Olijfoliën en het mediterrane menu: het geheim van een gezond dieet

MADRID, 28 maart 2019 /PRNewswire/ -- Onlangs publiceerde de prestigieuze economische verslaggeving Bloomberg haar eigen rapport "Bloomberg Healthiest Country Index", waar Spanje in een wereldwijde vergelijking tussen in totaal 169 beoordeelde landen als gezondste land wordt aangemerkt. Een diepgaand onderzoek op basis van statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Wereldbank.

https://mma.prnewswire.com/media/842337/Olive_Oils_from_Spain.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/842337/Olive_Oils_from_Spain.jpg]

Bloomberg wijst erop dat onderzoekers steeds opnieuw benadrukken dat eetgewoonten fundamentele aanknopingspunten kunnen geven over de in het algemeen goede gezondheid in Spanje, waar olijfolie als de belangrijkste bron van vet het mediterrane dieet domineert.

Daarmee overtroeft Spanje zelfs Italië als koploper bij deze classificatie en laat het tevens andere landen uit onze regio ver achter zich, zoals Frankrijk (12e plaats), Nederland (15e plaats), het Verenigd Koninkrijk (p19), Duitsland (23e) en België (in de achterhoede op 28). En bovendien ligt Spanje lichtjaren op kop ten opzichte van landen zoals de Verenigde Staten (35) of China (52).

'We weten al sinds decennia, dat bepaalde levensgewoonten de belangrijkste determinanten van gezondheid zijn. En binnen die levensgewoonten vormt voeding een van de belangrijkste pijlers. Daarom wordt er in toenemende mate gepleit voor een gezonde voeding met weinig verzadigde vetten maar juist meer onverzadigde vetten, zoals bijvoorbeeld extra geraffineerde olijfolie van eerste persing,' bevestigt Dr. Ramón Estruch, coördinator van de PREDIMED Study, een van de meest invloedrijke onderzoeken in de wetenschappelijke literatuur over de relatie tussen voeding en gezondheid wereldwijd. In feite garanderen ze dat zij deze effecten hebben gekwantificeerd: 'We hebben kunnen aantonen dat, als een mediterraan dieet wordt gevolgd, rijk aan extra geraffineerde olijfolie van eerste persing, de vasculaire complicaties met meer dan 30% kunnen afnemen; dit is aangetoond met een maximale hoeveelheid aan wetenschappelijk bewijs."

De Olive Oil from Spain Interprofessional, een non-profit organisatie, op haar beurt samengesteld uit alle representatieve entiteiten van de Spaanse olijfoliesector, heeft als hoofddoel de verspreiding van het product over de hele wereld en doet dit via het merk Olive Oils from Spain.

www.oliveoilworldtour.eu [http://www.oliveoilworldtour.eu/] https://www.instagram.com/oliveoilworldtoureu/ [https://www.instagram.com/oliveoilworldtoureu/] https://www.facebook.com/OliveOilWorldTourEU/ [https://www.facebook.com/OliveOilWorldTourEU/]

(Foto: https://mma.prnewswire.com/media/842337/Olive_Oils_from_Spain.jpg [file://10.86.178.62/TempXE/2416208-1%20Dutch_files/Olive_Oils_from_Spain.jpg])

CONTACT: Ginés Mena, Tactics Europe, telefoonnummer: +34 91 91506 2860, comunicacion@tatics.es

Web site: http://www.oliveoilworldtour.eu//

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234