ZTE en het China Mobile Research Institute Ondertekenen de MoU over Operator Defined Next-generation Intelligent RAN (O-RAN)

SHENZHEN, China, 27 februari 2019 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijk internationaal leverancier in telecommunicatie, bedrijfs- en consumentenoplossingen voor Mobiele Internet, heeft vandaag aangekondigd dat het een memorandum of understanding (MoU) heeft getekend betreffende de gezamenlijke ontwikkeling van operator-gedefinieerde, volgende-generatie intelligente RAN (O-RAN) met het China Mobile Research Institute tijdens het Mobile World Congress 2019 Barcelona.

https://mma.prnewswire.com/media/826885/ZTE_China_Mobile_Research_Institute_MoU.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/826885/ZTE_China_Mobile_Research_Institute_MoU.jpg]

Onder het toezicht van de MoU werkt ZTE samen met het China Mobile Research Institute om architectuur, interfaces en gebruiksscenario's van intelligente RAN onder het O-RAN framework te onderzoeken en te ontwikkelen.

Volgens de MoU gaan ZTE en het China Mobile Research Institute zich inzetten om innovatieve technologie-oplossingen te testen en te verifiëren, wat innovatieve O-RAN technologieën promoveert. Bovendien zullen zij gezamenlijke innovatieve O-RAN technologieën in specifieke scenario's verifiëren, zoals op vingerafdruk gebaseerde load balancing en cross-layer optimalisatie van diensten.

Als strategische partners zullen ZTE en het China Mobile Research Institute ook hun gezamelijk ontwikkelde O-RAN resultaten presenteren tijdens beurzen en hun O-RAN gerelateerde bevindingen toevoegen aan standaardorganisaties in de toekomst.

Verder hebben ZTE en China Mobile gezamenlijke AI-ondersteunde load balancing oplossingen gedemonstreerd met gebruik van een architectuur afgestemd op O-RAN. De demonstratie houdt Radio Fingerprint technologie in, die de ladingen op cellulaire netwerken kan voorspellen en de stiptheid en precisie van de load balance kan verbeteren, waardoor de gebruikerservaring verbeterd is.

"De MoU met ZTE zet de nadruk zowel op R&D van software en hardware als op oplossingsverificatie, waardoor we nieuwe toekomstige mogelijkheden verkennen," zegt Huang Yuhong, vicepresident bij het China Mobile Research Institute. "Deze samenwerking promoveert de maturiteit van O-RAN, en legt een fundament om de complexiteit van draadloze netwerken en hun onderhoud te verminderen."

"Deze MoU zal de langetermijnsamenwerking tussen ZTE en China Mobile verdiepen. De intelligente architectuur van het netwerk van ZTE, en het end-to-end netwerkintelligentievermogen, zullen het onderzoek en implementatie van open en intelligente netwerken promoveren," zegt Bai Gang, vicepresident bij ZTE. "De open en uniforme intelligente architectuur zal de industrie helpen om een ecosysteem te vormen, door samen flexibele en wendbare netwerken te bouwen om aan de verschillende functionaliteit- en prestatiebehoeftes te voldoen in het toekomstige 5G netwerk."

ZTE zal in samenwerking met het China Mobile Research Institute doorgaan met het verkennen van technologieën in artificiële intelligentie en machine learning voor draadloze netwerken, en neemt actief deel aan O-RAN gerelateerde onderzoeken.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparaten en bedrijfstechnologie oplossingen voor consumenten, vervoersdiensten, bedrijven en klanten uit de publieke sector. Als onderdeel van de strategie van ZTE, is het bedrijf betrokken bij het bieden van end-to-end innovaties aan zijn klanten om excellentie en waarde te leveren in een tijdperk waar de telecommunicatie- en informatietechnologiesectoren bijeenkomen. De producten en diensten van ZTE, beursgenoteerd in Hong Kong en Shenzhen (H share stock code: 0763.HK / A share stock code: 000063.SZ), worden aan meer dan 500 operatoren in meer dan 160 landen verkocht. ZTE legt 10 procent van zijn jaarlijkse winst vast voor onderzoek en ontwikkeling en speelt een toonaangevende rol in internationale normalisatieorganisaties. ZTE is betrokken bij maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van het UN Global Compact. Bezoek voor meer informatie www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].

Media Contacten:

Margaret Ma ZTE Corporation Tel: +86 755 26775189 Email: ma.gaili@zte.com.cn [mailto:ma.gaili@zte.com.cn]

Photo - https://mma.prnewswire.com/media/826885/ZTE_China_Mobile_Research_Institute_MoU.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/826885/ZTE_China_Mobile_Research_Institute_MoU.jpg]

Web site: http://www.zte.com.cn/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234