QGEP kondigt strategische samenwerkingsverbanden en succes in de 14e ANP-inschrijvingsronde aan, waardoor zijn aanwezigheid in het Sergipe-Alagoa

- QGEP tekent farm-out-overeenkomsten voor blokken SEAL-M-351 en SEAL-M-428 in het Sergipe-Alagoas Bassin -

- Vandaag werden tijdens de 14(e) ANP-inschrijvingsronde de blokken SEAL-M-501 en SEAL-M-503 in het Sergipe-Alagoas Bassin aan het bedrijf en de partners toegekend -

RIO DE JANEIRO, 28 september 2017 /PRNewswire/ -- QGEP Participações S.A. ("QGEP", "bedrijf", BM&FBovespa: QGEP3") kondigde vandaag aan dat het twee afzonderlijke farm-out-overeenkomsten afgesloten heeft, een met ExxonMobil en een met Murphy Oil. De farm-out-overeenkomsten voor blokken SEAL-M-351 en SEAL-M-428 bevinden zich in het Sergipe-Alagoas Bassin. Bovendien werden vandaag tijdens de 14(e) ANP-inschrijvingsronde de blokken SEAL-M-501 en SEAL-M-503 toegewezen aan QGEP en zijn partners.

De farm-out-overeenkomsten hebben betrekking op de blokken die in oktober 2015 tijdens de 13(e) ANP-inschrijvingsronde toegewezen werden aan Queiroz Galvão Exploração e Produção S.A. Deze blokken zijn volledig het eigendom van QGEP en bevinden zich in de ultra-diepe wateren van het Sergipe-Alagoas Bassin, gelegen op 80-100 km voor de kust van Brazilië.

Krachtens de bepalingen van de farm-out-overeenkomsten zal QGEP een actief belang van 30% behouden en zowel ExxonMobil als Murphy Oil zullen respectievelijk 50% en 20% verkrijgen. QGEP zal vergoed worden voor 70% van de R$ 100 miljoen handtekeningenbonus die betaald werd voor het verkrijgen van de blokken. Daarnaast zal QGEP verder vergoed worden voor de seismische kosten gerelateerd aan de blokken, alsmede andere overwegingen.

Ter versterking van hun vertrouwen in het potentieel van het Sergipe-Alagoas Bassin, verkregen QGEP en zijn partners ExxonMobil en Murphy Oil vandaag, tijdens de 14(e) ANP-inschrijvingsronde, de blokken SEAL-M-501 en SEAL-M-503. Deze blokken bevinden zich naast SEAL-M-351 en SEAL-M-428. De totale handtekeningenbonus voor deze exploratieblokken bedroeg R$ 109,9 miljoen of R$ 33 miljoen netto voor QGEP. Het consortium is ook toegewijd om de seismische gegevens voor de blokken te verkrijgen.

"We zijn verheugd om samen te kunnen werken met ExxonMobil, die de exploitant zal zijn met een belang van 50% in de blokken, en Murphy Oil, met een actief belang van 20%. De kwaliteit en expertise van dit samenwerkingsverband garandeert het gebruik van de beste industriepraktijken in dit uitdagende werkgebied. Wij zijn van mening dat QGEP zeer goed gepositioneerd is om te profiteren van de verbeterde industriële omgeving, alsmede van de relaties die we met deze nieuwe partners aan het ontwikkelen zijn," merkte de heer Guardado op.

De farm-out-transactie is onderhevig aan de goedkeuring van ANP en CADE.

Neem voor meer informatie contact op met ons IR-team:

Telefoon: +55 21 3509-5959 E-mail: ri@qgep.com.br [mailto:ri@qgep.com.br] www.qgep.com.br/ri [http://www.qgep.com.br/ri]

Web site: http://www.qgep.com.br/ri/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234