Belstaff kondigt samenwerkingsverband aan met het BLOODHOUND Project, het team dat een poging doet naar het wereldwijde snelheidsrecord van 1.000

LONDEN, October 26, 2017 /PRNewswire/ --


- Project BLOODHOUND zal proberen om het wereldwijde landsnelheidsrecord van 1.000
mph te realiseren - sneller dan de snelheid van het geluid, één mijl in 3,6 seconden,
een inspiratie voor de volgende generatie wetenschappers en ingenieurs 
- BLOODHOUND SSC wordt sinds 2008 ontwikkeld en zal zijn eerste publieke race op de
luchthaven van Cornwall, Newquay houden - een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling
van het project. Bekijk de live feed op de startpagina van Belstaff 
- De supersonische auto is een combinatie van een snelle jet, een F1-auto en een
ruimteschip, aangedreven door een jetmotor en een raket waardoor het meer dan 135.000
pk produceert, zes keer de kracht van alle Formule 1-auto's tijdens de
startopstelling. Met een gewicht van 7,5 ton, met wielen die draaien bij 10.200 rpm,
waardoor er een kracht van 50.000 G rondom de velgen gegenereerd wordt  
- Het record, dat in 200 landen gevolgd wordt, zal plaatsvinden in Hakskeen Pan,
Zuid-Afrika, en een wereldwijd publiek trekken  


Belstaff, het moderne Brits erfgoedmerk, kondigde vandaag een samenwerkingsverband aan met het BLOODHOUND Project ter huldiging van de auto, BLOODHOUND SSC, die zijn eerste debuut zal maken met 200 mph op de luchthaven van Cornwall, Newquay. Dit is de voorloper van de campagne voor het wereldwijde landsnelheidsrecord waar het team op een speciaal ontruimde baan in Hakskeen Pan, Noord-Kaap, Zuid-Afrika allereerst zal proberen om het huidige record van 763,035 mph te verbreken, gevolgd door een poging tot 1000 mph, al naar de ontwikkelingen van de auto.

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/589237/Belstaff.jpg )

De bestuurder van de BLOODHOUND SSC zal Andy Green zijn, de huidige recordhouder. In oktober 1997 braken de voormalige Wing Commander Andy Green en het Thrust SSC team de geluidsbarrière met een gemiddelde snelheid van 763,035 mph om een wereldrecord neer te zetten dat tot op heden niet overtroffen is. De directeur van het Thrust Project, Richard Noble vormde vervolgens samen met Green het BLOODHOUND SSC team, waarbij de grenzen van computermodellering, materiaalkunde en engineeringstechnologie werden verlegd.

Belstaff kent een 93 jaar lange geschiedenis van man en machine met eerdere connecties met racing. Op 25 september 1924 realiseerde Malcolm Campbell met een 350PK Subeam auto, 'Blue Bird', een landsnelheidsrecord van 146,16 mph (235,22 km/h) in Pendine Sands, Wales. Het Belstaff-merk kwam dat zelfde jaar tot leven en Campbell werd een fan en selecteerde Belstaff motorjassen, alom bekend om hun functionaliteit en prestaties. 2016 zag ook het samenwerkingsverband tussen Belstaff en Triumph Motorcycles tijdens het landsnelheidsrecord voor motoren, samenwerkend met snelheidsrecordhouder Guy Martin op de legendarische zoutvlaktes van Bonneville.

Om de samenwerking te vieren introduceerde Belstaff de limited edition Bloodhound jacket. De jassenstijl met vier zakken laat de evolutie zien van het karakteristiek silhouet van Belstaff en is de eerste iteratie van de 'Origins' collectie, dat in 2018 geïntroduceerd zal worden. Het materiaal is uniek Belstaff, op en top functioneel, met inbegrip van bi-stretch, waterafstotend, windbestendig, vochtregulerend en met UV-beschermende eigenschappen. Deze jas is ontworpen voor beweging, beschikbaar in 'Bloodhound Blue', met een gekantelde linker borstzak, reflecterende details, hoog opstaande kraag, rubberen hardware, smartphone-vriendelijk zakje en een verborgen capuchon om bescherming te bieden tegen de elementen. Een echtheidscertificaat, ondertekend door Andy Green, zal bij elke aankoop worden meegeleverd. In de maand november zal de jas ook beschikbaar zijn via de Virgin Atlantic Club House in Heathrow Airport, met levering aan hotels of woningen, beschikbaar voor klanten.

Belstaff heeft ook met het BLOODHOUND team en Andy Green samengewerkt om een unieke zonnebril te introduceren, ontworpen voor gebruik in de Afrikaanse woestijn tijdens de recordpogingen. Geproduceerd met licentiepartner voor designerbrillen IMATTA en speciaal ontwikkelt met behulp van een dubbelvormig injectieproces, waardoor het frame de karakteristieke BLOODHOUND blauwe en oranje tinten verkrijgt. Het frame is opgebouwd met EMS TR90 polyamide waardoor de bril uitermate licht en duurzaam is.  De lenzen zijn gesneden van de volgende generatie technologie waardoor ze een superieure scherpte hebben en schokbestendig zijn. Tijdens het ontwerp- en constructieproces is rekening gehouden met alle aspecten van het werken in de barre omstandigheden van de woestijn.

Andy Green zei over het samenwerkingsverband, "Een van de dingen die we met behulp van BLOODHOUND konden doen is het tentoonstellen van het allerbeste op het gebied van Britse wetenschap, technologie, innovatie en ontwerp. We zijn zeer gelukkig dat we Belstaff als sponsor hebben, een leider in hun vakgebied. Het betekent dat we weten dat wat zij ons geven, het allerbeste is dat we zouden kunnen krijgen."

Gavin Haig, CEO van Belstaff merkte op, "Innovatie in prestatie en functionaliteit is diep geworteld in het DNA van Belstaff. zijn We zijn trots om, voorafgaand aan de introductie van onze nieuwe technische collectie 'Origins', samen te kunnen werken met het BLOODHOUND team, het team dat de grenzen zal verleggen van man en machine tijdens hun raket-aangedreven werldrecordpoging".

Het Belstaff Bloodhound Jacket, verkrijgbaar vanaf 26 oktober in Belstaff winkels, online, bij geselecteerde retailers en Virgin Atlantic Club House, Heathrow Airport

GBP 795/ EUR 795/ $ 950/ Yen 124.500

Belstaff X Bloodhound Zonnebril, verkrijgbaar vanaf december, in Belstaff winkels, online en bij geselecteerde retailers

GBP 215/ EUR 235/ $ 280/ Yen 35.000

CONTACT: Neem voor meer informatie contact op met holly.robinson@belstaff.com +44(0)203-205-2946 of +44(0)776-997-7111

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234