Trustly Rapport: Nederland in Europese voorhoede als het gaat om online bankieren

STOCKHOLM, June 27, 2017 /PRNewswire/ --

Het Zweedse FinTech bedrijf Trustly publiceert vandaag het 'State of Online Banking' rapport, een gedetailleerd onderzoek naar het gebruik van online bankieren onder consumenten in zeven Europese landen, waaronder Nederland. Bijna alle Nederlanders (97%) beheren inmiddels de meeste aspecten van hun financiële zaken actief via online bankieren: veelal om hun saldo te checken (88%), rekeningen te betalen (81%) of geld over te maken naar andere rekeningen (61%). Dit staat in schril contrast met andere Europese markten. In Spanje maakt slechts 43% gebruik van online betalingsmogelijkheden om rekeningen te betalen. In Frankrijk ligt dit aantal nog lager (37%).

Het volledige rapport met bevindingen is hier te vinden: http://stateofonlinebanking.com  

"Nederland is digitaal volwassen, zeker als het gaat om online bankieren. Nederlandse banken zijn continue op zoek naar betere en meer gebruiksvriendelijke digitale authenticatiemethoden om online bankieren nog veiliger en eenvoudiger te maken. Dat biedt veel kansen voor de Nederlandse online betalingsmarkt en de samenwerking met banken," aldus Oscar Berglund, CEO van Trustly.

Trustly is gespecialiseerd in de verwerking van online bankbetalingen in heel Europa. In aanvulling op de eigen betaaloplossing biedt Trustly het online betaalmiddel iDEAL en stelt daarmee internationale partijen in staat om betalingen van Nederlandse consumenten te ontvangen die iDEAL gebruiken.

'The State of Online Banking'

Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Nepa, een toonaangevend onderzoeksbureau en eerste onderzoekspartner van Facebook buiten Amerika. Het onderzoek werd gedaan in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje en Zweden. In iedere markt werden 1000 respondenten in de leeftijd van 18 - 66 jaar ondervraagd.

Over Trustly 

Trustly Group AB is in 2008 opgericht. De Zweedse FinTech-onderneming zorgt dat online banktransacties snel, eenvoudig en veilig verlopen. Het bedrijf biedt consumenten grensoverschrijdende betalingen van en naar rekeningen bij 3385 banken in 29 Europese landen. Het verbindt bedrijven en consumenten op het gebied van e-commerce, reizen, gaming en financiële diensten.

FinTechCity London voorspelt dat Trustly de financiële dienstensector revolutionair zal veranderen. Eerder dit jaar werd Trustly opgenomen in de FT1000-lijst van de Financial Times als een van de snelst groeiende bedrijven in Europa.

Trustly is een erkende betalingsinstelling onder toezicht van de Zweeds Financiële Autoriteit. Lees meer op http://www.trustly.com .Persvragen:

Christina Clark +44(0)20-7074-1864
Daniel Holgersson +44(0)20-7074-1840


 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234