Halfjaarwinst ZTE stijgt met 29,8% door hogere verkoop van mobiele netwerken en apparaten

SHENZHEN, China, 25 augustus 2017 /PRNewswire/ -- ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), een belangrijke internationale provider van solutions op het gebied van telecommunicatie en zakelijke en consumententechnologie voor het mobiele internet, heeft een toename van 29,8% van de nettowinst in het eerste halfjaar gerapporteerd. Dit is te danken aan de groei van ZTE's activiteiten op het gebied van mobiele netwerken en smartphones.

Het nettoresultaat toe te rekenen aan houders van gewone aandelen van het beursgenoteerde bedrijf schoot omhoog naar RMB 2,29 miljard in de eerste zes maanden, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde resultaten. De gewone winst per aandeel nam toe tot RMB 0,55. De omzet van het eerste halfjaar groeide met 13,1% tot RMB 54,01 miljard.

ZTE's uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling stegen tot RMB 6,68 in het eerste halfjaar, of 12,4% van de omzet. Hierdoor stijgen de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling van het bedrijf tot boven de RMB 10 miljard in de laatste twaalf maanden, terwijl ZTE zich focust op innovaties op het gebied van 5G, IoT en cloudcomputing om haar algemene concurrentievermogen aan te scherpen. In maart 2017 stond het bedrijf op nummer 1 van de meest recente jaarlijkse lijst van patentaanvragen van de Wereldorganisatie voor de intellectuele eigendom (WIPO). Dit getuigt van ZTE's toegenomen focus op onderzoek en ontwikkeling van technologieën van de volgende generatie.

In de divisie Carrier-netwerken, goed voor 59,9% van de omzet, versterkt ZTE haar investeringen in 5G-sleuteltechnologieën waaronder draadloze en 5G-carrier-netwerken. Op basis van haar leiderschap op het gebied van 5G-technologieën, streeft het bedrijf ernaar serviceproviders te helpen de laatste netwerkinnovaties in te zetten en om zich soepel te ontwikkelen vanuit 4,5G-netwerken. ZTE ondersteunt de doorlopende digitale transformatie van exploitanten wereldwijd.

In het laatste rapport van GlobalData werd ZTE's LTE-portfolio de enige 'Leider' genoemd op het gebied van draadloze netwerken. Op grond van haar aanhoudende innovaties en leiderschapsrol in 4G- en 5G-technologieën, heeft het bedrijf stevige resultaten geboekt in wereldwijde markten, en heeft het over de hele wereld meer dan 60 pre-5G-netwerken en 240 SDN- en NFV-netwerken ingezet.

Wat betreft bekabelde producten heeft ZTE doorbraken bereikt in netwerkvirtualisatie, 100G optische transmissie en optische toegangsvelden van de volgende generatie. Op het gebied van vaste en dragernetwerken heeft ZTE uitgebreide samenwerkingsverbanden gesmeed met telecombedrijven uit Duitsland, Spanje, Japan, Rusland, Thailand en China. Daarmee helpt zij wereldwijde exploitanten, overheden en bedrijven netwerktransformatie en waardegroei te realiseren.

In het eerste halfjaar van 2017 heeft ZTE een jaar-op-jaar groei van 41,7% bereikt in de verzending van zelfontwikkelde chips. In die periode werden ZTE's pre-5G-multimode software basisbandchips verzonden naar toonaangevende internationale exploitanten, en werden de IoT-chips van het bedrijf door verschillende verkopers onderworpen aan interoperabiliteitstesten. ZTE neemt de leiding in het toepassen van VR-uitzending in grootschalige sociale activiteiten, en lanceert als eerste in de sector op MaaP-gebaseerde solutions. Het voltooit de RCS-interoperabiliteitstesten met drie belangrijke telecombedrijven in China en versnelt daarmee de implementatie van RCS in China. Daarnaast lanceert het bedrijf uSmartAI, een intelligence robot solution.

In de consumentendivisie heeft ZTE groei bereikt in zowel de bedrijfsopbrengsten als de brutowinst. De verkoopkanalen van handsets van het bedrijf beslaan meer dan 160 landen en regio's. ZTE staat op de vierde plaats van de smartphonemarkt in de Verenigde Staten en staat in de top 5 in onder andere Australië, Duitsland, Canada en Spanje. ZTE's periodieke STB-verzendingen zagen een jaar-op-jaar toename van 15% in het eerste halfjaar, een overschrijding van de jaarlijkse verzendingen in 2016. ZTE heeft haar binnenlandse zakelijke bedrijfsactiviteiten opgericht in 2017. Deze zullen zich richten op de implementatie van railvervoer, financiering en overheidsbedrijven. ZTE behoudt de eerste plaats in de geïntegreerde communicatiemarkt voor het binnenlandse railvervoer.

Het bedrijf zal haar investering in sleuteltechnologieën en belangrijke markten blijven versterken. Tegelijkertijd versterkt ze haar compliancemanagement, interne controle en de belangen van werknemers en aandeelhouders. Als stimulans heeft het bedrijf in april aandelenopties verstrekt aan meer dan 2.000 werknemers.

Vooruitkijkend streeft het bedrijf ernaar een pionier in 5G-technologieën te worden en de leiding te nemen in standaardisatie, technisch perspectief en commercialisatie. In de toekomst zal ZTE onwankelbaar haar investering versterken in twee aspecten: sleuteltechnologieën zoals 5G draadloze en -dragernetwerken, en zal het zich richten op belangrijke markten en klanten.

Over ZTE

ZTE is een leverancier van geavanceerde telecommunicatiesystemen, mobiele apparaten en zakelijke technologische solutions voor consumenten, serviceproviders, bedrijven en klanten in de publieke sector. Als onderdeel van haar strategie is ZTE toegewijd aan het voorzien in geïntegreerde eind-tot-eind-innovaties voor de levering van uitmuntendheid en waarde nu de telecommunicatie- en informatietechnologiesector samenkomen. Met een notering aan de aandelenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), worden ZTE's producten en diensten verkocht aan meer dan 500 exploitanten in meer dan 160 landen. ZTE reserveert 10 procent van haar jaarlijkse inkomsten voor onderzoek en ontwikkeling en vervult leiderschapsrollen in internationale standaardisatieorganisaties. ZTE is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van de VN Global Compact. Kijk voor meer informatie op www.zte.com.cn [http://www.zte.com.cn/].

Mediacontacten: Margrete Ma Mark Lee ZTE Corporation Cohn & Wolfe Tel: +86 755 26775207 Tel: +852 36651008 E-mail: ma.gaili@zte.com.cn [mailto:ma.gaili@zte.com.cn] Email: mark.lee@cohnwolfe.com [mailto:mark.lee@cohnwolfe.com]

Web site: http://www.zte.com.cn/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234