ZTE werkt samen met Wind Tre en Open Fiber aan bouw van Europa's eerste pre-commerciële 5G netwerk

SHENZHEN, China, 25 oktober 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een grote internationale leverancier van oplossingen in telecommunicatie, bedrijfs- en consumententechnologie voor Mobiel Internet, kondigt vandaag een partnerschap aan met Wind Tre en Open Fiber, respectievelijk de grootste mobiele provider van Italië en Italië's wholesale-vezelnetwerkprovider, voor de bouw van Europa's eerste pre-commerciële 5G netwerk in de 3.6-3.8GHz band.

Aan het begin van 2017 maakte de Italiaanse regering bekend dat het de leiding wil nemen in het EU 5G Action Plan. Hiermee bevordert de Italiaanse overheid de opbouw van 5G netwerken door de grootste providers in het land en wordt de commerciële uitrol van 5G in Italië versneld door middel van een selectie van vijf pilot-steden. De proefprojecten zijn belangrijke mijlpalen in het 5G Action Plan. Wind Tre en Open Fiber zullen samenwerken met ZTE in de uitvoering van pre-commerciële proeven met 5G in de Italiaanse provincies L'Aquila en Prato.

Voor deze pre-commerciële veldtest zal ZTE de meest geavanceerde 5G end-to-end netwerkoplossing aanleveren. In samenwerking met Wind Tre, Open Fiber, lokale universiteiten en bedrijven zal ZTE de technische prestaties van het 5G netwerk, de netwerkarchitectuur, 4G/5G netwerkintegratie en toekomstige 5G use cases uitvoerig testen en controleren, waaronder AR/VR, smart city, openbare veiligheid, 5G gezondheidszorg en Industry 4.0.

Bai Yanmin, general manager van ZTE's TDD en 5G producten: "Wij zijn vereerd om samen te werken met Wind Tre en Open Fiber bij de bouw van Europa's eerste 5G pre-commerciële netwerk. Tegelijkertijd zullen we gaan bouwen aan het ZTE 5G Innovation en Research Center in L'Aquila. Als toonaangevende wereldleverancier van oplossingen in telecom streeft ZTE ernaar om wereldwijd de 5G pionier te worden met 5G als onze voornaamste strategie. Wij geloven dat deze samenwerking Italië zal helpen een pre-commercieel 5G netwerk te bouwen van wereldklasse, de commercialisering van 5G in andere landen en regio's zal bevorderen en de opbouw van een 5G industrieketen zal bespoedigen."

ZTE had al strategische samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van 5G met China Mobile, China Telecom, China Unicom, SoftBank, Telefonica, België's Telenet en Zuid-Korea's KT. Tevens is er technische en industriële samenwerking met verschillende andere leveranciers. In de toekomst zal ZTE deze samenwerking voortzetten door het uitvoeren van 5G tests en proefprojecten en bij het bevorderen van de commercialisering van 5G over de hele wereld. Hiermee wil het bedrijf het volledige gamma gaan aanbieden van 5G ervaringen die binnenkort beschikbaar zullen komen.

Over ZTE

ZTE is leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparatuur en enterprise-oplossingen voor consumenten, telecom- en andere bedrijven en cliënten uit de publieke sector. Als onderdeel van ZTE's strategie streeft het bedrijf ernaar klanten te kunnen voorzien van geïntegreerde end-to-end innovaties om kwaliteit en meerwaarde te leveren tijdens de toenadering tussen de sectoren telecommunicatie en informatietechnologie. Genoteerd aan de beurzen van Hong Kong en Shenzhen (H share stock code: 0763.HK / A share stock code: 000063.SZ) worden ZTE producten en diensten verkocht aan ruim 500 providers in meer dan 160 landen. ZTE verplicht zichzelf om 10 procent van de jaarlijkse opbrengst te investeren in onderzoek en ontwikkeling (R&D) en het bedrijf speelt een vooraanstaande rol binnen diverse internationale normalisatieinstellingen. ZTE zet zich in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van UN Global Compact. Kijk voor meer informatie op www.zte.com.cn.

Media Contacts: Margrete Ma ZTE Corporation Tel: +86 755 26775207 E-mail: ma.gaili@zte.com.cn [mailto:ma.gaili@zte.com.cn]

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234