Grab taxiservice nu beschikbaar in heel Zuidoost-Azië via de Booking.com-app

AMSTERDAM, 29 oktober 2019 /PRNewswire/ -- Vandaag lanceert Booking.com, een van de grootste digitale reisplatforms ter wereld, een on-demand taxiservice in samenwerking met Grab. Hiermee krijgen gebruikers van de Booking.com-app toegang tot de grootste chauffeursdienst in 8 landen in Zuidoost-Azië. Het bedrijf zet daarmee zijn eerste stap op het gebied van taxiservices. Internationale reizigers in Cambodja, Indonesië, Maleisië, Myanmar, de Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam kunnen vanaf nu via de vertrouwde app diensten van lokale chauffeurs bestellen. Vaak zorgen problemen rondom lokale taal en valuta ervoor dat reizigers minder graag een lokale vervoersaanbieder gebruiken. Deze nieuwe samenwerking neemt deze zorgen weg.

"Onze missie is eenvoudig en tegelijkertijd ambitieus: het voor iedereen gemakkelijker maken om de wereld te beleven", zegt Bryan Batista, Chief Executive Officer van de vervoerstak van Booking.com. "Net zoals bij Grab vinden wij het geweldig dat we grenzen aan het verleggen zijn. We bundelen onze unieke krachten om samen meerwaarde te creëren en reizigers echte, tastbare voordelen te bieden."

"De kernmissie van Grab is vanaf het allereerste begin dat we het voor iedereen veiliger, gemakkelijker en betaalbaarder willen maken om zich in Zuidoost-Azië van A naar B te verplaatsen", zegt Mark Porter, Chief Technology Officer bij de afdeling Transport, Mobility and Core Technology van Grab. "Booking.com is een geweldige partner en we kijken errnaar uit om onze samenwerking verder uit te breiden en samen nóg betere reiservaringen te creëren door middel van technologie."

Kijk voor het gehele persbericht op de persafdeling van Booking.com [https://news.booking.com/].

Over Booking.com [https://www.booking.com/nl]

Booking.com is in 1996 opgericht in Amsterdam en van een kleine Nederlandse start-up uitgegroeid tot een van de grootste e-commercebedrijven in de reisindustrie ter wereld. Booking.com is onderdeel van Booking Holdings Inc. , en heeft meer dan 17.500 werknemers, in meer dan 198 kantoren in 70 landen wereldwijd. Met als missie om het voor iedereen makkelijker te maken om de wereld te ervaren, investeert Booking.com in digitale technologie die helpt om het reizen zo naadloos mogelijk te laten verlopen en verbindt Booking.com reizigers met de grootste keuze wereldwijd van geweldige plekken om te verblijven. De Booking.com website en app zijn beschikbaar in 43 talen en bieden meer dan 28 miljoen aangemelde accommodaties, in meer dan 153.000 bestemmingen in 228 landen en gebieden wereldwijd.

Neem voor vragen contact op met Edelman E: nomi.meijs@edelman.com [mailto:nomi.meijs@edelman.com]

CONTACT: T: + 31 (0)20-3010-980

Web site: https://www.booking.com/nl/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234