ZTE en China Mobile presenteren 5G eMBB-scenario in live 5G-veldtest

SHENZHEN, China, 28 juni 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale leverancier van oplossingen voor telecommunicatie en zakelijke- en consumententechnologie voor het mobiele internet, kondigde vandaag tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Shanghai de introductie van een live 5G-veldtest in Guangdong aan, dat geïmplementeerd is met behulp van China Mobile, en dat een verbeterd scenario van de gebruikerservaring van de 5G Mobile Broadband (eMBB) aan de wereld toont.

De ultrahoge snelheid in een 5G-netwerk met een lage frequentiedekking werd tijdens de show live gedemonstreerd. Bij een 100 MHz-bandbreedte bereikte de snelheid voor een enkele gebruiker 2GBps.

China Mobile en ZTE voerden de 5G-veldtest in Guangzhou University Town uit, een van de meest typische high-traffic scenario's en tevens een belangrijk 'proefveld' voor het verbeteren van de gebruikerservaring in 5G eMBB-scenario's. ZTE's 3.5GHz NR basisstation werd in de 5G veldtest in Guangzhou gebruikt. Voor de volgende fase, zullen multi-site netwerktests uitgevoerd worden om de draadloze dekking, doorvoer, mobiliteit, vertraging, en andere 5G netwerkindicatoren te testen.

Als een van China Mobile's strategische 5G partners, reageert ZTE actief op China Mobile's 5G strategische behoeften door een compleet assortiment aan producten te leveren, waaronder 5G draadloze toegangsnetwerken (Radio Access Network: RAN) en virtuele core-netwerken (VCN). Daarnaast heeft ZTE volledige ondersteuning verleend aan het onderzoek naar belangrijke technologieën, de definitie van productspecificaties, en het testen van proefnetwerken om de verwezenlijking van de strategische doelen te waarborgen.

Bai Yanmin, algemeen directeur van ZTE's TDD en 5G producten, zei: "Deze 5G-veldtest, gezamenlijk uitgevoerd door Guangdong Mobile en ZTE toont dat ZTE een stap vooruit gezet heeft en een belangrijke rol speelt in het bevorderen van de 5G-evolutie van laboratoriumonderzoek naar commercieel gebruik. Een groot aantal belangrijke technologieën, oplossingen en netwerkmodellen zullen op het proefnetwerk gecontroleerd worden. Door middel van gedetailleerde veldtests, kunnen de potentiële problemen ontdekt en opgelost worden, en we kunnen zo meer ervaring opdoen voor het grootschalige toekomstige commerciële gebruik van 5G."

ZTE en China Mobile hebben reeds eerder uitgebreid samengewerkt tijdens de tests voor 2G, 3G, en 4G en zelfs nog meer voor 5G. In 2016 tekende ZTE een 5G strategisch samenwerkingsmemorandum met China Mobile, en ZTE's baanbrekende Pre5G Massive MIMO basisstations werden ingezet in het bestaande netwerk van China Mobile. In februari 2017 kondigden ZTE, Qualcomm, en China Mobile gezamenlijk aan dat zij van plan waren om interoperabiliteitstests uit te voeren op basis van 5G NR specificaties via OTA (over the air)- veldtests om grootschalige snelheidsverificatie en commercialisatie van de 5G NR-technologie te vergemakkelijken.

ZTE speelt een leidende rol in de verificatie van 5G-technologieën en de ontwikkeling van 5G-producten. Door de ontwikkeling van 5G als kernstrategie te adopteren, zal ZTE naar verwachting nog voor 2018 miljarden dollars investeren in 5G R&D, en wereldwijd meer dan 2.000 R&D-ingenieurs voor 5G in dienst hebben. ZTE heeft altijd de 5G standaard gepromoot. In 2017 zette ZTE het NOMA (non-orthogonal multiple access)-project op en speelde het een leidende rol in het centrale 5G NR-project.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparatuur, en zakelijke technologie-oplossingen voor consumenten, telecommunicatiemaatschappijen, bedrijven en klanten in de publieke sector. In het kader van ZTE's M-ICT-strategie, zet het bedrijf zich in om klanten geïntegreerde end-to-end innovaties te bieden zodat uitmuntendheid en waarde geleverd kunnen worden wanneer de bedrijfstakken voor telecommunicatie- en informatietechnologieën samenkomen. de producten en diensten van ZTE, dat genoteerd is aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen (H aandelencode: 0763.HK / A aandelencode: 000063.SZ), worden verkocht aan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE wijdt 10 procent van de jaarlijkse omzet aan onderzoek en ontwikkeling en heeft een leidinggevende functie in organisaties voor het vaststellen van internationale normen. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en maakt deel uit van het UN Global Compact-initiatief. Ga voor meer informatie naar www.zte.com.cn.


Contactpersonen media:

Margrete Ma Daniel Beattie

ZTE Corporation AxiCom

Tel: +86-755-2677-5207 Tel: +44 (0)20 8392 8071

E-mail: ma.gaili@zte.com.cn Eemail: daniel.beattie@axicom.com


Web site: http://www.zte.com.cn/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234