BNG Bank draagt Huub Arendse voor als lid RvC

DEN HAAG, Nederland, January 28, 2019 /PRNewswire/ --

De Raad van Commissarissen (RvC) van BNG Bank draagt Huub Arendse voor als lid per 18 april 2019. Tevens heeft de RvC Olivier Labe herbenoemd als lid van de Raad van Bestuur.

Huub Arendse (RA, 60 jaar) was van 2013 tot 2017 Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van de coöperatieve verzekeraar Achmea en was daar onder meer verantwoordelijk voor Achmea Bank en Staal Bankiers. Hij werkte daarvoor sinds 1982 bij KPMG, waar hij onder meer leiding gaf aan de Financial Services activiteiten. De RvC is verheugd over de komst van Huub Arendse vanwege zijn deskundigheid en zijn grote ervaring in de financiële sector.

Op 18 april 2019 treden Jan Nooitgedagt en Theo Bovens op eigen initiatief vervroegd af als commissaris, in verband met het aanvaarden van andere nevenfuncties in de afgelopen periode. Zij hebben de RvC met hun deskundigheid en ervaring gediend vanaf 2012. De RvC is hen zeer erkentelijk voor hun grote bijdrage aan de ontwikkeling van BNG Bank.

In verband met de door de RvC gewenste reductie van het aantal leden heeft de RvC besloten slechts één vacature te vervullen. Na de benoeming van Huub Arendse bereikt de RvC de door hem gewenste omvang van 7 personen.

De RvC heeft per 1 mei 2019 Olivier Labe herbenoemd als lid van de Raad van Bestuur. Olivier Labe is sinds 2007 in dienst van de bank en is sinds 2015 lid van de Raad van Bestuur.

Na een wijziging van portefeuilles in 2018 zijn de taken binnen de Raad van Bestuur als volgt verdeeld:

Gita Salden - Chief Executive Officer (CEO);

Olivier Labe - Chief Financial Officer (CFO);

John Reichardt - Chief Risk Officer (CRO).

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Met een balans van meer dan EUR 140 miljard zijn we de vierde bank van Nederland en een relevante speler in de financiering van decentrale overheden, wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur. BNG Bank streeft niet naar winstmaximalisatie, maar naar een redelijk rendement voor haar publieke aandeelhouders.

    PRN NLD 

CONTACT: Contact: Robert Bakker, +31(0)70-3750-609

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234