Het in Kroatië gevestigde techbedrijf Oradian wint de Europese FinTech-onderscheiding voor de meest innovatieve bancaire software

ZAGREB, Kroatië, September 29, 2017 /PRNewswire/ --

Oradian [http://www.oradian.com ], het fintech-bedrijf uit Zagreb, claimt zijn positie als toonaangevende leverancier door het winnen van de eerste plaats in de Europese FinTech Awards [https://europe2017.fintech.nl ]-competitie, waar zijn innovatieve bancaire software, speciaal ontworpen voor microfinancieringsinstellingen, erkend werd.

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/563880/Oradian_Award_Winner.jpg )

Tijdens het evenement dat op 27 september in Brussel gehouden werd, streden de finalisten en de meest aanstaande Europese technologische bedrijven uit elke categorie, tegen elkaar in een pitch-competitie, met een jury bestaande uit fintech-deskundigen, investeerders en academici. Naar aanleiding van de pitch van Oradians medeoprichter Julian Oehrlein, was de jury trots om Oradian als winnaar van de Europese FinTech Award uit te roepen.

In de weken voorafgaand aan het evenement steeg Oradian naar de top van zijn categorie als een van de top drie finalisten in Innovatieve Bancaire Software, waarbij het 55 Europese softwarebedrijven voorbijstreef tijdens de stemmingsronden van zowel het publiek als de jury.

"Dit is een geweldige kans voor Oradian om aan te tonen hoe we fintech en enkele van de slimste personen binnen de industrie gebruiken om financiële integratie te beïnvloeden. Microfinancieringsinstellingen wereldwijd maken gebruik van ons platform om miljoenen individuen te bereiken, waarvan velen met minder dan twee dollar per dag moeten rondkomen", aldus Oradians medeoprichter Julian Oehrlein. "We zijn trots omdat met deze onderscheiding erkent wordt hoeveel vooruitgang we geboekt hebben. We stellen talloze fintech-bedrijven in staat om zich verder te ontwikkelen door middel van grote markten met klanten voor microfinanciering. Door middel van API-integratie kunnen instellingen andere fintech-oplossingen aan ons platform toevoegen, zoals mobiele geld-apps, en deze nieuwe diensten aan hun klanten aanbieden," verklaarde Oehrlein.

De Europese FinTech Award is Oradians tiende onderscheiding in drie jaar. Bovendien is Oradians laatste erkenning afkomstig van Forbes, waar Julian Oehrlein genomineerd is voor de prestigieuze "30 under 30"-onderscheiding, speciaal gereserveerd voor de slimste ondernemers jonger dan 30 jaar die het bedrijfsleven gebruiken om de wereld te verbeteren.

Met activiteiten in vijf landen en met 45 samenwerkende microfinancieringsinstellingen, heeft Oradian een nieuwe mijlpaal bereikt door in juni 2017 wereldwijd één miljoen eindklanten bediend te hebben. Oradian heeft momenteel wereldwijd 50 werknemers in dienst, waarvan het merendeel gevestigd is in Zagreb, waar verschillende carrièremogelijkheden [http://www.oradian.com ] aangeboden worden.      

Over Oradian  

Oradian verbindt personen die financieel onvoldoende bediend zijn met financiële diensten door microfinancieringsinstellingen toegang te geven tot toonaangevende technologieën en wereldwijde beste praktijken via een SaaS-abonnement. Oradians cloud-gebaseerde bancaire platform zorgt ervoor dat microfinancieringsinstellingen efficiënter kunnen zijn, hun portefeuille beter kunnen leren kennen en beheren en meer klanten kunnen bedienen. Oradians hoofdkantoor is gevestigd in Zagreb, Kroatië en heeft gespecialiseerde teams in het VK, de Filipijnen en Nigeria.

Oradian.com [https://oradian.com ]

@OradianHQ [https://twitter.com/oradianhq?lang=en ]

Oradian contact: hello@oradian.com

CONTACT: Mackenzie Schnell, mackenzie.schnell@oradian.com, +38-591-617-0005

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234