Peach: Innovatieve technologie met vloeibaar kristal maakt schermen zo hard als saffier

ZÜRICH, April 26, 2017 /PRNewswire/ --

Vloeibaar glas is de vervanger van klassieke foliebescherming. Het vloeibaar glas, dat wordt aangebracht met een doek, vormt binnen een paar minuten een ultraharde nano-coating die schermen en glazen oppervlakken beschermt; van smartphones en tablets tot notebooks, cameralenzen en horlogeglas. Het glas biedt niet alleen bescherming tegen krassen, maar vermindert de zichtbaarheid van vingerafdrukken ook aanzienlijk.  

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/494243/Liquid_Glass_Screen_Protector.jpg )

De tijd waarin het aanbrengen van schermprotectors gepaard ging met bellen, lijmresten, veranderde haptiek en negatieve effecten op de beeldkwaliteit, is voorbij. Liquid Glass, een innovatieve technologie van vloeibaar kristal, dicht oppervlakken af met een nano-dunne, ultraharde en zeer transparante glaslaag.

De Peach Liquid Glass Screen Protector Kit bevat alle nodige componenten en is zeer eenvoudig in gebruik. Nadat het scherm grondig is gereinigd met de bijgeleverde reinigingsdoek, wordt het vloeibare glas via een eveneens bijgeleverde afdichtingsdoek gelijkmatig aangebracht op het schermoppervlak. Poets na een droogtijd van 10 minuten het scherm met de bijgeleverde doek van microvezels. Na ongeveer 30 minuten is de beschermlaag hard genoeg en kan het apparaat worden gebruikt. Het uitharden is na ongeveer 10 uur definitief klaar.

Het resultaat is een onzichtbare, waterafstotende afdichting met een hardheid van 9H (volgens de internationale Mohs-schaal). De afdichting beschermt het scherm aanzienlijk tegen eventuele krassen, bijvoorbeeld door metalen voorwerpen zoals sleutels of munten. De krasbestendigheid van 9H komt overeen met de hardheid van saffier en wordt op de hardheidsschaal van 10 gradaties alleen door diamant overschreden. De beschermende laag is ook biostatisch en vermindert de groei van microbacterieën met meer dan 99%. Het lotuseffect vermindert tevens de zichtbaarheid van vingerafdrukken. De weerstandsduur van de beschermende laag, die in praktijktesten is aangetoond, geldt voor 12 maanden of 200.000 veegbewegingen.

De Peach Liquid Glass Screen Protector Kit PA109 is nu verkrijgbaar.

Meer informatie: http://www.peach.info

- Kruisverwijzing: afbeelding is beschikbaar via AP Images (http://www.apimages.com) -

Contactpersoon voor de pers: Thorsten Prée, Tel.: +41-1-787-68-30, Fax: +41-1-787-68-50, E-Mail: t.pree@peach.info

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234