Nieuwe NPROXX waterstoftank beschikbaar

Het type 4 drukvat voor 500 bar van NPROXX is gecertificeerd. Het biedt klanten wereldwijd de mogelijkheid om waterstof in grote volumes te transporteren en op te slaan.

HEERLEN, Nederland en JÜLICH, Duitsland, Feb. 27, 2019 /PRNewswire/ -- NPROXX is verheugd te kunnen melden dat het geavanceerde type 4 drukvat van koolstofvezel gecertificeerd is. Het drukvat met een nominale werkdruk van 500 bar heeft een nuttige H(2)-capaciteit van 6,5 kg. Op 4 februari werd dit NPROXX-product door de certificeringsinstantie TÜV goedgekeurd, zodat het nu in overeenstemming met het verdrag voor het internationale vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR 6.2) kan worden gebruikt voor het vervoer van waterstof op de weg.

Geavanceerde drukvaten van koolstofvezel

"Deze certificering is een opmerkelijke mijlpaal voor NPROXX", zegt Reinhard Hinterreither, Managing Director van NPROXX. "Dit resultaat bevestigt dat onze technische aanpak juist is en dat onze producten robuust en zeer goed zijn. Dankzij de certificering kunnen wij onze geavanceerde drukvaten van koolstofvezel en onze bijbehorende services nu op de wereldwijde markt aanbieden."

De ADR 6.2-certificering is een zeer veeleisend proces. Het omvat zware proeven, zoals barsttesten, valtesten, brandtesten en zelfs penetratietesten bij kogelinslagen, met alle bijbehorende documentatie.

Geavanceerde drukvaten worden algemeen beschouwd als een bepalend element in de groeiende waterstofindustrie, omdat ze het transport en de opslag van waterstof in grote volumes mogelijk maken. Het nieuwe product zal voor het eerst worden gebruikt in een waterstoftankstation in Duitsland, waarbij 81 drukvaten in een 20ft-container onderling worden verbonden, om zo als waterstofopslagsysteem te dienen.

Meer informatie over dit project vindt u op onze website: www.nproxx.com à Nieuws à NPROXX-waterstoftankstations.

Photo: https://mma.prnewswire.com/media/827090/NPROXX.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/827090/NPROXX.jpg]

CONTACT: Tobias Gottwald, +49-2461-65-308, info@nproxx.com

Web site: http://www.nproxx.com/ https://mma.prnewswire.com/media/822339/NPROXX.jpg/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234