Alternatief voor antibiotica van Micreos in finale ‘Ideas from Europe’

Nederlands Micreos op EU-conferentie in Tallinn gekozen als een van Europa's belangrijkste innovaties. 10 landen naar finale in Ridderzaal, Den Haag, op 24 april 2018. Europese publiek kiest ook voor Micreos.

Den Haag, 7 december 2017- Het Nederlandse Biotechnologiebedrijf Micreos, dat alternatieven voor antibiotica ontwikkelt op basis van fagen-technologie, heeft op 22 november 2017 in Estland de halve finale van Ideas from Europe (het Eurovisie Songfestival voor Innovatie) succesvol doorstaan. In aanwezigheid van EU-commissaris Mrs. E. Bieńkowska en minister van Economische Zaken en infrastructuur van Estland, Mrs. K. Simson werd Micreos uit 28 deelnemende Europese landen door de jury unaniem gekozen als een van de 10 finalisten. De winnende bedrijven zijn naast Nederland afkomstig uit: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Ierland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Portugal en Zweden. Op 24 april 2017 zal in de Ridderzaal te Den Haag de meest belangwekkende innovatie van Europa gekozen worden. 

Micreos' alternatief voor antibiotica, dat met haar Gladskin producten al veel mensen met huidaandoeningen zoals eczeem, rosacea en acne helpt, werd ook door het Europese publiek als winnaar bestempeld. 

De ”Ideas from Europe” competitie in de hoofdstad van Estland werd bijgewoond door honderden beleidsmakers, ondernemers, investeerders en ontwikkelaars uit 28 Europese landen. De 28 halve finalisten introduceerden hun innovatie in een maximaal drie minuten durende pitch voor een live publiek.

Micreos CEO Mark Offerhaus is verheugd met de finale plaats: “Antibiotica-resistentie is wereldwijd een enorm en toenemend probleem. Met onze technologie is het voor het eerst mogelijk om alleen de slechte bacteriën te doden en de goede - die essentieel zijn voor onze gezondheid - met rust te laten. We helpen al veel mensen met huidaandoeningen en diabetische wondinfecties, veroorzaakt door de bacterie Staphylococcus aureus, inclusief de resistente MRSA. Maar we staan pas aan het begin."

Micreos zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de finale van “Ideas from Europe” op 24 april in de Ridderzaal te Den Haag.

Over Ideas from Europe
Ideas from Europe is een Europees platform ter bevordering van de ontwikkeling van ideeën voor vraagstukken met grote sociale en economische gevolgen. Het platform is in november bijeengekomen in Estland, tijdens het Europees voorzitterschap van dit land.  De gedachte achter Ideas from Europe is dat relevante doorbraken het publiek sneller zullen bereiken als een grote groep mensen er breed over communiceert.

Zie: https://ideasfrom.eu/

Over Micreos
Micreos ontwikkelt endolysine- en fagentechnologie die voor het eerst alleen ongewenste bacteriën doodt. Micreos wordt beschouwd als leidende speler op dit gebied. De onderneming heeft een eigen productie- en R&D-centrum voor endolysines in Bilthoven. Voor fagen ten behoeve van voedselveiligheid en landbouw heeft Micreos een technologiecentrum voor onderzoek, ontwikkeling en productie in Wageningen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Het bedrijf werkt samen met ETH Zurich en vele Nederlandse medische centra, waaronder het EMCR (Rotterdam). Gladskin is een product van Micreos Human Health. Micreos Food Safety produceert de door de FDA erkende producten PhageGuard Listex (Listeria), en PhageGuard S (Salmonella).

Websites: http://www.micreos.com/

https://www.gladskin.com/en/

https://www.phageguard.com/


WATCH: de halve finale pitch van 3 minuten door CEO Mark Offerhaus

­

Micreos

plaats:
Den Haag
website:
http://www.micreos.com/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234