NIIT Technologies benoemt Gautam Samanta tot Hoofd Europa

LONDEN, September 30, 2017 /PRNewswire/ --

NIIT Technologies Limited [http://www.niit-tech.com ], een toonaangevende organisatie die wereldwijd IT-oplossingen levert, kondigde vandaag de benoeming aan van Gautam Samanta tot hoofd voor Europa. In deze rol zal Gautam verantwoordelijk zijn voor het leiden van de groei van de onderneming in de Europese regio vanuit de vestiging in Londen.

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/537635/NIIT_Tech_Logo.jpg )

Gautam beschikt over meer dan 24 jaar ervaring en uitgebreid inzicht in het technologie en business consulting landschap , opgedaan via het werken in een toonaangevende instelling voor financiële diensten, een toonaangevende software-onderneming alsook twee grote globale organisaties in consulting- en technologische diensten. Hij heeft een uitgebreide kennis in het aansturen van transformaties van bedrijven, outsourcing, IT- en operationele strategie, innovatie en duurzaamheid, en is bijzonder ervaren in het structureren van complexe en grote overeenkomsten, creatieve commerciële modellen en onderhandelingen van akkoorden.    

Over de benoeming zei Sudhir Singh, CEO Designate, NIIT Technologies Ltd., het volgende: "Baanbrekende technologieën en nieuwe businessmodellen zijn vandaag de belangrijkste drijfveren voor de groei van de IT-industrie. We blijven continu onze domein- en digitale capaciteiten aanscherpen en ik ben blij Gautam te kunnen verwelkomen bij NIIT Technologies. Het vergroten van onze voetafdruk over Europa blijft een dringende zakelijke verplichting en ik heb alle vertrouwen dat Gautam ons met zijn rijke ervaring zal helpen de juiste strategie te ontwikkelen om deze mogelijkheden te benutten en bij te dragen aan de volgende fase in de groei van de onderneming."   

"Ik ben bijzonder blij om NIIT Technologies in Europa te kunnen leiden. De laatste jaren hebben we een grote wijziging in de dynamica van het IT-diensten landschap gezien, aangedreven door wijzigende verwachtingen van klanten alsook de snelle opkomst van technologische oplossingen in domeinen zoals digitaal, Big Data, automatisering en robotica, onder andere. Met zijn focus op gekozen verticale markten en belangrijke opkomende technologieën, bevindt NIIT Technologies zich in een zeer sterke positie om gebruik te maken van deze mogelijkheid om de juiste oplossing te bieden aan zijn huidige en potentiële klanten," zo verklaarde Gautam Samanta, Hoofd Europa voor NIIT Technologies.   

Gautam komt over van Infosys waar hij de functie van Vice President & Global Client Partner - Financial Services bekleedde en de snelst groeiende klantenportfolio in Europe beheerde. Hij is oud-student van IIT Kharagpur en IIM Calcutta.

Over NIIT Technologies   

NIIT Technologies is een toonaangevende organisatie die wereldwijd IT-oplossingen levert aan klanten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië. Zich differentiërend via de sterkte van haar industriële expertise, biedt de onderneming een scala aan diensten aan, waaronder applicatieontwikkeling en -onderhoud, infrastructuurbeheer en beheer van businessprocessen. In het Verenigd Koninkrijk werkt de onderneming samen met Lloyds en London Market via haar hooggespecialiseerde dochteronderneming NIIT Insurance Technologies Ltd, die oplossingen aanbiedt rond haar in de industrie toonaangevende platforms. Gefocust op digitale diensten helpt de onderneming andere firma's flexibele, schaalbare en digitale operationele modellen te ontwerpen. NIIT Technologies volgt belangrijke globale benchmarks en normen van kwaliteit en informatiebeveiliging. Voor meer informatie kunt u terecht op  http://www.niit-tech.com

Veilige haven  

Bepaalde verklaringen in deze uitgifte zijn toekomstgerichte verklaringen. De business houdt verschillende risico's en onzekerheden in die ertoe kunnen leiden dat de eigenlijke resultaten aanzienlijk verschillen van deze die hier worden aangegeven. Alle hierin gemaakte toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op informatie die heden beschikbaar is voor het management van de onderneming en de onderneming zal geen toekomstgerichte verklaringen bijwerken die van tijd tot tijd gedaan worden door of namens de onderneming.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


Voor mediavragen kunt u contact opnemen met:
Pallavi Bahuguna Gupta
Bedrijfscommunicatie
NIIT Technologies Ltd.
+91-120-7119039
pallavi.2.gupta@niit-tech.com

Rob Sinclair
+44-7849-368-222
rob.sinclair@edelman.com

Prachi Sinha
+91-9821947622
prachi.sinha@edelman.com
Edelman

Voor investeerders-/analystenvragen, neem contact op met:
Abhinandan Singh
Hoofd - Investeerdersrelaties en M&A
NIIT Technologies Ltd.
+91-22-40103212
abhinandan.singh@niit-tech.com
 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234