Kavalan wint topprijzen in eerste wedstrijden van 2019

TAIPEI, Taiwan, 25 april 2019 /PRNewswire/ -- De eerste prijzen die distilleerderij Kavalan dit jaar heeft gewonnen waren "Gold" voor Kavalan Gin en Distillery Select op instapniveau, beide nieuwe sterke dranken die vorig jaar zijn gelanceerd.

https://mma.prnewswire.com/media/876335/Kavalan_Distillery_Awards.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/876335/Kavalan_Distillery_Awards.jpg]

San Francisco World Spirits Competition (SFWSC)

De Vinho Barrique Cask Strength, die wordt verkocht onder serienaam "Cask Strength" in de VS en onder serienaam* "Solist" in de rest van de wereld, won "Platinum" op de SFWSC-wedstrijd. Dit is de topmedaille die enkel wordt toegekend aan sterke dranken die in drie opeenvolgende wedstrijden een "Double Gold" wonnen.

Een vertegenwoordiger van SFWSC zei het volgende over de Platinum-medaille: "Dit betekent dat je sterke drank zich dichtbij het topprestatieniveau in zijn categorie bevindt!"

Platinum (platina):

Kavalan Vinho Barrique Cask Strength*

Double Gold (dubbel goud):


-- Kavalan Classic Single Malt
-- Kavalan Vinho Barrique Cask Strength*
-- Kavalan Reserve Peaty Cask Single Cask Strength*
Gold (goud)


-- Kavalan ex-Bourbon Single Cask Strength*
-- Kavalan Oloroso Sherry Single Cask Strength*
-- Kavalan King Car Conductor
-- Kavalan Podium
-- Kavalan Reserve Rum Cask Single Cask Strength*
-- Kavalan Distillery Select
Malt Maniacs Awards (MMA)

In de MMA-prijsuitreiking is Kavalan uitgeroepen tot winnaar in alle in aanmerking komende categorieën van het programma. De juryleden kozen twee Kavalans die werden erkend als de algemene "Supreme Winners" van de MMA: Kavalan Solist* Oloroso Sherry Cask en Kavalan Port Cask.

MMA-jurylid Tim Puett uit de VS zei dat de Solist* Sherry Cask van Kavalan "sherry van de oude stempel is die de smaak van oude Speyside-whisky's heeft."

Olivier Humbrecht uit Frankrijk noemde het een "donkerzoete sherry. Met een ronde balans. Fantastisch oud verfijnd. Geweldig."

Krishna Nukala uit India noemde de sherry "klassiek rijk, met een complexe geur...buitengewoon zoet en smeuïg...schitterend zoet en met een eeuwigdurende sherry-afdronk."

MMA-organisator Patrick Brossard zei: "Net zoals in de vorige edities was Kavalan wederom de winnaar, zelfs al waren er een aantal wijzigingen in de juryleden. Dit onderstreept de uitstekende kwaliteit van zijn Solist* single casks."

Supreme Winners (opperste winnaars)


-- Kavalan Solist* Port Cask
-- Kavalan Solist* Oloroso Sherry Cask
Ultra Premium Category (ultra premiumcategorie)


-- Kavalan Solist* Moscatel Sherry Cask
Premium Category (premiumcategorie)


-- Kavalan Solist* Oloroso Sherry Cask
World Gin Awards (WGA)

Gold (goud)


-- Kavalan Gin
*De prijswinnende "Solist"-serie* van Kavalan wordt enkel om handelsmerkredenen verkocht onder de serienaam "Cask Strength" op de VS-markt.

Over Kavalan Distillery

Distilleerderij Kavalan in de provincie Yilan is een pionier op het gebied van de kunst van single malt whisky in Taiwan sinds 2005. Onze whisky rijpt in een intense hitte en vochtigheid en gebruikt het smeltwater van de besneeuwde bergen. Hij wordt nog beter door de koele zee- en berglucht. Samen creëren deze factoren de typische smeuïge smaak van Kavalan. De naam Kavalan is de oude naam van de provincie Yilan waar de distilleerderij zich bevindt. De distilleerderij geniet de steun van haar moederbedrijf, King Car Group, dat al bijna 40 jaar actief is in het maken van dranken. De distilleerderij heeft meer dan 320 keer goud of hogere onderscheidingen gehaald in de belangrijkste wedstrijden in de industrie en haar producten zijn beschikbaar in meer dan 70 landen. Bezoek www.kavalanwhisky.com [http://www.kavalanwhisky.com/]

Mediacontacten

Kellie Du
886-3922-9000 #7165
kellie@kingcar.com.tw [mailto:kellie@kingcar.com.tw]

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/876335/Kavalan_Distillery_Awards.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/876335/Kavalan_Distillery_Awards.jpg]

Web site: http://www.kavalanwhisky.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234