ZTE demonstreert live VR-uitzending tijdens de MWC Shanghai 2017

SHENZHEN, China, 29 juni 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale leverancier van oplossingen voor telecommunicatie en zakelijke- en consumententechnologie voor het mobiele internet, kondigde vandaag aan dat het met succes live VR uitgezonden heeft tijdens het Mobile World Congress (MWC) Shanghai 2017, waarbij het de kracht van live VR voor commercieel gebruik heeft aangetoond.


Als invloedrijke deelnemer in 's werelds toonaangevende expo voor de mobiele industrie, richtte ZTE zich op 5G-innovaties en presenteerde het ultramoderne oplossingen zoals Big Video en Rich Communication Suite (RCS) voor digitale transformatie, alsmede IoT-oplossingen. Al deze talks zijn gericht op de evolutie van relevante core-technologieën en trekken de aandacht van de hele industrieketen voor communicatie en samenwerking. ZTE, met 20 jaar ervaring in het videorijk en bezig met voortdurend onderzoek naar nieuwe technologieën in Big Video, zendt de live VR uit van de grote tentoonstellingshal en de vier sessies vanaf het begin tot aan het einde van het evenement.

ZTE gebruikte de bedrijfseigen Big Video end-to-end VR live-oplossing voor het implementeren van de internetgebaseerde live VR-uitzending die bestaat uit belangrijke componenten van de VR content-ontvanger, elastische netwerk ondersteuning, Big Video-serviceplatform, en een kit voor VR-softwareontwikkeling/ set-top-box (SDK/STB)-eindstation. ZTE maakte gebruik van zijn 2K P30 VR live-oplossing met lage vertraging op basis van het draadloze en bedrade netwerk om de aanwezige gasten en alle internetgebruikers een 360° panoramisch beeld te geven van de grote tentoonstellingshal en de sessies door middel van meerdere toegangspoorten zoals VR-helmen, de VR mobiele app, en het officiële WeChat-account. De vertraging van de live-uitzending werd teruggebracht tot twee seconden, waardoor werkelijk real-time live VR gerealiseerd werd. De gloednieuwe VR EPG 6.0 geeft gebruikers de beste interactieve ervaring en door middel van de toegang via meerdere eindstations worden meerdere gebruikers in staat gesteld om een onderdompelende ervaring van de MWC te verkrijgen, alhoewel ze thuis, op het werk of elders waren.

ZTE's end-to-end Internet VR live-oplossing bevat innovatieve technologieën en oplossingen. De VR-multicast met lage vertraging vermindert op een doeltreffende manier de druk op het toegangsnetwerk, waardoor de CAPEX verminderd wordt. De Just-in-Time Packaging (JITP) en transcoding-technologie zorgt voor een zeer efficiënte content-verdeling en live VR-zendvermogen, en het content distributienetwerk (CDN) met ultrahoge gelijktijdige doorvoer zorgt voor een stabiele live VR-ervaring. Een snelle en flexibele orkestratie en invoering van het toegewijde end-to-end mobiele netwerk met lage vertraging en hoge bandbreedte zorgt verder voor stabiliteit van de live VR-uitzending. Met deze functies wordt ZTE's VR live-oplossing reeds commercieel gebruikt in verschillende toepassingsscenario's, zoals entertainment live-uitzendingen, VR-onderwijs, VR-medische zorg, VR-winkelen, en VR van internet beroemdheden. Het zal gebruikers een ongekende video-ervaring geven.

ZTE beschikt over het grootste aandeel van de Big Video-markt in de wereld. Aan het einde van 2016 telde het wereldwijd meer dan 90 commerciële sites, met een totale systeemcapaciteit van 80 miljoen, en met meer dan 100 content delivery network (CDN)-kantoren en met een gelijktijdige doorvoer van meer dan 100T. Zolang de VR-technologie zich evolueert, zal ZTE de ontwikkeling ervan blijven voortzetten. In de toekomst zal ZTE meer applicaties en bedrijfsmodellen in het VR-domain ontwikkelen, extra gloednieuwe bedrijfswaarde van Big Video creëren, en een rijkere visuele ervaring bieden voor gebruikers wereldwijd.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparatuur, en zakelijke technologie-oplossingen voor consumenten, telecommunicatiemaatschappijen, bedrijven en klanten in de publieke sector. In het kader van ZTE's M-ICT-strategie, zet het bedrijf zich in om klanten geïntegreerde end-to-end innovaties te bieden zodat uitmuntendheid en waarde geleverd kunnen worden wanneer de bedrijfstakken voor telecommunicatie- en informatietechnologieën samenkomen. De producten en diensten van ZTE, dat genoteerd is aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen (H aandelencode: 0763.HK / A aandelencode: 000063.SZ), worden verkocht aan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE wijdt 10 procent van de jaarlijkse omzet aan onderzoek en ontwikkeling en heeft een leidinggevende functie in organisaties voor het vaststellen van internationale normen. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en maakt deel uit van het UN Global Compact-initiatief. Ga voor meer informatie naar www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/]

Contactpersonen media:


Margrete Ma Daniel Beattie

ZTE Corporation AxiCom

Tel: +86 755 26775207 Tel: +44 (0)20 8392 8071

E-mail: ma.gaili@zte.com.cn E-mail: daniel.beattie@axicom.com
---------------------------------


PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234