Videohouse, marktleider in België op het gebied van audiovisuele faciliteiten, kondigt de overname aan van TV Data, gespecialiseerd in realtime T

VILVOORDE en EVERE, België, May 30, 2017 /PRNewswire/ --

TV Data wordt zo ook een onderdeel van Euro Media Group. 

De twee bedrijven werkten in het verleden reeds samen en behoren beiden tot de top van live graphics in België en Frankrijk. Zo heeft TV Data een zeer sterke positie binnen de sport- en evenementenmarkt, terwijl Videohouse zich met hun afdeling BOOST naast live graphics richt op Motion Design en Augmented Reality.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160905/404066LOGO )

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150522/747082-a )

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/517000/TV_Data_Logo.jpg )

TV Data blijft in eerste instantie als een apart merk bestaan om zo de bestaande service naar hun klanten te garanderen. Aan het team en de flexibiliteit wordt niet geraakt, het bedrijf blijft volledig onafhankelijk opereren onder de leiding van CEO Jacques Dutron.

"Ik ben zeer blij met deze deal", zegt Dirk Theunis, CEO van Videohouse: "TV Data versterkt onze aanwezigheid op de live graphics-markt waar ook onze afdeling BOOST op actief is. Met deze overname proberen we de televisiezenders en productiehuizen tegemoet te komen in hun vraag naar meer technologie, innovatie en knowhow. "

"Wij waren op zoek naar meer structuur en verdere groei", zegt Jacques Dutron van TV Data, "Dit wordt nu mogelijk als deel van Videohouse en de Euro Media Group".

Deze overname past in de strategie van de Euro Media Group om vol in te zetten op het aanbieden van grafische en digitale toepassingen in Europa. Eerdere overnames van Netco in Frankrijk (Creating mobile solutions for the world of sport) en EBP in Italië (Graphics and Statistics providers voor o.a.  Serie A, voetbal en de Giro) bevestigen deze strategische keuze.

Over Videohouse 

Videohouse is al jarenlang een vaste waarde in de Belgische mediasector. Het bedrijf - opgestart in 1980 - is de voorbije jaren gegroeid tot dé facilitaire marktleider in België. Vandaag is Videohouse lid van Euro Media Group met aanwezigheid in meer dan 7 landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Zwitserland en Italië). 

http://www.videohouse.be

Over Euro Media Group 

Euro Media Group is de toonaangevende leverancier in Europa van uitzendfaciliteiten en -diensten. De Group vertegenwoordigt de hele waardeketen van beeldcreatie tot en met de distributie. Euro Media Group richt zich op nieuwe media en is een gewaardeerd partner bij grote internationale evenementen, waaronder sport (Tour de France, WK voetbal, Monaco GP...), live evenementen (Eurovisie, Koninklijke huwelijken, concerten...) en amusement (The Voice, Masterchef, the X-Factor...). Euro Media Group is eigenaar van het grootste assortiment verschillende soorten studio's en van de grootste vloot mobiele voorzieningen in Europa. 

http://www.euromediagroup.com

Over TV Data  

TV Data heeft sinds 1986 een stevige reputatie opgebouwd op vlak van  televisie-infografie en -informatica. Live graphics bij rechtstreekse televisie-uitzendingen, sport- en andere evenementen behoren tot hun core business. Oplossingen op maat van de klant, zowel nationaal als internationaal.  

http://www.tvdata.be

Over BOOST 

BOOST is een nieuwe Videohouse divisie, gelanceerd op 4 mei jl, en is een kleurrijke mix van motion designers, programmeurs en operators.   Met deze grafische divisie wil Videohouse een totaalpakket kunnen aanbieden zowel op creatief als technisch vlak met de focus op Live Graphics, Motion Design en Augmented Reality.   

http://www.boostgraphics.tv

CONTACT: Videohouse: Dirk Theunis: +32.2.254.48.11 | TV Data: Jacques Dutron: +32.2.243.17.70

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234