Vrouwen: vieze toiletten grootste ergernis bij het tanken

Amsterdam, 5 juni 2009 - Vieze toiletten, asociaal gedrag van andere bezoekers en het krijgen van vieze handen. Het zijn enkele van de meest genoemde ergernissen in een onderzoek van vrouwenverzekeraar Onna-onna naar de vrouwvriendelijkheid van tankstations. In het onderzoek werd Shell verkozen tot meest vrouwvriendelijke tankstation van 2009.

Voor het onderzoek deed Onna-onna navraag bij vrouwen en een steekproef bij 30 tankstations van de grote ketens. Hier werd gecontroleerd of de voorzieningen in de stations vrouwvriendelijk waren georganiseerd. Zo werd bekeken of toiletten schoon waren, of plastic handschoenen en papieren handdoeken in voldoende mate aanwezig waren en of het station verlicht en beschut was. In totaal werden de stations van BP, Shell, Texaco, Total, Q8 en Esso op meer dan 25 punten gecheckt.

Zowel in het consumenten- als veldonderzoek kwam Shell als winnaar uit de bus. Total scoorde opvallend goed in het veldonderzoek. Wat opviel is dat veel stations nog geen aparte vrouwentoiletten hebben en dat de hygiëne vaak te wensen overlaat. Slechts 20% van de onderzochte toiletten waren volledig schoon. Dit is dan ook de grootste ergernis van vrouwen. Daarnaast waren de bekende tankhandschoenen regelmatig op, zodat vieze handen het resultaat zijn.

Shell mag zich 'Meest vrouwvriendelijke tankstation van 2009' noemen, de gehele uitslag ziet er als volgt uit: 1. Shell, 2. Total, 3. BP, 4. Esso, 5. Texaco en 6. Q8.

Onna-onna zal het onderzoek volgend jaar herhalen, zodat bezien kan worden of de ketens werk maken van vrouwvriendelijkheid. Een volledig verslag van het onderzoek is te lezen op www.onna-onna.nl/onderzoek.

Tanken is voor veel vrouwen geen prettige bezigheid. De top 10 van ergernissen ziet er als volgt uit:

1. Vieze toiletten
2. Asociaal gedrag van andere bezoekers
3. Vieze handen bij het tanken
4. Onveilig gevoel
5. Tanken gaat niet makkelijk
6. Rijen voor de pomp en de kassa
7. Opdringerige, starende mannen
8. Onprettige omstandigheden door kou, wind en benzinestank
9. Overdaad aan pornografische bladen
10. Onvriendelijk personeel

Onna-onna (http://www.onna-onna.nl) is dé verzekeraar voor vrouwen met een attente en transparante dienstverlening en uitgebreide service. Naast een autoverzekering, biedt Onna-onna binnenkort diverse andere verzekeringen aan.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met: Onna-onna, Lex Orie, telefoon 071-5804733 of 06-15963575. mail: pers@onna-onna.nl.

Onna-onna

website:
www.onna-onna.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234