Tiendeo: Digitaal aanbod verhoogt winkelbezoek met 225%

BARCELONA, Spanje, April 26, 2018 /PRNewswire/ --


- 11% van de gebruikers van Tiendeo bezoekt een fysieke winkel na het zien van een
online catalogus. 


Het omnikanaal zorgt voor nieuwe uitdagingen als het gaat om het verkrijgen van gegevens bij digitale marketingcampagnes, vooral omdat het moeilijk is zicht te krijgen op het offline-gedrag van gebruikers. Tiendeo, het vooraanstaande portaal voor geo-gelokaliseerde online-catalogi en aanbiedingen, biedt een betere berekening van de ROI met behulp van diens 'geotracking tool' die het aankoopproces van gebruikers analyseert vanaf het zien van de catalogus tot aan het bezoek aan de winkel.

Volgens de gegevens die door Tiendeo Geotracking zijn verzameld, gaat 11% van de gebruikers na het zien van online aanbiedingen (in-store-conversie) naar een fysieke winkel, wat 225% meer is vergeleken met consumenten die niet aan digitale aanbiedingen (uplift) blootgesteld worden. Merken betalen gemiddeld EUR 1,30 (kosten per bezoek) voor elk van deze bezoeken. Op sectorniveau zijn de gemiddelde kosten lager in supermarkten ( EUR1,02), terwijl ze in doe-het-zelfzaken hoger liggen ( EUR1,89).

Naast deze gegevens blijkt uit Tiendo Geotracking dat gebruikers binnen drie dagen nadat ze een brochure hebben gezien naar de winkel gaan en daar gemiddeld 18 minuten en 32 seconden blijven (met verschillen tussen de verschillende sectoren) Met behulp van deze gegevens weten retailers precies hoeveel tijd ze hebben om verschillende push-acties uit te voeren om potentiële consumenten naar het einde van het aankoopproces te bewegen.

Dankzij de gegevens met betrekking tot in-store conversie, uplift en kosten-per-bezoek kunnen retailers veel nauwkeuriger de ROI berekenen voor hun campagne. Op die manier kunnen merken hun verschillende online- en offline-marketingstrategieën optimaal benutten en de gewenste doelen bereiken.

OVER TIENDEO  

Tiendeo is een online portaal voor geo-gelokaliseerde catalogi en aanbiedingen, opgericht in 2011 in Barcelona (Spanje). Het bedrijf is momenteel actief in 35 landen en telt 35 miljoen bezoekers per maand, die goed zijn voor 60 miljoen bezoeken. Financial Times en Statista hebben Tiendeo onlangs opgenomen in hun lijst van 1.000 snelst groeiende Europese bedrijven  in de afgelopen 5 jaar.

https://www.tiendeo.nlContactpersoon voor de pers:
Albada Santamaria Sala
albada.santamaria@tiendeo.com
+34-930-160-305
 

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234