Crossmatch integreert gedragsbiometrie van BehavioSec in bedrijfsauthenticatie-oplossing DigitalPersona

Partnerschap voegt gedragsauthenticatie toe aan nu al robuust set factoren

PALM BEACH GARDENS, Florida, 27 november 2017 /PRNewswire/ -- Crossmatch®, een wereldwijd erkende leider op het gebied van biometrisch identiteitsbeheer en veilige authenticatieoplossingen, heeft vandaag zijn partnerschap aangekondigd met BehavioSec, een vooraanstaande leverancier van gedragsbiometrische oplossingen, om vastleggingen via het toetsenbord op te nemen als een authenticatiefactor van de beveiligingstoepassingen voor ondernemingen van het bedrijf.

http://mma.prnewswire.com/media/608819/Crossmatch_DigitalPersona.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/608819/Crossmatch_DigitalPersona.jpg]

De samengestelde oplossing voor authenticatie [https://www.crossmatch.com/what-is-composite-authentication/] van Crossmatch, ook bekend als DigitalPersona®, biedt nu reeds een krachtig set authenticatiefactoren die kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van iedere organisatie, met inbegrip van een eenmalig wachtwoord, pincodes, contact- of contactloze kaarten en vingerafdrukken. De integratie van BehavioSense, het product betreffende via het toetsenbord vastgelegde gedragspatronen in de nieuwste versie van DigitalPersona 2.3, biedt nu een nog beter niveau van gesofisticeerde beveiliging zonder een extra belasting voor de gebruiker.

"Wij hebben gekozen voor het BehavioSec-platform omdat het zich vooral richt op gedragsbiometrie en het een gerenommeerde en bewezen technologie is die nu al meer dan 35 miljoen eindgebruikers ten goede komt," zei Jeff Carpenter, directeur identiteit en toegangsbeheer bij Crossmatch. "De toevoeging van deze technologie aan de samengestelde authenticatiemix van DigitalPersona biedt een grote toegevoegde waarde aan de klanten die steeds op zoek zijn naar manieren om hun blootstelling aan cybersecurity-inbreuken te verlagen."

Gedragsbiometrie biedt zeer nauwkeurige authenticatieopties op basis van het consequente gedrag van een gebruiker waarover in de tijd gegevens worden verzameld en geanalyseerd door de software. Door een profiel vast te leggen van het typische toetsaanslag-/typegedrag van een gebruiker - waaronder pers-, vlucht- en sequentieparameters, kan een gebruiker worden geverifieerd naast het gebruik van andere factoren voor de verdere verlaging van het frauderisico.

Passieve gedragsbiometrische factoren zoals het toetsaanslagritme zorgen voor unieke aan de eindgebruiker verbonden inlichtingen voor een betere veiligheid zonder de gebruikerservaring aan te tasten.

"Crossmatch DigitalPersona is een al lang bestaande en gerenommeerde marktleider op het gebied van de authenticatietechnologie," voegde Neil Costigan, CEO bij BehavioSec, hieraan toe. "Met dit partnerschap zorgt Crossmatch voor een grotere flexibiliteit van zijn platform en zorgt BehavioSec voor een groter bereik en een grotere tegenwoordigheid van zijn gedragsanalysemotor in een nieuwe commerciële markt."

Over Crossmatch

Crossmatch® (crossmatch.com [https://www.crossmatch.com/]) biedt oplossingen voor uitdagingen op het gebied van beveiligings- en identiteitsbeheer aan honderden miljoenen gebruikers in de hele wereld. Onze oplossingen ondersteunen financiële, kleinhandels- /horeca-, gezondheidszorg-, commerciële, overheids-, politie- en militaire markten. Met zijn 300 werknemers en klanten in meer dan 80 landen geeft Crossmatch de norm aan wat betreft innovatie en betrouwbaarheid.

Over BehavioSec

BehavioSec (behaviosec.com [https://linkprotect.cudasvc.com/url?a=http://www.behaviosec.com/&c=E,1,lKKiG3X-LIcabD-_DwDhgHp3T2ALa0EbP7dh4ymWT76BoUTHYdEi_bsxGCnYsp67DWgINof9wLLp4xG8SYAkMXpebta3ao2nSBisaXCHJtmpLOOwMrfenNZzzw,,&typo=1]) verifieert en bevestigt de identiteit van een gebruiker door zijn natuurlijke interactie met zijn apparaat te volgen via gedragsbiometrie. Met klanten in de Amerikaanse, Aziatische en Europese markten heeft BehavioSec geholpen om miljarden transacties te beveiligen door middel van zijn transparante benadering inzake identiteitsverificatie - zonder gevolgen voor de gebruikerservaring.

http://mma.prnewswire.com/media/608884/Crossmatch___Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/608884/Crossmatch___Logo.jpg]

Foto: http://mma.prnewswire.com/media/608819/Crossmatch_DigitalPersona.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/608819/Crossmatch_DigitalPersona.jpg] Logo: http://mma.prnewswire.com/media/608884/Crossmatch___Logo.jpg [http://mma.prnewswire.com/media/608884/Crossmatch___Logo.jpg]

CONTACT: John B. Hinmon, VP, Global Marketing, +1 561-493-7401

Web site: http://www.crossmatch.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234