UnionPay QR Code betalingen dit jaar beschikbaar in Singapore

Betalingen via UnionPay met QR Code actief bij alle AsiaMalls winkelcentra

SINGAPORE, 28 november 2017 /PRNewswire/ -- UnionPay International heeft vandaag bekendgemaakt dat het in samenwerking met Bank of China Singapore Branch (BOCSG) de BOCSG e-wallet app zal lanceren voor het einde van dit jaar. Hiermee kunnen UnionPay kaarthouders, na het toevoegen van hun UnionPay credit cards aan de app, betalingstransacties uitvoeren met behulp van een QR Code. UnionPay International en BOCSG werken tevens samen met Lianhe Zaobao bij de lancering van de BOC Zaobao Card en de BOC Zaobao Debit Card, waardoor lokale klanten zullen profiteren van nog meer besparing en betaalgemak. UnionPay International ontvangt daarnaast samenwerking van het Management van AsiaMalls bij de invoering van de UnionPay QR Code in de zes winkelcentra van laatstgenoemde.

"UnionPay QR Code transacties waren al beschikbaar in Hongkong en Macao. Ditmaal is de doorbraak in Singapore, waarmee wij niet alleen aantonen dat UnionPay de uitrol van QR Code betalingen over de hele wereld versneld uitvoert, maar ook laten zien dat innovatie een belangrijke drijfveer is geworden voor de lokalisering van Chinese financiële instellingen buiten China," aldus Cai Jianbo, de CEO van UnionPay International. "We kiezen ervoor om eerst UnionPay QR Code betalingen te promoten voor dagelijks betalingsverkeer om zo tegemoet te komen aan de diverse wensen van Chinese individuele toeristen. Hiermee leggen wij ondertussen een basis voor de lokalisering van onze bedrijfsactiviteiten in Singapore. We werken ook op diverse, flexibele manieren samen met emittenten om UnionPay QR Code-transacties beschikbaar te stellen aan meer klanten buiten vasteland China."

UnionPay versnelt de lokalisering van bedrijfsactiviteiten in Singapore

Singapore is één van de eerste landen in Zuidoost-Azië waar UnionPay aanwezig is. UnionPay wordt nu geaccepteerd bij vrijwel alle geldautomaten en bij 90 procent van POS terminals daar. Daar het gebruik van UnionPay-kaarten steeds makkelijker wordt in Singapore, hebben vier lokale banken een aantal UnionPay kaartproducten gelanceerd, en het aantal lokale klanten dat een UnionPay-kaart aanvraagt en gebruikt neemt toe.

De belangrijkste emittent van UnionPay creditcards in Singapore is BOCSG. UnionPay International en BOCSG werken tevens samen met Lianhe Zaobao, het toonaangevende Chinese dagblad van Singapore Press Holdings, voor de lancering van de BOC Zaobao Card en de BOC Zaobao Debit Card. De BOC Zaobao Credit Card is de eerste diamond creditcard voorzien van UnionPay's QuickPass contactloos betalen, de eerste die in Singapore wordt uitgegeven. Kaarthouders maken naadloos gebruik van contactloos betalen met behulp van een eenvoudig tikken-en-gaan bij meer dan 10 milljoen winkels over de hele wereld, krijgen kortingen op Lianhe Zaobao en op andere abonnementen van SPH, en ontvangen daarnaast allerlei kortingen contant op autobrandstof en restaurants.

The BOC Zaobao Credit Card is ook compatibel met de BOCSG e-wallet app, die gezamenlijk is ontwikkeld door UnionPay en BOCSG, en waarmee kaarthouders een QR code kunnen aanmaken voor hun betalingen.

UnionPay QR Code betalingen uitgebreid over de hele wereld

UnionPay QR Code betalingen zijn interoperabel over de hele wereld daar ze conform zijn met de EMVCo QR Code Specificaties van de bedrijfstak, en zijn veiliger dankzij de Token technologie. De lancering van de BOCSG e-wallet app betekent dat de invoering van UnionPay QR Code betaalservice in het buitenland wordt uitgebreid van de Chinese toeristenmarkt naar lokale klanten.

In Singapore kunnen klanten QR Code-betalingen uitvoeren bij de lokale vestigingen BreadTalk, Lady M en Itacho Sushi, naast de ruim 3 miljoen winkels op vasteland China, Colourmix in Hongkong en meer dan 100 restaurants in Macao. Vanaf volgend jaar zullen UnionPay QR Code betalingen mogelijk zijn bij zes winkelcentra van AsiaMalls Management, namelijk Hougang Mall, Liang Court, TiongBahru Plaza, Tampines 1, White Sands en Century Square.

"We kunnen op grote schaal de acceptatie bewerkstelligen van de UnionPay QR Code in Singapore voor internationaal betalingsverkeer dankzij de sterke aanwezigheid van AsiaMall in de lokale middenstand. Wij bieden dezelfde naadloze mobiele betalingservaring aan Chinese toeristen in zowel Singapore als in China. Dit faciliteert tevens de lancering van e-wallet producten door BOCSG en andere lokale emittenten, en bespoedigt de bouw van meerdere lokale applicatiescenario's en promotieplatforms," aldus Cai Jianbo. In de toekomst zal de QR Code voor betalingen ook voorzien worden van een kortingscode-functie, waarmee klanten naast het betalen ook meteen korting kunnen genieten met slechts één QR Code-scan.

CONTACT: Agnes Hou, +86-021-2026-5843, houlingwei@unionpayintl.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234