ZTE, Wind Tre en Open Fiber voeren voor het eerst een 5G-videogesprek over de Middellandse Zee uit

SHENZHEN, China, 26 februari 2019 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale leverancier van oplossingen op het gebied van telecommunicatie, enterprise- en consumententechnologie voor het mobiele internet, kondigde vandaag aan dat het, in samenwerking met Wind Tre en Open Fiber een videogesprek heeft gevoerd op een 5G smartphone. De demonstratie, die voldoet aan de 3GPP R15-norm, toont ZTE's leiderschip als internationale leverancier van technologische oplossingen in telecommunicatie voor zowel bedrijven als consumenten van het mobiele internet.

Het videogesprek dat gebaseerd is op het 5G-testnetwerk in L'Aquila, maakt gebruik van ZTE's end-to-end 5G-oplossingen, met inbegrip van RAN, kernnetwerk, de provider en het toestel. Met behulp van twee ZTE 5G smartphones werd het videogesprek via de 5G van ZTE met succes uitgevoerd tussen Barcelona waar het Mobile World Congress plaatsvindt, en L'Aquila, de thuisstad van het Center for Research and Innovation. Bijgevolg presenteert ZTE de live streaming van de video-inhoud vanuit zijn MWC-stand in Barcelona.

Als strategische partners hebben ZTE, Wind Tre en Open Fiber het 5G-experiment van MISE uitgevoerd in samenwerking met de University of L'Aquila, gepland voor 2018 - 2020. Gedurende deze periode hebben ZTE, Wind Tre en Open Fiber gezamenlijk het eerste pre-commerciële 5G-netwerk in Europa ontwikkeld. Daarnaast hebben ZTE en zijn partners, tijdens het ZTE Wireless User Congress en de 5G Summit, dat op 15 november in L'Aquila gehouden werd, een 5G-demonstratie uitgevoerd van HD UAV's en de live streaming Panorama VR.

Als gevolg van zijn end-to-end technologische prestaties, zet ZTE zich in om intelligente premium-netwerken voor aanbieders in het 5G-tijdperk te creëren. Tot op heden, heeft ZTE op het gebied van 5G samengewerkt met meer dan 30 aanbieders wereldwijd en heeft het end-to-end 5G commerciële producten geïntroduceerd, waarmee volledig tegemoet gekomen wordt aan de behoeften van de eerste golf van 5G-netwerkimplementaties.

In de toekomst zal ZTE blijven samenwerken met zijn partners om de 5G-technologie volledig te promoten en zijn wereldwijde commercialisering te versnellen, zodat wereldwijde gebruikers voorzien worden van geavanceerde 5G-ervaringen.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparatuur, en zakelijke technologie-oplossingen voor consumenten, telecommunicatiemaatschappijen, bedrijven en klanten van de publieke sector. In het kader van ZTE's strategie zet het bedrijf zich in om klanten geïntegreerde end-to-end innovaties te bieden zodat uitmuntendheid en waarde geleverd kunnen worden wanneer de bedrijfstakken voor telecommunicatie- en informatietechnologieën samenkomen. ZTE is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen (H aandelencode: 0763.HK / A aandelencode: 000063.SZ), en zijn producten en diensten worden verkocht aan 500 aanbieders in meer dan 160 landen. ZTE wijdt 10 procent van zijn jaarlijkse omzet aan onderzoek en ontwikkeling en heeft een leidinggevende functie in organisaties voor het vaststellen van internationale normen. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en maakt deel uit van het UN Global Compact initiatief. Ga voor meer informatie naar www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].

Contactpersonen media: Alessio De Sio ZTE Italia Tel: +39 3666824010 E-mail: alessio.desio@zte.com.cn [mailto:alessio.desio@zte.com.cn]

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234