Chili promoot buitenlandse investeringen: Europees kantoor in Frankfurt geopend

FRANKFURT, Duitsland, November 30, 2017 /PRNewswire/ --

Chili wil investeringen uit het buitenland in de toekomst nog meer stimuleren, vooral op het gebied van duurzame energie, technologie, innovatie en start-ups. Het nationale agentschap ter bevordering van buitenlandse investeringen InvestChile opent nu een Europese dependance in Frankfurt. De taak van het agentschap is om potentiële investeerders uit Europa gericht te ondersteunen met zaken als service, netwerken en navigatie.   

Wereldwijd zijn de meeste buitenlandse investeringen in Chili in 2016 naar de mijnbouw- en energiesector gegaan. Momenteel wordt twee derde van de totale zonne-energie van Latijns-Amerika in Chili opgewekt, maar ook veel andere branches bieden goede innovatie- en investeringsmogelijkheden, schetst Carlos Álvarez, de directeur van InvestChile. Zoals bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, of de technologie en dienstverlening in de mijnbouw, toerisme en ook digitale dienstverlening binnen de export.

Chili staat bekend om zijn rijkdom aan waardevolle bodemschatten. Meer dan de helft van de wereldwijde lithiumvoorraad en bijna 30% van alle kopervoorraden zijn in het noorden van het land te vinden, in de Atacamawoestijn. De minister van Economische Zaken van Chili, Jorge Rodríguez, benadrukt het belang van een gediversifieerde economie: "Het verder ontwikkelen en het zo goed mogelijk afstemmen van de investeringen in Chili is een speerpunt van het beleid van onze regering".

Chili is lid van de OESO en heeft al sinds 2003 een handelsovereenkomst met de EU. "Het grootste deel van de Europese investeringen komt uit Duitsland, Spanje en Nederland", aldus de minister. "Chili is trouwens als eerste land van Latijns-Amerika handelspartner van de EU geworden."

In alle belangrijke ranglijsten staat Chili wat betreft concurrentievermogen binnen Latijns-Amerika bovenaan. Het innovatieve stimuleringsprogramma voor start-ups van het land werd in meer dan 50 landen gekopieerd.

Chili dient vaak als ingang voor andere (regionale) markten; het land heeft 26 handelsverdragen met meer dan 60 partnerlanden in de hele wereld. Noemenswaardig is de Pacifische Alliantie, die investeerders toegang tot 223 miljoen Latijns-Amerikaanse consumenten biedt. Naast de dependance in Frankfurt heeft InvestChile onlangs eveneens kantoren in San Francisco en in Tokio geopend.

Informatie: https://investchile.gob.cl/frankfurtAmbassade van Chili in Duitsland
Birgit Heitfeld
Mail: info@prochile.de


Tel. +49-30-726-203-5
 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234