Elektrische scooter uit Duitsland - De nieuwe unu-scooter start in Nederland

AMSTERDAM en BERLIN, May 29, 2017 /PRNewswire/ --

- Foto: epa european pressphoto agency (http://www.epa.eu )

Precies op tijd voor de seizoenstart van 2017 lanceert unu een nieuwe elektrische scooter in Nederland. Het speciale hieraan is dat deze scooters zonder lawaai en uitlaatgassen rijden, er stijlvol uitzien en dankzij de draagbare accu via elk stopcontact kunnen worden opgeladen. Met een prijs vanaf 1.899 euro is de unu-scooter een echt alternatief voor de mobiliteit in grote steden als Amsterdam.  

Onlangs heeft de lokale overheid in Amsterdam besloten om de stad tot de groenste metropool van Europa te maken, tot 2025. Om dit ambitieuze doel te bereiken en het stadscentrum geheel van emissies te bevrijden, is nu een verbod op alle scooters afgevaardigd die voor 1 januari 2011 zijn gebouwd.

Hiermee staan veel inwoners van Amsterdam voor een probleem: zij moeten hun scooter tot 1-1-2018 vervangen voor een efficienter model. De beste optie: elektrische scooters. Deze zijn stil en rijden geheel zonder uitlaatgassen door de nauwe straatjes van de Nederlandse hoofdstad. Om de inwoners van grote steden als Amsterdam te helpen, start het Duitse bedrijf unu de verkoop van zijn efficiente elektrische scooter nu ook in Nederland.

De nieuwe unu-scooter rijdt met een elektromotor van BOSCH tot 50 km ver en beschikt over een draagbare accu die via elk stopcontact kan worden opgeladen. De scooter wordt op de website http://www.unumotors.com/nl geconfigureerd en vanaf de fabriek direct tot aan de deur geleverd - zonder dure tussenhandel. In plaats van voor 4.000 euro en meer kan unu de elektrische scooter op deze manier al aanbieden voor 1.899 euro. Gratis proefritten kunnen via zogenaamde "pioniers" worden afgesproken, waarvan er reeds vier in de regio Amsterdam zijn. Voor dit concept verkoos Forbes Magazine de unu-oprichters in 2016 tot de 30 meest invloedrijke jonge ondernemers in Europa.

Binnen slechts vier jaar heeft de Berlijnse startup zich ontwikkeld tot marktleider in Duitsland. Sinds begin 2017 breidt unu uit naar andere Europese landen en wil het ook in Nederland zijn succes herhalen - want vooral hier is er nog veel potentieel. Volgens het Nederlandse ministerie van economische zaken [https://www.rvo.nl/sites/default/files/2015/04/Electromobility%20in%20the%20Netherlands%20Highlights%202014.pdf ] zijn tot 31-12-2014 slechts 27.291 elektrische scooters verkocht. Ten opzichte van bijna 1,1 miljoen benzinescooters op de weg is dat een uiterst laag aantal.

Om de expansie in Nederland te bespoedigen, heeft unu onlangs vers kapitaal opgenomen. In totaal 7,5 miljoen euro kon het Berlijnse bedrijf van bekende geldschieters, zoals Capnamic Ventures, het Franse VC IRIS Capital of Silicon Valley VC Founders.org inzamelen.

https://unumotors.com/nl [https://unumotors.com/fr ]


 
unu contact 
pressnl@unumotors.com 
Tel.: +31(0)85-888-1261 
unu GmbH 
Tempelhofer Ufer 17 
10963 Berlijn 
Duitsland 


 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234