Tradeweb Markets levert het eerste offshore handelsplatform voor elektronische obligaties via de oprichting van Bond Connect

NEW YORK, 26 juni 2017 /PRNewswire/ -- Tradeweb Markets, een toonaangevende wereldwijde marktplaats voor elektronisch vastrentend vermogen, derivaten en ETF-handel, kondigde aan dat na een uitgebreide aanstellingsperiode, het eerste offshore handelsplatform is dat verbinding zal maken met het China Foreign Exchange Trade System (CFETS), om voor offshore beleggers de belangrijkste handelsinterface te worden voor het verkrijgen van toegang tot Bond Connect.

Bond Connect werd op 16 mei door de People's Bank of China en de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) aangekondigd en het zal beleggers op het vasteland van China en in het buitenland in staat stellen om obligaties te verhandelen op de markten van de ander door middel van een verbinding tussen de instanties voor financiële infrastructuur op het vasteland van China en in Hongkong ten aanzien van de handel, het bewaren en de afwikkeling. Northbound Trading zal deelnemen aan de eerste fase, d.w.z. buitenlandse investeerders zullen kunnen investeren via de China Interbank Bond Market (CIBM). Tradeweb is het eerste handelsplatform dat een gateway voor dit initiatief biedt, waardoor het erop lijkt dat de nationale Chinese obligatiemarkt verder geopend zal kunnen worden. De Chinese obligatiemarkt is de op twee na grootste obligatiemarkt in de wereld.

"We zijn verheugd dat we het eerste handelsplatform zijn dat aan Bond Connect gekoppeld is. Het is een aanbod waarbij buitenlandse investeerders via Tradeweb gebruik maken van hun vertrouwde praktijken binnen andere marktplaatsen," aldus Lee Olesky, CEO van Tradeweb Markets. "Wij zijn van mening dat de liberalisering van de Chinese obligatiemarkt een mijlpaal is en Tradeweb is verheugd om als eerste als toegangslink voor dit initiatief te fungeren. Gezien de kracht van ons beleggersnetwerk met meer dan 2000 klanten wereldwijd, bevinden we ons in een goede positie om de evolutie van deze markt verder te helpen."

"Het Bond Connect-programma maakt gebruik van de expertise van HKEX als wereldwijde beursleider en Tradewebs ervaring als de wereldwijde marktleider in het promoten van flexibele, elektronische oplossingen voor vastrentende handel," aldus Charles Li, Chief Executive van HKEX. "De uitbreiding van de Connect-familie is een volgende stap om China's financiële markt met de wereld te verbinden. Tradewebs diepgaande ervaring op het gebied van vastrentende handel en diens wereldwijde klantennetwerk zijn van essentieel belang voor het realiseren van de doelen van Bond Connect."

In aanmerking komende buitenlandse beleggers zullen rechtstreeks met liquiditeitsverleners op het vasteland van China kunnen handelen via de CFETS-markt en zij kunnen het interface van Tradeweb gebruiken om verbinding te maken met het CFETS-handelssysteem. Met behulp van Bond Connect zullen in aanmerking komende offshore beleggers in staat zijn om prijzen te ontdekken, orders te plaatsen en toelaatbare onshore schuldinstrumenten te verhandelen. Via de tot stand gebrachte verbinding in Tradewebs volledig openbare systeem voor offerteaanvragen zullen investeerders aanvragen op de markt kunnen indienen voor alle CIBM contante obligaties, waardoor de noodzaak voor een financiële tussenpersoon geëlimineerd wordt.

"We zijn blij dat Tradeweb, als internationaal handelsplatform en in het kader van het Bond Connect-project verbinding zal maken met CFETS, waardoor er een brug gebouwd wordt voor de wereldwijde beleggersgemeenschap om deel te nemen aan de China Interbank Bond Market," aldus Pei Chuanzhi, President van CFETS. "We hopen dat deze regeling waarde zal creëren voor beide markten."

Bovendien zullen beleggers die Bond Connect-transacties uitvoeren via Tradewebs interface profiteren van een verbeterd afwikkelingsproces, waar ze gebruik kunnen maken van wereldwijde custoden voor de verdere afwikkeling, dit dankzij de genomineerde holdingsregeling verstrekt door HK MA's Central Moneymarkets Unit (CMU). Deze cruciale handelslink zal daarom een eenvoudigere en handigere manier bieden om toegang te verkrijgen tot onshore liquiditeitsverleners, wat zal zorgen voor een grotere prijstransparantie voorafgaande aan de transactie zelf.

Bond Connect Company Limited, een joint venture tussen CFETS en HKEX, zal ondersteuning bieden aan Northbound beleggers en helpen met de toelating en registratie voor het nieuwe stelsel, het zal een efficiënt en gemakkelijk proces bieden voor offshore beleggers om verbinding te maken en te handelen met de verwante instanties voor financiële infrastructuur op het vasteland van China en in Hongkong.

Over Tradeweb Markets Tradeweb Markets bouwt en exploiteert een groot deel van 's werelds meest efficiënte financiële marktplaatsen en biedt marktdeelnemers meer transparantie en efficiëntie op het gebied van vastrentend vermogen en derivaten. Gericht op het toepassen van technologieën om de efficiëntie in de hele levenscyclus van de handel te verbeteren, heeft Tradeweb als eerste rechtstreekse verwerking van vastrentend vermogen doorgevoerd en ondersteunt het nu marktplaatsen in meer dan 20 activa-klassen met elektronische uitvoering, verwerking, post-trade-analyse en marktgegevens in een geïntegreerde workflow. Tradeweb Markets dient de markten van handelaar-tot-klant door middel van het Tradeweb institutionele platform, de handel tussen dealers via Dealerweb, en de in Amerika gevestigde gemeenschap voor vastrentend vermogen voor de detailhandel via Tradeweb Direct. Klanten vertrouwen op Tradeweb om de evolutie van vastrentend vermogen en derivaten te stimuleren door middel van een flexibele handelsarchitectuur en efficiëntere en transparante markten. Ga voor meer informatie naar www.tradeweb.com [http://www.tradeweb.com/].

Angeliki Kallipoliti (Europa/Azië) +44 (0)20 7776 0958 (kantoor) +44 (0)7824 327 073 (mobiel) Angeliki.Kallipoliti@Tradeweb.com [mailto:Angeliki.Kallipoliti@Tradeweb.com]

Gauri Andriks (VS) +1 (646) 430-6116 (kantoor) +1 (267) 312-3469 (mobiel) Gauri.Andriks@Tradeweb.com [mailto:Gauri.Andriks@Tradeweb.com]

Web site: http://www.tradeweb.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234