Europees vastgoedteam van Greenberg Traurig begeleidt recordinvesteringen in bruisende Nederlandse vastgoedmarkt

AMSTERDAM, 25 november 2017 /PRNewswire/ -- Internationaal advocatenkantoor Greenberg Traurig, LLP heeft beleggers begeleid in twee van de grootste vastgoedtransacties van het jaar op de bruisende Nederlandse vastgoedmarkt.

Acquisitie New Atrium Greenberg Traurig hielp een consortium van Franse en Zuid-Koreaanse beleggers wier fondsen worden beheerd door Amundi Real Estate bij de aankoop van "The Atrium", een aan de Amsterdamse Zuidas gelegen kantorenproject. De transactie was opmerkelijk omdat het de meest prominente acquisitie van een enkel actief was in de Nederlandse geschiedenis. Meer dan 20 advocaten van de kantoren van Greenberg Traurig in Amsterdam, Londen en Seoel ondersteunden de complexe transactie evenals de corporatieve en belastingstructurering en de desbetreffende senior financiering. "Deze specifieke transactie vereiste een hoog niveau van complexe grensoverschrijdende corporatieve en belastingstructurering. Wij zijn erin geslaagd onze expertise op dit gebied op een doeltreffende manier samen te voegen met onze ervaring op het gebied van vastgoed. Het was een voorrecht aan deze transactie, waarschijnlijk de meest uitdagende ooit in onze loopbaan, deel te nemen," zeiden Jan Kees Brandse en Peter Jansema, covoorzitters bij Greenberg Traurig Real Estate Practice in Amsterdam.

Pedro Antonio Arias, directeur Real and Alternative Assets bij Amundi, zei: "Met de acquisitie van The Atrium hebben wij de opvallendste transactie in 2017 op de Nederlandse markt uitgevoerd. De samenwerking met Koreaanse institutionele beleggers bevestigt dat Amundi Real Estate bekwaam is om grootschalige en complexe transacties te structureren en uit te voeren met gerenommeerde internationale spelers in het hart van de grootste Europese stedelijke centra." Amundi Real Estate is de arm van Amundi die is gespecialiseerd in de ontwikkeling, de structurering en het beheer van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers, particuliere banken en hun distribiteurs, institutionele beleggers, grote ondernemingen en vastgoed professionals.

Didier Unglik, oprichter en voorzitter van L'Etoile Properties, zei: "Wij zijn trots dat wij de transactie hebben begeleid als acquisitieadviseur en dat wij met succes Amundi Real Estate hebben ondersteund samen met Koreaanse beleggers. Onze kantoren in Amsterdam, Parijs en Seoel waren hierbij nauw betrokken en wij kijken ernaar uit om toekomstige investeringen te begeleiden in de Nederlandse vastgoedmarkt die wij als zeer veelbelovend beschouwen." L'Etoile Properties is een in 1990 in Parijs opgerichte internationale dienstverlener inzake vastgoed. Het bedrijf is een partner op lange termijn voor internationale beleggers aan wie begeleiding wordt geboden gedurende de hele cyclus van de vastgoedinvestering.

Acquisitie Merin-portefeuille Voorts trad Greenberg Traurig op voor het in Toronto gevestigde Dream Global REIT (Dream) met betrekking tot de investering in één van de grootste commerciële vastgoedplatforms (ook bekend als "Merin") in Nederland. Naar verluidt bedroeg de totale aankoopprijs van de transactie meer dan EUR 620 miljoen. De portefeuille bestaat uit 135 kantoor- en lichtindustriële ruimten die zich vooral in Randstad en de vijf grootste Nederlandse industriële centra bevinden. Deze eerste investering van Dream in Nederland zorgt voor een uitbreiding van de geografische aanwezigheid van Dream in Europa nadat het bedrijf al eerder belangrijke investeringen deed in Duitsland, Oostenrijk en België sinds het zich in 2011 op de Europese markt begaf. Meer dan 15 advocaten van Greenberg Traurig van zijn kantoren in Amsterdam, Berlijn en Delaware ondersteunden de transactie.

"Ons team zorgde voor de naadloze ondersteuning van de acquisitie op basis van een combinatie van onze middelen in Amsterdam en Berlijn. Onze langdurige werkervaring met Dream hielp ons bij het vlotte verloop van deze zeer belangrijke transactie," gaf Christian Schede, beherend aandeelhouder bij Greenberg Traurig Duitsland, aan.

De dynamische Nederlandse vastgoedmarkt "De Nederlandse vastgoedmarkt is in per capita termen één van de actiefste in Europa," zei Eric Rosedale, hoofd International Real Estate Practice Development bij Greenberg Traurig. "Grensoverschrijdende beleggers zien Nederland als een politiek en economisch stabiele bestemming voor hun kapitaal met een uitzonderlijk profiel wat betreft infrastructuur, financiële diensten, levenskwaliteit en afstand tot andere grote Europe hoofdsteden. Tot op zekere hoogte profiteert het land ook van de migratie van bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk in het kader van Brexit."

In de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn de Nederlandse vastgoedinvesteringen met 5,6 procent toegenomen in vergelijking met vorig jaar. De kantorensector is goed voor het grootste deel van die investering (48,1 procent), gevolgd door de industriële sector en de kleinhandelssector als populaire investeringssectoren. Buitenlandse beleggers blijven meer in de Nederlandse vastgoedsector investeren en naar schatting zullen de grensoverschrijdende beleggingen in Nederland ongeveer 65 procent van het totale investeringsvolume uitmaken.

Bovendien benadrukt de transactie betreffende New Atrium de groeiende rol van Zuid-Koreaanse beleggers in Europees vastgoed. In de voorbije jaren is heel wat Zuid-Koreaans kapitaal in de UK-, Nederlandse, Franse, Belgische en Duitse markten geïnvesteerd.

Het kantoor van Greenberg Traurig in Amsterdam is in 2003 geopend als het eerste kantoor van Greenberg Traurig in Europa. Het vastgoedteam bestaat uit meer dan 20 specialisten op het gebied van vastgoed, belastingen, financies en M&A en vertegenwoordigt veel van de top internationale vastgoedbeleggers in Nederland.

Real Estate Practice bij Greenberg Traurig heeft nu ongeveer 180 vastgoedspecialisten buiten de Verenigde Staten die diensten leveren in Europa, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Het U.S. Real Estate Practice kantoor van Greenberg Traurig is op ruime schaal erkend als een marktleider en ontving onlangs voor de derde keer de Chambers USA "Award of Excellence" in 2017. Wereldwijd bestaat het team uit bijna 400 advocaten die hun diensten leveren aan klanten op meer dan twee dozijn markten in de hele wereld.

Over Greenberg Traurig: Greenberg Traurig, LLP (GTLaw) heeft meer dan 2000 advocaten die klanten van dienst zijn vanuit 38 kantoren in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten. Het bedrijf viert zijn 50e verjaardag. Als mondiaal advocatenkantoor is GTLaw erkend voor zijn filantropische schenkingen en is het in 2017 door Law360 genoemd als het grootste kantoor in de Verenigde Staten. In de 2016 Am Law Global 100 is het bedrijf genoemd als deel van de Top 20. Web: www.gtlaw.com [http://www.gtlaw.com/] Twitter: @GT_Law.

CONTACT: Lourdes Martinez, martinezl@gtlaw.com

Web site: http://www.gtlaw.com/en/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234