MobileIron en Dropbox zorgen voor veilige samenwerking aan documenten

HILVERSUM, Nederland, 31 mei 2017 /PRNewswire/ -- MobileIron , de security backbone voor de digitale onderneming, integreert de cloud beveiligingsoplossing MobileIron Access met Dropbox Business. MobileIron Access zorgt ervoor dat alleen gevalideerde gebruikers met betrouwbare apparaten en goedgekeurde applicaties toegang krijgen tot bedrijfsgegevens binnen clouddiensten. Dankzij de integratie met MobileIron Access kunnen IT-beheerders medewerkers onmiddellijk toegang bieden tot Dropbox. Ook beschikken zij over administratieve functionaliteit zoals de goedkeuring van apparaten, netwerkcontroles en uitgebreide controlebestanden. Op die manier krijgen onbevoegde gebruikers, apparaten, applicaties of clouddiensten geen toegang tot de bedrijfsgegevens.

https://mma.prnewswire.com/media/514669/MobileIron_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/514669/MobileIron_Logo.jpg]

MobileIron Access is gericht op de hele levenscyclus van clouddiensten:


-- Gemakkelijk in gebruik te nemen
-- Authenticatie via single sign-on (SSO)
-- Beleidshandhaving
-- Toegang op basis van voorwaarden
-- Beveiliging van gegevens in beweging en gegevens in rusttoestand
-- Audit- en compliance-rapportage
SSO verbetert de productiviteit
De integratie met MobileIron Access versterkt de beveiligingsfuncties van de EMM (enterprise mobility management) oplossing van Dropbox door middel van SSO-functionaliteit. Met de in silo's verdeelde sandbox-architectuur van mobiele apps kunnen traditionele SSO-technieken niet effectief functioneren en moeten medewerkers die meerdere clouddiensten gebruiken, zoals Concur, Office 365, Salesforce of Tableau, telkens hun toegangsgegevens verschaffen als ze op een app inloggen.

MobileIron Access zorgt ervoor dat het mobiele apparaat is geregistreerd bij MobileIron en dat de Dropbox Business-app wordt beheerd. Authenticatie gebeurt dan via MobileIron Tunnel, een VPN-oplossing per app voor authenticatiedoeleinden. MobileIron Tunnel maakt gebruik van een gebruikerscertificaat om de single sign-on token (SAML) te creëren en zo toe te zien op een naadloze single sign-on bij Dropbox en andere door het bedrijf beheerde clouddiensten zoals Concur, Office 365, Salesforce en Tableau. De integratie resulteert in een vereenvoudigde gebruikerservaring en zorgt ervoor dat alle zakelijke gegevens beschermd zijn.

Het veiligheidsprobleem van de mobiele app in de cloud
Bij mobiele en cloudoplossingen bieden de gebruikersnaam en het wachtwoord onvoldoende beveiliging om de volgende scenario's te voorkomen:


-- Toestellen met onrechtmatige software (jailbreak): Een werknemer
gebruikt de mobiele Office 365 app om toegang te krijgen tot
bedrijfscontent op een gejailbreakte smartphone. De zakelijke gegevens
bevinden zich nu op een niet volledig beveiligd apparaat.
-- Onbeheerd apparaat: Een verkoper downloadt de Salesforce1-app op de iPad
van zijn of haar partner. De zakelijke gegevens bevinden zich nu op een
onbeveiligd apparaat.
-- Onbeheerde app: Een verkoper downloadt één van de vele apps die API's
gebruiken voor koppeling met de clouddienst salesforce.com. De zakelijke
gegevens bevinden zich nu op een ongeautoriseerde mobiele app.
MobileIron Access kan de toegang tot de cloud vrijgeven of blokkeren op grond van de gebruikersidentiteit, de applicatie, het IP-adres, de kenmerken van het apparaat en andere criteria. MobileIron Access zorgt voor een ongekende veiligheid en controle van zakelijke gegevens die tussen apps en cloudoplossingen uitgewisseld worden.

Dropbox is een partner op de jaarlijkse MobileIron gebruikersconferentie -MobileIron Live!- die dit jaar plaats vindt in Berlijn op 1 en 2 juni.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/514669/MobileIron_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/514669/MobileIron_Logo.jpg]

CONTACT: Clarissa Horowitz, MobileIron, clarissa@mobileiron.com, +1-415-608-6825; or Tom Waller, Dropbox, twaller@dropbox.com, +44 7850 243 397

Web site: http://www.mobileiron.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234