ZTE: Winst over Eerste Drie Kwartalen Groeit met 36,58% naar 3,905 Miljard RMB

Inspanningen voor versnelde start van Innovatiepartnerschappen in 5G met Europese Providers

SHENZHEN, China, 27 oktober 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een grote internationale leverancier van oplossingen in telecommunicatie, zakelijke en consumenten-technologie voor Mobiel Internet, rapporteert een nettowinst van 3,905 miljard RMB, een forse toename van 36,58% over de eerste drie kwartalen.

Volgens de vandaag bekendgemaakte resultaten is ZTE's omzet in de eerste negen maanden toegenomen met 7,01% naar 76,580 miljard RMB. ZTE postte een positieve operationele cashflow van 1,036 miljard RMB in het derde kwartaal.

In de eerste negen maanden van 2017 namen ZTE's uitgaven aan R&D toe tot 9,197 miljard RMB, 12% van de omzet. ZTE's groeiende investering op innovatieve gebieden als 5G, IoT en chips heeft het bedrijf een aantal technische doorbraken opgeleverd: ZTE's zelf-ontwikkelde NB-IoT chips, het eerste T-grade 5G flagship bearer platform en het eerste cross-platform met ultragrote capaciteit dat gebaseerd is op optische tranmissietechnologie, en de vouwbare smartphone Axon M die nu in de VS en Japan gelanceerd is. Tevens heeft ZTE de laboratoriumproeven van China Mobile's 5G bearer SPN prototypes succesvol doorstaan en heeft het bedrijf de eerste commerciële cloud native Carrier DevOps Builder gelanceerd, waarmee het de "Oscar" Award ontving van de SDN NFV Global Conference.

Onlangs heeft het bedrijf, gevoed door de toonaangevende 5G technologieën en hechte partnerschappen met mainstream Europese providers, een nieuw innovatiepartnerschap aangekondigd met Orange, alsmede samenwerking met Wind Tre en Open Fiber bij de bouw van Europa's eerste 5G pre-commerciële netwerk in de 3.6-3.8GHz band. Daarnaast heeft het bedrijf onlangs samenwerking bekendgemaakt met Telenet België om het eerste toepassingsdomein in Europa voor FDD Massive MIMO hardware te voltooien en heeft het maximum datasnelheden van 1Gbps bevestigd in een Pre5G Massive MIMO Test bij SoftBank.

Het bedrijf raamt een nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders van het beursgenoteerde bedrijf op 4,3-4,8 miljard RMB voor het gehele jaar, dankzij de operationele groei in het netwerk van providers en op de consumentenmarkt.

In het Draadloos Netwerk heeft ZTE meer dan 60 Pre-G netwerken rond de hele wereld aangelegd alsmede ruim 280 SDN/NFV commerciële/trial netwerken. Dankzij de toonaangevende 5G-technologie van het bedrijf breekt ZTE nu door op de Europese markt. Het werkt daarbij samen met partners als Orange in Frankrijk, het Belgische Telenet, Italië's Wind Tre en Open Fiber alsmede Europese providers en Softbank uit Japan om de 5G netwerken op wereldwijde schaal uit te rollen.

In de tweede fase van China's 5G test brak ZTE vele wereldrecords qua capaciteit, mass connectivity en lage latency. In samenwerking met China Mobile en Qualcomm heeft ZTE ook 's werelds eerste 5G low-frequency IoDT trial uitgevoerd, gebaseerd op de laatste 3GPP R15 normen.

In het Draadnetwerk heeft ZTE het eerste T-grade 5G flagship bearer platform gelanceerd met als testresultaat dat de sleuteltechnologie FlexE Tunnel de toppositie binnen de sector heeft. ZTE is tevens de eerste die de 5G bearer OTN lage latency transmissietest heeft voltooid en de laboratoriumproeven van het CMCC 5G bearer SPN prototype apparaat. Op het gebied van optische transmissie heeft ZTE het eerste "Next Generation 256T Ultra-large Cross Platform" uitgebracht, gebaseerd op de optische transmissietechnologie.

In de opkomende technologieën als IoT, chips, cloud computing en big data heeft ZTE de nieuwe-generatie IoT OS&SDK ontwikkeld, waarmee moeilijkheden in de ontwikkeling van applicaties en tests voor terminalfabrikanten worden verminderd.

