Beleef de magie van VONK18 in Madurodam

Madurodam laat de komende weken letterlijk de vonken ervan afspringen! Van 17 tot en met 30 december draait het in het Haagse themapark om het vieren van de kleine, grote en meest bijzondere momenten van 2018. En willen we een vonkje laten overspringen naar volgend jaar.

Maandag 17 december: VONK-diner 2018, 17:30 – 21:00 uur

Op maandag 17 december trappen we VONK18 af in Madurodam met een hartverwarmend diner voor de jongste én de oudste generatie van Nederland. Zo’n 75 kinderen schuiven aan tafel aan, met maar één doel: 100 ouderen een onvergetelijke avond te bezorgen! Onder het genot van een 3-gangen diner en de bekendste Christmas sing-a-longs laten we de vonk overslaan tussen jong en oud en maken we samen nieuwe herinneringen. Het VONK18-diner in Madurodam verbindt generaties met elkaar, met als doel Nederland een stukje mooier te maken. Door er op kleine schaal voor je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving. Als de vonk letterlijk onderling overspringt, zijn alle ouderen en kinderen uitgenodigd om in de lente nog een keer samen een bezoek te brengen aan Madurodam.

Het VONK18-diner is een initiatief van Madurodam én twee van onze (jeugd-)wethouders, in samenwerking met het ouderenfonds. Het is voor het eerst dat er op deze schaal een kerstdiner voor jong en oud georganiseerd wordt. Voor Madurodam is het meteen de aftrap naar het hartverwarmende lichtspektakel VONK18, wat exact tien dagen later haar première beleeft.

Uiteraard is het mogelijk om op de avond zelf jong en oud te vragen naar hun ervaringen. Ook Elias en Eleanne, wethouders van Madurodam én verantwoordelijk voor de organisatie van deze bijzondere avond, praten je graag bij waarom het zo belangrijk is dat kinderen helpen om eenzame ouderen een onvergetelijke avond te bezorgen. Geef dit op voorhand bij ons aan, dan brengen wij je met hen in contact.

Zondag 23 december: sneak preview VONK18, 17:00 – 19:00 uur

Op de vooravond van kerst draait Madurodam nog op volle toeren. Kom een kijkje achter de schermen nemen terwijl we het park “VONK-klaar” maken voor een lichtspektakel van formaat! De 65.000 lampjes branden, de videoprojecties gaan één voor één aan en misschien vang je vanuit je ooghoek zelfs wel een glimp op van de eindejaarslichtshow vol kleine, grote en bijzondere fragmenten van 2018. Want daar draait het om bij VONK18: we blikken samen terug én we kijken samen alvast vooruit in het jaar dat voor ons ligt. Wil jij als één van de eerste gaan ervaren hoe Madurodam haar vonk doorgeeft aan Nederland? Dan geven we je graag een kijkje achter de schermen, uiteraard met een persoonlijke toelichting.

Donderdag 27 december: openingsavond VONK18 – 18:00 – 21:00 uur

Licht uit, spots aan... het is tijd voor VONK18! Het hartverwarmende lichtspektakel dat Madurodam dit jaar voor het eerst viert. Kom langs en beleef hoe jong en oud samen genieten, samen beleven en vooral samen de vonk doorgeven aan de rest van Nederland. Van een spetterend jaaroverzicht op de muzikale klanken van een bekende Nederlandse artiest tot aan de persoonlijke wensen voor 2019. Of ontmoet de beroemde Dundu, de 5 meter hoge lichtpop die – dankzij vijf professionele puppeteers – lichtvoetig door Madurodam zweeft en de vonk doorgeeft aan de bezoekers.

En dat is nog maar een tipje van de lichtsluier. Het belooft in ieder geval een onvergetelijke avond te worden! Het volledige programma is terug te vinden op www.VONK18.nl. De openingsshow begint stipt om 18:30 uur. We adviseren je om op tijd in het park aanwezig te zijn.

Zorg dat je erbij bent!

Je bent van harte welkom om bij deze hartverwarmende momenten aanwezig te zijn. Aanmelden kan via pers@madurodam.nl o.v.v. VONK18. Na aanmelding ontvang je een bevestiging inclusief de exacte details. Heb je vragen? Neem dan contact op met Marianne Aalders, via 06-51146034.

Voor meer informatie: www.VONK18.nl

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal kun je downloaden via WeTransfer: https://we.tl/t-4j3hZCOhbz

Madurodam. Nederland op z’n grootst.

Madurodam, in 1952 opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro én als fondsenwerver voor het goede doel, wil bezoekers inspireren met grote verhalen over Nederland. Via miniaturen, doe-dingen én indoor attracties ontdekken bezoekers van de grootste publiekstrekker van Den Haag waar een klein land groot in is. Madurodam vertelt de waargebeurde verhalen over Nederlandse helden en hoogtepunten. Verhalen over vrijheidsdrang en daadkracht. Het themapark verbindt op die manier verleden en heden, én investeert in de toekomst.

Jaarlijks schenkt Madurodam haar opbrengsten aan projecten die kinderen inspireren een goed mens te zijn. En hen stimuleren om verbinding te maken met andere mensen, ongeacht leeftijd of achtergrond, om zo Nederland samen mooier te maken. Door als kind er ook op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving. Sinds 1952 keerde Madurodam bijna 34 miljoen euro uit aan goede doelen, jaarlijks tussen de 600.000 en 700.000 euro.

Madurodam

plaats:
Den Haag
website:
https://www.madurodam.nl/nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234