Contego Medical Krijgt CE-Keurmerk voor Vanguard IEP(TM) Peripheral Balloon Angioplasty System met Ingebouwde Bescherming tegen Embolie

RALEIGH, North Carolina, 27 april 2017 /PRNewswire/ -- Contego Medical, LLC maakt vandaag bekend dat het CE-Markering heeft ontvangen voor haar Vanguard IEP(TM) Peripheral Balloon Angioplasty System met Ingebouwde Bescherming tegen Embolie. Het Bedrijf wil het Vanguard IEP System introduceren in Europa bij endovasculaire specialisten die angioplastische behandelingen uitvoeren op de onderste ledematen.

https://mma.prnewswire.com/media/494164/Contego_Medical_LLC_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/494164/Contego_Medical_LLC_Logo.jpg]

Het Vanguard IEP System is de nieuwste innovatie op het gebied van Contego's Integrated Embolic Protection (IEP(TM)) technologie, waarbij een perifere angioplastie-ballon en een distaal emboliefilter op hetzelfde catheter worden aangesloten. Het systeem beschermt de onderste ledematen gedurende angioplastie zonder dat extra apparatuur of verwisseling van systeem nodig zijn. Het Vanguard IEP System is ontworpen met bedrading en een niet-ommanteld ingebouwd filterdistaal met mazen van 150 micron aan de angioplastie ballon. Het Vanguard IEP System is de eerste filter met in-vivo verstelbaarheid voor bloedvaten van verschillende dikten en maximale vangefficiëntie.

"Het CE-Keurmerk voor het Vanguard IEP System is een aanwinst voor ons productenportfolio met nieuwe apparatuur, ontworpen om verhoogde veiligheid te bieden tijdens perifere vasculaire procedures," aldus Ravish Sachar, M.D., CEO en Oprichter van Contego Medical. "Wij willen graag een positieve bijdrage leveren ten behoeve van de groeiende patiëntenpopulatie van naar schatting 200 milljoen mensen over de hele wereld die lijden aan perifere arteriële aandoeningen."

"Het Vanguard IEP System is een belangrijke stap op weg naar verhoogde veiligheid voor patiënten die perifere angioplastie ondergaan wegens occlusieve vaatziekten," stelt ook professor Thomas Zeller, Medisch Directeur Angiologie aan het Universitaets-Herzzentrum Freiburg in Bad Krozingen, Duitsland en Hoofdonderzoeker in de toekomstige klinische trials met Vanguard. "Dit apparaat zal met name belangrijk zijn voor patiënten met een verhoogd risico op distale embolisatie, zoals patiënten met acute ischemie van de ledematen of chronische totale occlusies, alsook voor degenen met een verhoogd risico mocht embolisatie zich voordoen, bijvoorbeeld patiënten met kritieke ischemie van de ledematen of diabetes mellitus."

Contego kan voor verkoop van het Vanguard IEP Systeem beschikken over een uitstekend distributienetwerk over heel Europa. Hun eerste IEP apparaat, het Paladin® Carotid Post-Dilation Balloon System is in Europa op de markt gekomen in 2016.

Over Contego Medical Contego Medical, LLC is een producent van medische apparatuur die zich specialiseert in de ontwikkeling van nieuwe medische apparaten voor cardiovasculaire en perifere vasculaire procedures. Het Integrated Embolic Protection (IEP) platform van het bedrijf, waarbij bescherming tegen embolie gecombineerd wordt met behandeling in een apparaat, is ontworpen om katheter-gebaseerde procedures te vereenvoudigen en resultaten bij patiënten te verbeteren. Contego Medical is gevestigd in Raleigh, North Carolina, Verenigde Staten.

Het Vanguard IEP System is CE-gekeurd en te koop in een select aantal Europese landen.

Vanguard IEP, Paladin en IEP zijn alle gedeponeerde handelsmerken van Contego Medical, LLC.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/494164/Contego_Medical_LLC_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/494164/Contego_Medical_LLC_Logo.jpg]

CONTACT: David Stern, COO, +1-404-435-8137

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234