ZTE's ingebedde real-time operationeel systeem is toegepast in de 350km/u high-speed bullet train 'Fuxing'. ZTE heeft tevens producten uitgebracht in een all-band commerciële terminalserie voor intelligent parking waarmee het de koppositie inneemt bij het eerste grootschalige commerciële gebruik van een intelligent parkeersysteem gebaseerd op NB-IoT technologie.

ZTE nam de eerste plaats in bij alle veldtesten bij China's drie providers; hielp China Telecom met de bouw van hun eerste wereldwijde commerciële netwerk met de grootste dekking, en kwam op de 1e plaats in China Mobile's nationale aanbestedingsprogramma voor 31 provincies in het derde kwartaal. ZTE's grote video PVP oplossing wordt eveneens toegepast voor commercieel gebruik in India, Zuid-Afrika en Canada.

In de Consumentendivisie is ZTE gericht op de grote markten en continue werelwijde merkontwikkeling. Het bedrijf heeft zijn revolutionaire, opvouwbare smartphone gelanceerd als Axon M in de VS via AT&T en in Japan met NTT docomo. ZTE heeft zijn aandeel op de Amerikaanse markt doen groeien en behoudt zijn positie daar als vierde grootste smartphone leverancier. In vergelijking met de resultaten van het tweede kwartaal is het aantal zendingen in het derde kwartaal aanzienlijk toegenomen, met name naar Rusland, Mexico, Spanje en Italië. In China richtte ZTE zich op samenwerking met providers en de markt voor security handsets. Daarnaast heeft de verkoop van terminal STB grote sprongen gemaakt op overzeese markten waaronder in Japan, Rusland, Thailand, Maleisië en Nederland. In China won ZTE de inschrijving voor 18 miljoen STB's van China Telecom, hiermee de koppositie op het gebied van STB's handhavend.

In binnenlandse Enterprise Business operations richt ZTE zich op transport en financiering. In de transportsector heeft ZTE diverse achtereenvolgende inschrijvingen gewonnen voor toepassingen in rail-openbaar vervoer, waaronder een drie-lijns metrocommunicatieproject in Zhengzhou, het draadloos systeem op de Yinchuan-Wuzhong spoorlijn en het Shenyang Line 9 metro project. In de financieringssector heeft het bedrijf getekend voor een officieel samenwerkingsverband met Agricultural Bank of China voor een big data platform.

De komende drie jaar zal ZTE als 5G pionier onafgebroken blijven investeren in R&D en zich daarbij richten op provider-markten en hoofdactiviteiten. Het bedrijf blijft bouwen aan kern concurrentievermogen in de hoofdactiviteiten, vergroting van de marktaandelen op mainstream markten en producten en verhoging van klanttevredenheid. Ondertussen zal het bedrijf versterking aanbrengen in compliance management, in-house controleplannen en voorzieningen voor werknemers en aandeelhouders. Het bedrijf zal tevens nieuwe technologieën blijven volgen en nieuwe modi onderzoeken om zijn toonaangevende positive in het 5G tijdperk te handhaven en te verbeteren.

Over ZTE

ZTE is leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparaten en zakelijke technologie aan consumenten, netwerkmaatschappijen, bedrijven en overheden. Als onderdeel van ZTE's strategie legt het bedrijf zich toe op het leveren aan klanten van geïntegreerde end-to-end innovaties voor hogere kwaliteit en waarde terwijl de telecommunicatie- en informatietechnologie sectoren convergeren. Genoteerd aan de aandelenbeurzen van Hong Kong en Shenzhen (H share stock code: 0763.HK / A share stock code: 000063.SZ) worden ZTE's producten en diensten verkocht aan meer dan 500 operators ruim 160 landen. ZTE besteedt 10 procent van de jaaromzet aan onderzoek en ontwikkeling en vervult een leidende rol bij internationale normalisatieorganisaties. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van het UN Global Compact. Kijk voor meer informatie op www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].

Media Contacten:

Margrete Ma ZTE Corporation Tel: +86 755 26775207 E-mail: ma.gaili@zte.com.cn [mailto:ma.gaili@zte.com.cn]

Web site: http://www.zte.com.cn/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234