OppenheimerFunds opent EMEA-hoofdkantoor in Londen

Dicken Watson aangesteld als COO; bedrijf breidt distributievoetafdruk uit in EMEA; uitbreiding UCITS-platform

LONDEN, 24 oktober 2017 /PRNewswire/ -- OppenheimerFunds, een toonaangevende wereldwijde vermogensbeheerder, kondigde vandaag de opening aan van haar hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (Europe, the Middle East and Africa - EMEA) in Londen. Met dit kantoor kan OppenheimerFunds de distributie van haar investeringsstrategieën uitbreiden, inclusief het groeiende UCITS-aanbod, in de hele regio.

https://mma.prnewswire.com/media/588216/OppenheimerFunds_Art_Steinmetz.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/588216/OppenheimerFunds_Art_Steinmetz.jpg]

"De uitbreiding van ons kantoor in Londen, een internationaal financieel centrum, is een essentieel onderdeel van onze internationale strategie. Wanneer wij een lokale aanwezigheid hebben zijn wij beter in staat om ons groeiende EMEA-klantenbestand te bereiken en toegang te bieden tot onze kenmerkende strategieën", zei Art Steinmetz [https://www.oppenheimerfunds.com/advisors/personalities/arthur-p-steinmetz], Chairman en CEO van OppenheimerFunds.

Doug Stewart [https://www.oppenheimerfunds.com/international/consultant/douglas-stewart], hoofd van EMEA, geeft leiding aan de activiteiten van OppenheimerFunds in Londen. Om de capaciteiten van het bedrijf in deze markten verder uit te breiden, heeft Stewart recentelijk Dicken Watson aangesteld als Chief Operating Officer voor EMEA.

Watson is van oorsprong advocaat en brengt een brede kennis van de regelgeving in EMEA met zich mee. Voordat hij bij het OppenheimerFunds kwam, was hij Director of Compliance en Senior Counsel bij de Affiliated Managers Group. Watson is gevestigd in Londen en werkt onder Stewart, en zal hier leidinggeven aan de operationele en nalevingsgerichte activiteiten in de hele regio.

"Wij kijken ernaar uit om bewezen, internationale investeringsoplossingen te leveren aan verschillende cliënten in de regio, zowel door middel van strategieën als ons groeiende aanbod aan UCITS-fondsen", zei John McDonough [https://www.oppenheimerfunds.com/advisors/article/john-mcdonough], Head of Distribution and Marketing voor OppenheimerFunds en OFI Global Asset Management, Inc.

Naast de uitbreiding van het bedrijf in EMEA blijft Paul Eisenhardt [https://www.oppenheimerfunds.com/international/consultant/paul-eisenhardt], Head of International Distribution - Noord-en Zuid-Amerika en Australië, leidinggeven aan de distributieactiviteiten van OFI Global met in de VS gevestigde investeerders die geen ingezetenen zijn, naast de ontwikkeling van klantenrelaties in Australië. OFI Global is een dochteronderneming van OppenheimerFunds, die wereldwijd institutionele investeerders en consultants bedient.

Vorig jaar lanceerde het bedrijf OppenheimerFunds ICAV, een in Ierland gevestigd UCITS-platform en haar subfondsen. Deze fondsen geven de cliënten nieuwe keuzes in alle regio's en zorgen voor een verdieping van relaties met consultants en leveranciers van het investeringsplatform. Recentelijk voegde OppenheimerFunds het Oppenheimer Emerging Markets Local Debt UCITS Fund [https://www.oppenheimerfunds.com/international/fund/emerging-markets-local-debt-ucits-fund] toe aan haar UCITS-aanbod.

