Fastned versterkt eigen vermogen

AMSTERDAM, June 29, 2017 /PRNewswire/ --

Investeringsfonds Breesaap converteert volledige lening naar certificaten van aandelen

Investeringsmaatschappij Breesaap converteert haar volledige lening aan Fastned per 30 juni 2017 naar certificaten van aandelen. Het betreft een bedrag van 10.3 miljoen euro dat wordt geconverteerd tegen een koers van 10 euro per certificaat. Hiermee wordt een groot deel van de schuld van Fastned afgelost en ontstaat er een positief eigen vermogen. Gelijktijdig heeft investeerder Flowfund haar converteerbare lening van 2,5 miljoen euro met twee jaar verlengd tot eind 2020.  

De conversie en verlenging komen na de recente plaatsing door Fastned van 7,7 miljoen euro aan obligaties en het instappen van een nieuwe investeerder Ballotta voor 1 miljoen euro met optie om uit te breiden tot 2,5 miljoen euro. Fastned gaat de opgehaalde gelden gebruiken voor uitbreiding van haar netwerk van snellaadstations in Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Directeur Bart Lubbers van Breesaap: "De transitie van fossiel naar elektrisch rijden draagt bij aan de duurzame klimaatdoelstellingen van Parijs. Het vertrouwen van Breesaap in Fastned en de toekomst van elektrisch rijden is afgelopen periode verder toegenomen. Aanleiding voor deze conversie is de snelle groei van Fastned in zowel omzet, afzet als in nieuw verworven locaties en de aanstaande introducties van de nieuwe volledig elektrische modellen van Tesla, Nissan, Volkswagen, Jaguar in het najaar 2017 en 2018." 

>>>> 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): 

Voor meer informatie, zie http://www.fastned.nl. Of ga naar de pressroom [http://fastned.pr.co ], in de presskit [http://pers.fastned.nl/presskit?reheat_cache=1 ] zijn logo's, foto's en filmpjes beschikbaar.

Algemene informatie Fastned 

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto's kunnen laden. De stations worden gebouwd op A-locaties langs de snelweg en in steden, waar elektrische auto's in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. Hiermee wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Momenteel heeft Fastned 63 snellaadstations operationeel in Nederland. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Er wordt actief gewerkt aan snellaadstations in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Fastned is genoteerd aan de Nxchange effectenbeurs.

Algemene informatie Breesaap 

Breesaap is de investeringsmaatschappij van de familie Lubbers en participeert in ondernemingen op het gebied van duurzaamheid. Hierbij gaat het met name om de sectoren energie, mobiliteit, duurzaam vastgoed en bouw. Zij doet dit door eigen vermogen en vreemd vermogen te verschaffen aan ondernemingen.

Algemene informatie Flowfund 

Flowfund is opgericht door 'impact investor' Fred Matser. Met deze stichting wil hij een rol spelen in het aanjagen van duurzame initiatieven met veelbelovende business cases door hierin te investeren. Flowfund is al sinds 2014 betrokken bij Fastned.

    PRN NLD

CONTACT: Contactgegevens Voor meer informatie en/of een interview met een van de oprichters, Bart Lubbers of Michiel Langezaal, kun je contact opnemen met Kyra Hartlief: kyra.hartlief@fastned.nl, tel nr 020-7055320 (ook buiten kantooruren bereikbaar).

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234