Eerste geclearde RFQ-transactie inzake inflatieswap uitgevoerd op Tradeweb

LONDEN, 26 september 2017 /PRNewswire/ -- Tradeweb Markets, een toonaangevende wereldwijde leverancier van markten voor vastrentende waarden, derivaten en ETF's, heeft aangekondigd dat de eerste geclearde transactie inzake een inflatieswap waarbij wordt gebruikgemaakt van het op concurrentie gebaseerde protocol is uitgevoerd op zijn [Europees] Interest Rate Swap (IRS) platform. De transactie is uitgevoerd door Legal & General Investment Management (LGIM) en is gecleard door LCH. Momenteel ondersteunt Tradeweb geclearde nulcoupon GBP inflatieswaps van maximaal 50 jaar en EUR en Franse inflatieswaps van maximaal 30 jaar, waarbij 8 dealers zorgen voor liquiditeit in instrumenten betreffende inflatieswaps.

Van oudsher werden de inflatieswaps uitgevoerd via de telefoon of via chat, een tijdrovend proces met een inherent risico in de zin dat de markt zich beweegt tussen de offertes van verschillende dealers vooraleer een transactie wordt afgerond. Nu aggregeert Tradeweb de liquiditeit van inflatieswaps in een enkel scherm waardoor de handelaren om prijzen kunnen verzoeken van meerdere dealers tegelijkertijd en hun transacties sneller en doeltreffender kunnen afronden terwijl ze tegelijkertijd goed gebruik maken van de automatische verwerking van begin tot einde (STP) en innovatieve oplossingen, bijvoorbeeld compressielijsten.

Voorts profiteren de klanten van lagere marges dankzij de connectiviteit van Tradeweb met alle grote clearing houses waardoor de marktdeelnemers hun transacties kunnen clearen met de centrale tegenpartij (CCP) die zij verkiezen. Dit houdt in dat er geen behoefte meer is aan de uitwisseling van marges betreffende hun bilaterale over-the-counter (OTC) derivatencontracten zoals vereist overeenkomstig de EMIR-regels.

Door op een gereglementeerde plaats zoals Tradeweb te handelen, kunnen de klanten ook de operationele efficiëntie van elektronische uitvoering benutten, zelfs voor de instrumenten die nog niet in aanmerking komen voor de verplichtingen inzake derivatenhandel onder MiFID II. Voorts biedt Tradeweb een groot aantal oplossingen aan ondernemingen aan de koopkant om te voldoen aan hun verplichtingen inzake verslaglegging met betrekking tot transparantie op en buiten de plaats van uitvoering die in werking zullen treden op 3 januari 2018.

"Onze leidende mondiale offerte wat betreft rentederivaten is nu nog vollediger met de toevoeging van inflatieswaps," zei Enrico Bruni, hoofd Europe and Asia Business bij Tradeweb. "Ondernemingen aan de koopkant doen een beroep op Tradeweb voor hun zakelijke activiteiten betreffende renteswaps in de belangrijkste valuta's, waarbij zij gebruik maken van zowel flexibele als conforme oplossingen. Door gebruik te maken van ons platform kunnen de klanten zeker zijn dat is voldaan aan hun transparantieverplichtingen voor en na de transactie overeenkomstig MiFID II en op die manier kunnen zij onnodige kosten en implementatiedruk voorkomen."

"Deze handelsmanier is een belangrijke mijlpaal voor de inflatieswapmarkten," zei Philip Hunter, hoofd Rate Trading bij LGIM. "De STP-voordelen van de elektronische uitvoering in combinatie met de verbeterde prijsvorming dankzij het RFQ-model voldoen aan de groeiende behoefte van de sector om de procedures van de trading desk te stroomlijnen en het tegelijkertijd gemakkelijker te maken voor ondernemingen aan de koopkant om een goede uitvoering aan te tonen." De heer Hunter voegde hier nog aan toe: "LGIM is al enige tijd de aanvoerder van het toewerken naar de geclearde handel in OTC-derivaten ten behoeve van onze klanten gezien de regelgeving een lagere kapitaalintensieve trading aandrijft. Als de leidende LDI-manager van het Verenigd Koninkrijk was het een natuurlijke beslissing voor ons om een partnerschap aan te gaan met Tradeweb, de leidende elektronische tradingplaats in het Verenigd Koninkrijk om in geclearde RPI te handelen."

Tradeweb introduceerde zijn IRS-platform om aan swaphandelaren flexibele, efficiënte en conforme oplossingen te bieden die hen helpen bij het uitvoeren van hun tradingstrategieën en tegelijkertijd bij het voldoen aan de vereisten van de evoluerende regelgevende omgeving. Het platform heeft meer dan $40 triljoen aan SEF en niet-SEF IRS nominale volumes uitgevoerd in meer dan een half miljoen transacties met liquiditeit die door 35 marktdeelnemers is geleverd. Het is een leidende markt in IRS-instrumenten in USD, EUR en GBP. De IRS-activiteiten via de Swap Execution Facility (SEF) van Tradeweb voor institutionele transacties hebben de grens van $25 triljoen overschreden sinds zijn lancering in oktober 2013. In Europa is Tradeweb sinds 2000 gereguleerd door de FCA van het Verenigd Koninkrijk en opereert het met een Multilateral Trading Facility (MTF) sinds 2007.

Over Tradeweb Markets Tradeweb Markets ontwikkelt en leidt veel van de meest efficiënte financiële markten in de wereld en biedt de marktdeelnemers een grotere transparantie en efficiëntie wat betreft vastrentende waarden, en derivaten. Met haar focus op de toepassing van technologie om te zorgen voor een grotere efficiëntie gedurende de hele handelscyclus, was Tradeweb een pionier in de automatische verwerking van vastrentende waarden. Momenteel biedt Tradeweb ondersteuning aan markten voor meer dan 20 soorten activa, met elektronische uitvoering, verwerking, post-trade analyses en marktgegevens in een geïntegreerde workflow. Tradeweb Markets bedient de dealer-to-customer markten via het institutionele platform Tradeweb, inter-dealer transacties via Dealerweb, en de in de VS gevestigde gemeenschap van kleine handelaars in vastrentende waarden via Tradeweb Direct. De klanten gebruiken Tradeweb om de evolutie aan te sturen van vastrentende waarden en derivaten via de flexibele trading architectuur en efficiëntere, transparantere markten. Voor meer informatie, bezoek www.tradeweb.com [http://www.tradeweb.com/].

Talia Geberovich +44 (0)20 3749 3354 Talia.Geberovich@tradeweb.com [mailto:talia.geberovich@tradeweb.com]

Angeliki Kallipoliti +44 (0)20 7776 0958 Angeliki.Kallipoliti@tradeweb.com [mailto:Angeliki.Kallipoliti@tradeweb.com]

Web site: http://www.tradeweb.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234