Zwitserse augmented reality-ontwikkelaar WayRay wint hoofdprijs in Top Ten Automotive Startups wedstrijd van AutoMobility LA

Starter ontvangt $15.000 in geld en reeks zakelijke instrumenten van Audi, Microsoft, NVIDIA, Porsche Consulting en anderen

LOS ANGELES, 28 november 2017 /PRNewswire/ -- AutoMobility LA(TM), de eerste echte handelsbeurs voor de nieuwe transportsector, heeft vandaag aangekondigd dat in Zwitserland gevestigd holografische augmented reality (AR) bedrijf WayRay [https://wayray.com/], is geselecteerd als de winnaar van de hoofdprijs van de door Magna International, Inc. gepresenteerde Top Ten Automotive Startups(TM) wedstrijd in 2017 (Top Ten).

https://mma.prnewswire.com/media/611219/LAAS_SAB_black_cmyk.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/611219/LAAS_SAB_black_cmyk.jpg]

WayRay [https://wayray.com/] maakte deel uit van de Top Ten van dit jaar na te zijn geselecteerd uit meer dan 300 kandidaten dank zij zijn innovatieve benadering wat betreft de vormgeving van de gebruikerservaring. Eens het bedrijf was geselecteerd voor de Top Three samen met een indrukwekkende groep innoverende starters uit de hele wereld, met inbegrip van het in Ohio gevestigde GhostWave [http://www.ghostwaveinc.com/] en Innoviz Technologies [https://www.innoviz.tech/] van Israël, werd uiteindelijk WayRay uitgeroepen tot winnaar van de Top Ten Automotive Startups wedstrijd in 2017. WayRay ontving de hoofdprijs in de wedstrijd live op het podium na een uitputtende selectie door een gewaardeerd panel van juryleden, waaronder bestuurders van het uitvoerend team van LA Auto Show, Microsoft, NVIDIA, Porsche Consulting, Sansea Consulting en The Drive van Time Inc.

Als onderdeel van het hoofdprijspakket ontving WayRay een mentoringsessie op het podium van AutoMobility LA onder leiding van technologische sterren waaronder Bill Tai, gerenommeerd durfkapitaalverstrekker van Silicon Valley; Dr. Norman Firchau, voorzitter en algemeen directeur bij Porsche Consulting North America; en Jeff Henshaw, Microsoft Program Manager bij Quantum Computing. Voorts ontving het bedrijf $15.000 in prijzengeld voor de verdere financiering van zijn activiteiten evenals een Microsoft BizSpark Plus lidmaatschap ter waarde van $40.000 in Azure-kredieten gedurende twee jaar, toegang tot de jaarlijkse GTC-conferentie van NVIDIA in Silicon Valley, advies van Elektrobit, Microsoft en Porsche Consulting, het NVIDIA DRIVE(TM) PX 2 AI platform voor car computing en toegang tot het EB robinos open softwarekader.

Het in het Zwitserse Lausanne gevestigde WayRay is de ontwikkelaar van holografische augmented reality technologieën en gebruikersinterfaces van de volgende generatie. De revolutionaire holografische navigatiesystemen van het bedrijf bieden nieuwe kansen voor voertuigontwerp en veranderen de manier waarop mensen toegang kunnen hebben tot informatie in hun voertuigen door de voorruit te gebruiken om content en informatie te leveren.

"WayRay viel op tussen de bijzonder uitstekende deelnemers en wij zijn blij om aan te kondigen dat het bedrijf de winnaar is geworden van onze Top Ten Automotive Startups wedstrijd in 2017," zei Lisa Kaz, voorzitter van de LA Auto Show en AutoMobility LA. "Wij zijn buitengewoon blij dat de mondiale wedstrijd van AutoMobility LA veelbelovende starters kan helpen om vorderingen te maken in een voortdurend groeiende mobiliteitssector."

Alle finalisten van de Top Ten Automotive Startups wedstrijd zijn erkend op AutoMobility LA in aanwezigheid van 25.000 media en professionals uit de industrie, waaronder autofabrikanten, tech executives, ontwerpers, ontwikkelaars, beleggers, dealers, overheidsfunctionarissen, analisten, andere starters, enzovoort. De groep Top Ten starters van dit jaar omvatte een breed spectrum van finalisten, met inbegrip van vertegenwoordigers van autonome voertuigsoftware en -beheersoplossingen, kunstmatige intelligentieontwikkelaars, leveranciers van software inzake het delen van ritten en instrumenten voor het opladen van elektrische voertuigen. In totaal ontvingen de winnaars van dit jaar prijzen ter waarde van meer dan $200.000, waaronder waardevolle zakelijke instrumenten om hen te helpen bij de ontwikkeling van hun organisaties.

Voor meer informatie over AutoMobility LA van 27 tot en met 30 november en de LA Auto Show kunt u terecht op http://www.automobilityla.com/ [http://www.automobilityla.com/] en http://laautoshow.com/ [http://laautoshow.com/].

Over de Los Angeles Auto Show en AutoMobility LA

De in 1907 opgerichte Los Angeles Auto Show (LA Auto Show®) is elk jaar de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow van het seizoen. In 2016 werden de pers- en handelsdagen van de show samengesmolten met de Connected Car Expo (CCE) om samen AutoMobility LA(TM) te worden, de eerste vakbeurs in de branche die technologie en de auto-industrie samenbrengt om nieuwe producten en technologieën te lanceren en de dringendste problemen rond de toekomst van transport en mobiliteit te bespreken. AutoMobility LA 2017 zal gehouden worden in het Los Angeles Convention Center van 27 tot en met 30 november. Verschillende fabrikanten zullen tegelijkertijd hun nieuwe auto's voorstellen. De LA Auto Show 2017 is open voor het publiek van 1 tot en met 10 december. AutoMobility LA is de plek waar de nieuwe auto-industrie zaken doet, baanbrekende producten onthult en strategische aankondigingen doet in aanwezigheid van de internationale media en professionals van de autobranche. De LA Auto Show wordt onderschreven door de Greater L.A. New Car Dealer Association en wordt geëxploiteerd door ANSA Productions. Voor bijkomende informatie en het laatste shownieuws, volg LA Auto Show op Twitter twitter.com/LAAutoShow [https://twitter.com/LAAutoShow], op Facebook facebook.com/LAAutoShow [http://www.facebook.com/LAAutoShow/] of op Instagram https://www.instagram.com/laautoshow/ [https://www.instagram.com/laautoshow/] en meld u aan voor alerts op http://www.laautoshow.com/ [http://www.laautoshow.com/]. Voor meer informatie over AutoMobility LA, bezoek http://www.automobilityla.com [http://www.automobilityla.com/]/.

Contacten met de Media: Brian Alexander/Amanda Niklowitz JMPR Public Relations, Inc. (818) 992-4353 balexander@jmprpublicrelations.com [mailto:balexander@jmprpublicrelations.com] aniklowitz@jmprpublicrelations.com [mailto:aniklowitz@jmprpublicrelations.com]

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/611219/LAAS_SAB_black_cmyk.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/611219/LAAS_SAB_black_cmyk.jpg]

Web site: http://www.laautoshow.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234