De UCITS-fondsen van OppenheimerFunds zijn:


-- NIEUW - Oppenheimer Emerging Markets Local Debt UCITS Fund
[https://www.oppenheimerfunds.com/international/fund/emerging-markets-lo
cal-debt-ucits-fund]
-- Oppenheimer Developing Markets Equity UCITS Fund
[https://www.oppenheimerfunds.com/international/fund/developing-markets-
equity-ucits-fund]
-- Oppenheimer Emerging Markets Innovators UCITS Fund
[https://www.oppenheimerfunds.com/international/fund/emerging-markets-in
novators-ucits-fund]
-- Oppenheimer Global Equity UCITS Fund
[https://www.oppenheimerfunds.com/international/fund/global-equity-ucits
-fund]
-- Oppenheimer Global Value Equity UCITS Fund
[https://www.oppenheimerfunds.com/international/fund/global-value-ucits-
fund]
Naast het ontwikkelen van producten om tegemoet te komen aan de behoeften van internationale cliënten, heeft OppenheimerFunds haar filantropische inzet uitgebreid om Londen te kunnen opnemen in haar initiatief 10,000 Kids by 2020 [https://www.oppenheimerfunds.com/advisors/article/philanthropy], gericht op programma's voor de ontwikkeling van rekenkundige vaardigheden van kinderen. In het kader hiervan, ondersteunt het bedrijf MATHS de tentoonstelling "Ring of Fire" van WORLDUK in het Science Museum in Londen.

Over OppenheimerFunds
OppenheimerFunds, Inc., toonaangevend in internationaal vermogensbeheer, richt zich op het aanbieden van oplossingen voor haar partners en eindinvesteerders. OppenheimerFunds, inclusief haar dochterondernemingen, beheert meer dan $ 243 miljard aan vermogen, verdeeld over meer dan 13 miljoen aandeelhoudersrekeningen, waaronder subrekeningen, met ingang van 30 september 2017.

OppenheimerFunds werd opgericht in 1959, en is een vermogensbeheerder die van oudsher zorgt voor innovatieve strategieën voor haar investeerders. De 16 investeringsbeheerteams van het bedrijf zijn gespecialiseerd in vermogen, vast inkomen, alternatieve, meervoudig-vermogen en inkomensgewogen ETF-strategieën, waaronder ESG. OppenheimerFunds en haar dochterondernemingen hebben een breed aanbod aan producten en diensten voor cliënten, waaronder stichtingen en overheidsfondsen, financiële adviseurs en individuele investeerders. OppenheimerFunds en een aantal van haar dochterondernemingen leveren adviesdiensten aan de Oppenheimer fondsenfamilie en OFI Global Asset Management biedt oplossingen aan instanties aan. Het bedrijf is ook actief door middel van haar initiatief Philanthropy & Community: 10,000 Kids by 2020, waarin kinderen worden bereikt door middel van programma's voor rekenkundige vaardigheden.

Web: oppenheimerfunds.com [https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=http-3A__oppenheimerfunds.com_&d=DwMFAg&c=j-nA3Q9dJPTlYYHCTRg2RnP1BnsghrV5qv84k9CVSpo&r=tYBd_JNgMx8dUPWWWfK7vePoPb7LB-1pjw6fJW3-Vfg&m=DZV9_M5fsdqVM2F30npXjD-S9Bk-SCbbkHNwZEWbt-Y&s=vDrvYr42F3F66CY6j3mXUsQjz9HQ379DMt2ci4a5pTM&e=]
Tweets: twitter.com/OppFunds [https://twitter.com/OppFunds]
Podcasts: oppenheimerfunds.com/advisors/podcasts [https://www.oppenheimerfunds.com/advisors/podcasts]

https://mma.prnewswire.com/media/588215/OppenheimerFunds_McDonoughJ.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/588215/OppenheimerFunds_McDonoughJ.jpg]

https://mma.prnewswire.com/media/588217/OppenheimerFunds_Stewart_Doug.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/588217/OppenheimerFunds_Stewart_Doug.jpg]

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/588216/OppenheimerFunds_Art_Steinmetz.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/588216/OppenheimerFunds_Art_Steinmetz.jpg]
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/588215/OppenheimerFunds_McDonoughJ.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/588215/OppenheimerFunds_McDonoughJ.jpg]
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/588217/OppenheimerFunds_Stewart_Doug.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/588217/OppenheimerFunds_Stewart_Doug.jpg]

CONTACT: CONTACTPERSOON: Kimberly Weinrick, 212.323.0729, kweinrick@ofiglobal.com

Web site: http://www.oppenheimerfunds.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234