SThree Benoemt Leidende Internationale Business Expert als Nieuwe CEO

LONDEN, Feb. 28, 2019 /PRNewswire/ -- SThree Plc, de wereldwijd leidende STEM recruteringsonderneming, heeft de benoeming van Mark Dorman als CEO aangekondigd. Mark zal het van de huidige CEO, Gary Elden OBE overnemen, op maandag 18 maart.

https://mma.prnewswire.com/media/828050/Mark_Dorman.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/828050/Mark_Dorman.jpg]

Als internationaal ervaren leider met een baanrecord van groeiende businesswinstgevendheid, productiviteit en marktaandelen, breng Mark bij Sthree een ruime ervaring met zich mee uit verschillende industrieën, met daarbij een aantal jaren op het hoogste niveau in de VS te hebben gewerkt, een cruciale groei-markt voor Sthree.

Mark sluit zich bij SThree van McGraw Hill Education aan, waar hij gedurende 5 jaar President van het Hoger Onderwijs was. In die tijd heeft hij het marktaandeel van de business en de winstgevendheid verhoogd. Hij heeft er ook een goede kennis van de STEM sector (Science, Technology, Engineering and Maths) vergaard.

Voordat hij bij McGraw Hill werkte, heeft Mark bij Wolters Kluwer gewerkt, waar hij eerst Vicepresident van hun Legal Markets Group is geweest voordat hij CEO van Wolters Kluwer Law & Business werd.

Oorsprongkelijk uit Dundee, Schotland, en met een dubbele VK/VS nationaliteit, is Mark ook van de Royal Military Academy in Sandhurst afgestudeerd. Na drie jaar in de British Army's Corps van de Royal Military Police, bekleedde Mark hogere posities bij LexisNexis UK, waar hij Strategisch Directeur was, en bij Gartner Inc, waar hij Hoofd van Globale Productmanagement was.

Mark zal zich in de hoofdkwartier van Sthree in Londen bevinden.

James Bilefield, Voorzitter van SThree Plc, zegt: "De Raad en ik kijken ernaar uit om samen met Mark te werken om de business vooruit te brengen tot de volgende fase van zijn groei, ontwikkeling en succes. Omdat hij een ondernemende en techneut-leidinggevende is zullen bij Mark zijn energie en constante focus op resultaten centraal staan om onze missie om mensen met vaardigheden samen te brengen om de toekomst, te volbrengen.

"Namens de Raad zou ik Gary willen bedanken voor zijn aanzienlijke contributie aan Sthree sinds hij 1990 bij de Groep kwam werken, waarvan hij in 2013 de CEO werd. Zijn passie, expertise en onverminderde inzet gedurende bijna dertig jaren hebben een nuttige rol gespeeld voor Sthree, en wij wensen hem veel succes toe in de toekomst."

Mark Dorman, zegt: "Dit is een stimulerend moment om toe te treden bij Sthree. Met een constante groeiende vraag voor STEM vaardigheden wereldwijd en een portfolio van sterke merken, hebben wij een unieke opportuniteit om voort te bouwen op het succes dat Sthree heeft gekend onder het leiderschap van Gary. Ik zie ernaar uit om met het team samen te werken om voor de stakeholders in de komende jaren aanzienlijke waarde te creëren."

Nota aan de redacties

Over SThree plc

SThree PLC is de leidende recruiter in STEM. Sthree is gevestigd in Londen, maakt deel uit van de FTSE all share index, en heeft 43 kantoren in 16 landen, waarvan 37 zich buiten de UK&I bevinden.

SThree specialiseert zich in het plaatsen van experten in leidende STEM posities. Onze focussector en ons geografisch bereik maakt het voor ons mogelijk om en globaal, en lokaal, en niche te zijn.

SThree vertoonde een omzet van £1.1 miljard in 2018, 9 % meer dan het vorige jaar.

http://www.sthree.com [http://www.sthree.com/]

(Photo: https://mma.prnewswire.com/media/828050/Mark_Dorman.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/828050/Mark_Dorman.jpg] )

CONTACT: Heather Astbury, h.astbury@sthree.com, +44-7340158049

Web site: http://www.sthree.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234