workflow geïntegreerd wordt. Als het enige bedrijf dat de eigen workflow beheerst van biopsie tot diagnose, verkeren wij in de unieke positie om de barrières tussen elk van deze stappen te slechten. Onze missie "Advancing Cancer Diagnostics, Improving Lives" staat centraal in onze bedrijfscultuur. Ons gebruiksvriendelijke en altijd betrouwbare aanbod draagt bij tot een betere workflowefficiëntie en meer diagnostisch vertrouwen. Het bedrijf is actief in meer dan 100 landen en heeft zijn hoofdkantoor in Nussloch, Duitsland.

* Vereist een internetverbinding van ten minste 50 megabit per seconde (Mbps) met behulp van Team Viewer-software (v10) en Aperio LV1 IVD-consolesoftware (v4.0), met één preparaat geplaatst in de tray voor preparaten. Er start een periode van 15 seconden zodra de "Log On" (aanmelding) van Team Viewer is geselecteerd.

**Aperio LV1 IVD is nu beschikbaar in bepaalde Europese landen. Neem contact op met uw Leica Biosystems-vertegenwoordiger voor meer informatie.

Contactpersoon voor de media: Courtney Hill, Global Brand Marketing Specialist Telefoon: 847-405-7041 E-mail: LBS-GlobalMarketing@leicabiosystems.com [mailto:LBS-GlobalMarketing@leicabiosystems.com]

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/724521/Jerome_LV1_AT2.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/724521/Jerome_LV1_AT2.jpg]

Web site: http://www.leicabiosystems.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234