NPROXX en Pronexos - EMS gaat verder als twee nieuwe bedrijven

JÜLICH, Duitsland en ALMELO, Nederland, September 27, 2018 /PRNewswire/ --

Toonaangevende leverancier van hoogwaardige koolstofvezelproducten en specialistische productiediensten splitst zichzelf op nu de waterstofeconomie van start gaat.

(Logo: https://mma.prnewswire.com/media/748978/NPROXX_Logo.jpg )

(Logo: https://mma.prnewswire.com/media/748979/Pronexos_Logo.jpg )

(Photo: https://mma.prnewswire.com/media/748980/NPROXX_Pronexos.jpg )

(Photo: https://mma.prnewswire.com/media/748982/Pronexos_NPROXX.jpg )

EMS, een toonaangevende leverancier van hoogwaardige koolstofvezelproducten en gespecialiseerde productiediensten, gaat verder als twee nieuwe bedrijven: NPROXX en Pronexos. NPROXX zal de business en activiteiten van waterstofopslagoplossingen met composiet hogedrukvaten voortzetten, Pronexos zal per saldo alle andere bedrijfsactiviteiten voortzetten die tot nu toe onder het merk EMS zijn uitgevoerd.

Drukvaten van koolstofvezels voor de waterstofeconomie   

"De reden voor de opsplitsing is de vorming van de nieuwe waterstofeconomie", legt algemeen directeur Reinhard Hinterreiter uit, die samen met Olivier Marques-Borras leiding geeft aan NPROXX.

"Wij geloven dat waterstof in de toekomst een belangrijke energiebron zal worden. En het is onze sterke ambitie om onze oplossingen een sleutelrol te laten spelen in deze nieuwe, opwindende economie. Daarom verkopen we onze drukvaten voortaan internationaal onder het nieuwe merk NPROXX."

Als eerste stap in de groei zal een nieuw hoofdkantoor van NPROXX worden geopend in Heerlen, Nederland, op 1 oktober, terwijl de productiecapaciteit van NPROXX wordt uitgebreid op de locatie in Jülich, Duitsland. De activiteiten van Pronexos, waaronder koolstofvezelrollen voor de papier-, film-/folie- en verwerkingsindustrie, evenals engineering, ontwerp en gespecialiseerde productie voor de luchtvaart- en de halfgeleiderindustrie, zullen worden voortgezet op beide locaties: Almelo (Nederland) en Jülich (Duitsland ). De naam EMS wordt niet meer gebruikt.

Nieuwe websites zijn beschikbaar via de domeinnamen http://www.nproxx.com en http://www.pronexos.com.

NPROXX: info@nproxx.com +49-(0)2461-65-7200

Pronexos: +31-(0)546-54-4030 info@pronexos.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234