's Werelds grootste invoering van intelligent stroomnetwerk bereikt nieuwe mijlpaal

Landis+Gyr feliciteert TEPCO met de realisatie van meer dan 10 miljoen geïnstalleerde apparaten op het IoT-nutsnetwerk

ZUG, Zwitserland, 27 april 2017 /PRNewswire/ -- Landis+Gyr, de wereldleider in het transformeren van de manier waarop energie geleverd en beheerd wordt, kondigde vandaag aan dat het project voor het moderniseren van het stroomnetwerk bij Tokyo Electric Power (TEPCO) de grens van 10 miljoen geïnstalleerde geavanceerde meters en apparaten heeft overschreden en dat ze werkzaam zijn op 's werelds grootste IoT-nutsnetwerk. Daarbij heeft dit complexe project nu een omvang- en implementatietempo bereikt dat ongeëvenaard is binnen de nutssector.

"De invoering vordert gestaag en de mijlpaal van het realiseren van 10 miljoen eindpunten op het netwerk is een duidelijke indicatie van de efficiëntie van ons programma en het vermogen van het vooraanstaande systeem dat door Landis+Gyr ontwikkeld is. Het doel om in 2020 alles voltooid te hebben en ik ben van mening dat dit versneld kan worden aangezien de voordelen die worden verstrekt om te voldoen aan de behoeften van de klant, sterk zijn," merkte Hiroshi Yamaguchi, Executive Vice President van TEPCO op.

Dit aangesloten platform wordt aangedreven door het IPv6 multi-technologische netwerk van Landis+Gyr dat nutsbedrijven verbind met consumentenapparatuur via RF Mesh, G3 PLC en mobiele communicatie, waarmee Wi-SUN compatibele connectiviteit tot aan het gebouw geleverd wordt.

Momenteel beweegt data zich op het netwerk, tussen de verschillen toestellen, met een snelheid van 513 miljoen intervalmetingen per dag. Zodra de invoering bij TEPCO is afgerond zal het uit meer dan 27 miljoen meters bestaan alsmede miljoenen andere toestellen die dagelijks meer dan 1,3 miljard pakketten met intervalgegevens zullen verzenden. Al deze berichten zullen verwerkt worden door het hoofdeindsysteem en de oplossing voor het beheer van metergegevens van Landis+Gyr.

"De omvang van het project, de ontwerpvereisten en de algemene doelstellingen van deze invoering zijn ongekend in de sector," aldus Richard Mora, CEO van Landis+Gyr. "De uitdagingen op het gebied van routing en het beheren van deze enorme hoeveelheid gegevens zijn echt, maar we hebben de invoeringsdoelstellingen kunnen realiseren en bevinden ons nu in een positie waarbij we voorliggen op ons schema. Landis+Gyr feliciteert TEPCO met het bereiken van deze indrukwekkende mijlpaal."

Landis+Gyr's netwerk en technologie voor het beheren van het stroomnetwerk ondersteunen meerdere smart-stroomnetwerken en stedelijke initiatieven bij TEPCO. Bijvoorbeeld de deregulering in april 2016 van de Japanse energiemarkt vereiste dat alle tellerstanden voor klanten die gebruik maken van een alternatieve retailer elke 30 minuten naar een gemeenschappelijk portaal moeten worden gestuurd waardoor de energiebedrijven in near real time toegang hebben tot de klantgegevens. Andere prestatiedoelen omvatten de mogelijkheid om 6,5 miljoen vraagrespons-verzoeken per uur over datzelfde netwerk te realiseren.

Gemiddeld worden er elk kwartaal 1 miljoen smart-meters en -apparaten geïnstalleerd, het bedrijf doorbrak de grens van 10 miljoen geïmplementeerde meters in minder dan drie jaar. Binnen zeven jaar zal TEPCO 30 miljoen nut- en consumentenapparaten hebben die op het netwerk actief zijn.

TEPCO is het grootste nutsbedrijf in Japan en het op drie na grootste in de wereld. Het nutsbedrijf levert energiediensten aan 45 miljoen mensen in de Kantō-regio waar Tokyo, de Yamanashi Prefectuur en het oostelijke gedeelte van de Shizuoka Prefectuur deel van uitmaken.

"Landis+Gyr's baanbrekend werk in Japan is wederom een voorbeeld van onze mondiale capaciteiten om nutsbedrijven te helpen om de manier waarop energie geleverd wordt te transformeren," aldus Mora. "Met grote contracten met nutsbedrijven in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, zijn we erg trots op het feit dat het bedrijf in staat is om de wereld te helpen om energie beter te beheren."

Over Landis+Gyr Landis+Gyr is een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het moderniseren van het stroomnetwerk wereldwijd door middel van oplossingen voor nutsbedrijven waarmee de betrouwbaarheid, efficiëntie en klantbetrokkenheid verbeterd kan worden. De uitgebreide portefeuille van het bedrijf omvat standaard smart stroomnetwerken en intelligente apparaten, analyse en gegevensbeheer, hernieuwbare integratie en energieopslag. Landis+Gyr heeft 5.700 mensen in dienst die klanten in 31 landen bedienen. Met een omzet van meer dan US$ 1,5 miljard werkt het als een onafhankelijk groeiplatform van de Toshiba Corporation (TKY:6502) en is het tevens voor 40% het eigendom van de Innovation Network Corporation of Japan (INCJ). Meer informatie is beschikbaar op landisgyr.com.

CONTACT: Thomas Zehnder, +41 41 935 6000, Thomas.Zehnder@landisgyr.com, of Casey Clark, +1.202.346.8844, casey.clark@fticonsulting.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234