Mindtree werkt samen met de Nordex Group om de digitale transformatie van het bedrijf vooruit te helpen

WARREN, NJ en BANGALORE, 24 november 2020 /PRNewswire/ -- Mindtree [http://www.mindtree.com/], een toonaangevend bedrijf op het gebied van digitale transformatie en technologiediensten, kondigde vandaag een vijfjarige overeenkomst aan met een toonaangevende fabrikant van windturbines, The Nordex Group [https://www.nordex-online.com/en/] (ETR: NDX1). De Nordex Group koos Mindtree als zijn bedrijfstransformatiepartner om zijn hele IT-landschap wereldwijd te vereenvoudigen, moderniseren en transformeren en tegelijkertijd schaalbaarheid te bieden om de groeiplannen van het bedrijf te ondersteunen. De Nordex Group is wereldwijd een van de toonaangevende, geïntegreerde fabrikanten van innovatieve onshore windturbinesystemen. De producten van het bedrijf dat in 1985 werd opgericht, geven regelmatig vorm aan de technologische ontwikkeling van de industrie voor windenergie. De Groep heeft in meer dan 40 geografische locaties een windenergiecapaciteit van meer dan 30 GW geïnstalleerd, wat een aanzienlijke bijdrage levert aan het koolstofvrij opwekken van stroom.

https://mma.prnewswire.com/media/1004066/Mindtree_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1004066/Mindtree_Logo.jpg]

"De vraag naar windenergie zal net als Nordex wereldwijd blijven groeien. Om op een betrouwbare en veilige manier aan ons groeiende internationale klantenbestand te leveren, moeten onze onderliggende systemen gestandaardiseerd en vereenvoudigd worden. We gaan een schaalbare, digitale architectuur ontwerpen waarmee we snel en flexibel kunnen presteren", aldus Stefan Ewald, CIO Nordex Group. "We zijn blij met de samenwerking met Mindtree om onze doelstellingen voor digitale transformatie te bewerkstelligen. De digitale expertise, ervaring en flexibele cultuur van Mindtree passen heel goed bij Nordex."

Om de IT-infrastructuur van de Nordex Group in lijn te brengen met zijn strategische visie over de volledige waardeketen, zal Mindtree de volledige stack-transformatie van zijn huidige IT-activiteiten en dienstverlening ondersteunen. "Het toepassingsgebied omvat de standaardisatie en uitrol van nieuwe projecten en operationele processen, de consolidatie van bestaande IT-services en de ontwikkeling van een toekomstbestendig cloudplatform op basis van een robuuste cyberbeveiliging", aldus Venu Lambu, uitvoerend directeur en president, Global Markets, Mindtree. "We zijn blij dat de Nordex Group ons heeft gekozen om samen deze transformatie te bewerkstelligen. Mindtree zal zijn digitale expertise en toonaangevende platforms en capaciteiten inzetten door het gebruik van cloud- en IoT-technologieën."

Over Mindtree

Mindtree (NSE: MINDTREE) is een wereldwijd technologisch advies- en dienstenbedrijf dat bedrijven helpt schaalgrootte met behendigheid te combineren om concurrentievoordeel te behalen. "Born digital" in 1999 en nu een Larsen & Toubro Group Company, past Mindtree zijn diepgaande domeinkennis toe op meer dan 280 klantopdrachten om silo's te doorbreken, de digitale complexiteit te begrijpen en nieuwe initiatieven sneller te vercommercialiseren. We zorgen ervoor dat IT met de snelheid van het bedrijf kan meebewegen, door gebruik te maken van opkomende technologieën en de efficiëntie van Continuous Delivery om bedrijfsinnovatie te stimuleren. We zijn wereldwijd actief in meer dan 15 landen en worden consequent beschouwd als een van de beste werkgevers, dat elke dag belichaamd wordt door onze bekroonde cultuur die uit meer dan 21.800 ondernemende, samenwerkende en toegewijde "Mindtree Minds" bestaat.

Ga voor meer informatie over ons naar www.mindtree.com [https://www.mindtree.com/] of volg ons op @Mindtree.

Alle hierin vermelde product- en bedrijfsnamen zijn mogelijk handelsmerken van de geregistreerde eigenaren daarvan.

Neem voor meer informatie contact op met:

INDIA Tanuja Singh Mindtree Tanuja.Singh@mindtree.com [mailto:Tanuja.Singh@mindtree.com]

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1004066/Mindtree_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/1004066/Mindtree_Logo.jpg]

CONTACT: +91 9741000266

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234