Nedschroef vergroot hoogwaardige technische knowhow met overname CP Tech

HELMOND, Nederland, June 26, 2017 /PRNewswire/ --

Met deze overname wil Nedschroef zich verder ontwikkelen van een gespecialiseerde producent van bevestigingsmaterialen tot een high-end engineer die OEM's in een vroeg stadium helpt met de ontwikkeling van automotive projecten.  

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/527228/Nedschroef_Acquires_CP_Tech.jpg )

Koninklijke Nedschroef Holding B.V. (Nedschroef), een van 's werelds grootste producenten van bevestigingsmaterialen, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van CP Tech GmbH. Het bedrijf is een toonaangevende engineer en onderdelenfabrikant die complete oplossingen levert voor 's werelds meest prestigieuze automerken. CP Tech, opgericht in 2006 en gevestigd in het Duitse Büren, heeft 175 experts in dienst op het gebied van geavanceerde technologie.

De automotive-industrie verandert in rap tempo om zich aan te passen aan wereldwijde trends en veranderende klantbehoeften zoals connectiviteit, duurzaamheid en autonoom rijden. Hiervoor zijn nieuwe voertuigconcepten nodig en moet innovatieve productfunctionaliteit in een vroeg stadium in het ontwerp- en productieproces worden geïntegreerd. Als toonaangevende partner in bevestigingsmaterialen voor de mobiliteit van de toekomst richt Nedschroef zich op de toenemende vraag naar speciale bevestigingsmaterialen en andere complexe technische onderdelen die worden gebruikt in auto's die rijden op zowel traditionele brandstoffen als elektriciteit.

"De combinatie van Nedschroef en CP Tech geeft ons de mogelijkheid onze expertise uit te breiden. We hebben in ons 120 jarig bestaan veel kennis op gebouwd op het gebied van bevestigingsmaterialen, maar nu beschikken we ook over kennis van de volledige functionaliteit van componenten bestaande uit meerdere geïntegreerde onderdelen. Dat is belangrijk om onze klanten van dienst te kunnen blijven en ze te helpen voordelen te behalen als first mover in voertuigontwikkeling", zegt Dr. Mathias Hüttenrauch, CEO van Nedschroef.

Thomas Casey, CEO van CP Tech, zegt het volgende: "Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons. We zien het als een waardevolle erkenning dat we nu deel gaan uitmaken van de Nedschroef-organisatie. Voor CP Tech bieden Nedschroefs mondiale aanwezigheid en groeiambities voor de lange termijn veel voordelen. Bovendien ontstaan er interessante kansen voor onze medewerkers."

De afronding van de transactie is onder voorbehoud van de vereiste goedkeuringen en de overname toestemming.

Over Koninklijke Nedschroef Holding B.V. 

Nedschroef, met zijn hoofdkantoor in Helmond en een omzet van ruim EUR 629 miljoen in 2016, is een van 's werelds grootste leveranciers van bevestigingsmaterialen en andere geavanceerde, koudgevormde onderdelen voor de automotive- en luchtvaartindustrie. Bij Nedschroef werken wereldwijd ruim 2.000 medewerkers op 25 verschillende locaties.

http://www.nedschroef.com

Over CP Tech GmbH 

CP Tech heeft met 25 jaar ervaring een bewezen staat van dienst op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en productie van ultrasterke onderdelen en oplossingen voor de automotive- en autosportindustrie wereldwijd.

http://www.cptech-gmbh.com

CONTACT: Contactpersoon voor de media Barbara van Eldik, Hoofd Marketing & Communicatie Koninklijke Nedschroef Holding B.V. +31 652 549 713 barbara.vaneldik@nedschroef.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234