IASB benoemt William Hines van Milliman tot de Transition Resource Group voor IFRS 17

Hines aangesteld als waarnemer van de International Actuarial Association, waar hij voorzitter is van de Insurance Accounting Committee

SEATTLE, 24 oktober 2017 /PRNewswire/ -- Milliman, Inc., een toonaangevend internationaal actuarieel adviesbureau, kondigde vandaag aan dat Principal William Hines is benoemd tot waarnemer van de International Accounting Standards Board (IASB) IFRS 17 Transition Resource Group (TRG). IFRS 17, in mei aangenomen, vertegenwoordigt een significante wijziging in de huidige accountingpraktijk en er zal naar verwachting een substantiële inspanning worden gevraagd van bedrijven voor de naleving hiervan. Hines is een van slechts drie waarnemers en vijftien leden die deel uitmaken van de TRG; de groep die werd opgezet om bedrijven te ondersteunen bij de overgang naar de nieuwe Standaard.

Hines werd aangesteld als waarnemer van de International Actuarial Association (IAA), waar hij voorzitter is van het Insurance Accounting Committee. Hij is de afgelopen 15 jaar actief betrokken geweest bij het verzekeringsproject, waar hij onderzoek heeft gedaan voor de Insurance Working Group, leden en werknemers van de IASB. Tijdens het ontwikkelingsproces van de IFRS 17 maakte Hines deel uit van de IFRS Task Force en Financial Reporting Committee van de American Academy of Actuaries (AAA), die de Raad van input verzagen. Hij wordt uitgenodigd om op internationale congressen te spreken en heeft veel gepubliceerd over het onderwerp IFRS-accounting voor de verzekeringsindustrie.

"William heeft veel ervaring in het adviseren, onderzoeken, schrijven en presenteren op het gebied van IFRS 17. Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat ze een passie hebben voor financiële rapportagekwesties voor verzekeraars - maar William is er zo een", zei Dermot Corry, principal bij Milliman en global practice director voor Life and Financial Services. "Ik ben ervan overtuigd dat zijn ervaring van onschatbare waarde zal zijn voor de Transition Resource Group en de bedrijven die zij ondersteunen bij deze significante overgang naar de IFRS 17."

Ga voor meer informatie over zijn benoeming naar http://www.ifrs.org/news-and-events/2017/09/iasb-announces-composition-of-the-transition-resource-group-for-ifrs-17/ [http://www.ifrs.org/news-and-events/2017/09/iasb-announces-composition-of-the-transition-resource-group-for-ifrs-17/]. Ga voor recente publicaties van William Hines over IFRS 17 naar http://us.milliman.com/Consultants/?cid=82606 [http://us.milliman.com/Consultants/?cid=82606].

Over Milliman

Milliman is een van de grootste leveranciers ter wereld van actuariële en gerelateerde producten en diensten. Het bedrijf voert consultancy-activiteiten uit in de gezondheidszorg, verzekering van onroerend goed, schade- en levensverzekeringen en financiële dienstverlening en werknemersvoorzieningen. Milliman werd in 1947 opgericht als onafhankelijk bedrijf met kantoren in grote internationale steden. Ga voor meer informatie naar www.milliman.com [http://www.milliman.com/].

CONTACT: CONTACTPERSOON: William Hines, Milliman, Inc., Tel: + 1 781 213 6228, William.Hines@milliman.com

Web site: http://www.milliman.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234