Calypso, R3 en vijf financiële instellingen ontwikkelen tradematchingapplicatie op Corda DLT-platform

SAN FRANCISCO, 25 april 2017 /PRNewswire/ -- Calypso Technology Inc., een toonaangevende leverancier van software voor kapitaalmarkten en beleggingsbeheer, en R3, het grootste consortium in de financiële dienstensector op het gebied van DLT (distributed ledger technology), ontwikkelen samen met een groep mondiale financiële instellingen een DLT-applicatie voor tradematching-bevestigingen.

Via een koppeling met de Calypso Cloud-applicatie, is het Corda-platform van R3 gebruikt om real-time tradematchingtests uit te voeren in vier tijdszones. Deelnemers waren ondermeer Westpac Banking Corporation in Sydney, ING in Amsterdam, BBVA in Madrid, Banco de Crédito del Peru (BCP) in Lima en een groot belegginsbeheerbedrijf in de VS. Elk van deze instellingen gebruikte een knooppunt op Corda om naadloos vanuit Calypso deviezentransacties met elkaar in te voeren en die daarna te valideren en de matching te bevestigen. Dat zorgde voor een hefboomeffect wat betreft de toonaangevende posttransactionele verwerkingscapaciteit van Calypso in real time.

In de volgende ontwikkelingsfase zullen de projectdeelnemers verder met Calypso en R3 werken, een live pilot uitvoeren en daarna verdergaan met de productietoepassing.

Tej Sidhu, Hoofd Technologie bij Calypso Technology, maakte de volgende opmerking: "Dit is een sprong naar een nieuw tijdperk. Calypso zorgt voor een volledig geïntegreerde ervaring met het Corda DLT-platform waarin gouden kopieën een reeks elektronische berichten vervangen en waarin technologie de menselijke interventie en de handmatige reconciliatieprocessen vervangt. Calypso erkent dat DLT en Blockchain de nieuwe normen zijn voor een grotere operationele efficiëntie en transparantie. We zijn verheugd dat we deze mijlpaal hebben gehaald."

Todd McDonald, medeoprichter van R3, zei: "Corda is het enige DLT-platform dat van de grond af is ontworpen om aan de specifieke behoeften van de financiële dienstensector te voldoen. Deze test is een perfect voorbeeld van zijn vermogen om aan de eisen van de banksector te voldoen met betrekking tot factoren zoals identiteit, privacy, veiligheid en schaalbaarheid. We kijken uit naar de volgende ontwikkelingsfase met Calypso."

Victor Gamero, FX Trader bij BCP, leverde het volgende commentaar: "Naast de voor de hand liggende voordelen van deze nieuwe matchingmethodiek waren we erg onder de indruk van de vermindering van de operationele risico's."

Alicia Pertusa, Hoofd CIB Digital Strategy bij BBVA, zei, "De verstoringen op de kapitaalmarkten vereisen massale oplossingen. Als belangrijke marktspelers en infrastructuurleveranciers bevinden Calypso en R3 zich in een uitstekende positie om het hoofd te bieden aan deze moeilijke uitdaging."

Over Calypso Technology, Inc.

Calypso Technology, Inc. is een cloudgebaseerde leverancier van cross-asset front-to-back oplossingen voor financiële markten. Zijn bekroonde software verbetert de betrouwbaarheid, aanpasbaarheid en schaalbaarheid over meerdere verticale structuren, met inbegrip van kapitaalmarkten, beleggingsbeheer, centrale banken, clearing, schatkistbeheer & liquiditeit, en verpanding. De afgelopen 20 jaar heeft Calypso innoverende oplossingen op de markt gebracht voor effectenhandel, risicobeheer, verwerking en boekhouding door een eenvoudige oplossing te bieden voor complexe uitdagingen.

Met meer dan 35.000 gebruikers in meer dan 60 landen staat Calypso aan de spits van opkomende technologieën zoals big data, Blockchain en AI. "Calypso" is een gedeponeerd handelsmerk van Calypso Technology, Inc. in de VS, de EU en andere rechtsgebieden. De handelsmerken of dienstmerken van andere partijen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars en dienen als zodanig te worden behandeld.

www.calypso.com [http://www.calypso.com/]

Over R3

R3 is een toonaangevend consortium met meer dan 80 banken, clearinghouses, beurzen, marktinfrastructuurleveranciers, vermogensbeheerders, centrale banken, regelgevers, handelsverenigingen, professionele dienstverleners en technologiebedrijven dat baanbrekende commerciële applicaties ontwikkelt met betrekking tot distributed ledger technology voor de financiële dienstensector.

Het R3-team dat actief is in negen landen uit alle regio's van de wereld bestaat uit financiële sectorveteranen, technologen en nieuwe tech-ondernemers die hun expertise op het gebied van elektronische financiële markten, cryptografie en elektronisch geld samenbrengen.

Contacten met de media

Calypso:

Chris Shayne, CFA 415-530-4147 chris_shayne@calypso.com [mailto:chris_shayne@calypso.com]

R3:

Nick Warren/Nick Murray-Leslie Chatsworth Communications +44 (0)207 440 9780 contact@chatsworthcommunications.com [mailto:contact@chatsworthcommunications.com]

Charley Cooper R3 +1 917 855 8529 charley@r3cev.com [mailto:charley@r3cev.com]

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234